|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [416] Przekaznik modul silnika nawiewu, gdzie sie znajduje?
marcin333 - Wto Lip 05, 2011 09:43 Temat postu: [416] Przekaznik modul silnika nawiewu, gdzie sie znajduje? Witam
Jestem nowy wiec witam wszystkich.
Zakupilem roverka, troche trzeba przy nim popracowac, ale bedzie ok.
Nie dzialal mi wentylator nawiewu na 1 i 2 biegu, oczywiscie zrobione standartowa usterka, niestety ucieklo zasilanie calkowicie z silnika nawiewu, bezpieczniki sa cale.
Rave powoli sciagam ale mam takiego wolnego neta ze potrwa to jeszcze z pol dnia.
Gdzie znajduje sie przekaznik lub modul odpowiadajacy za nawiew w tych samochodach?
Pozdrawiam
sTERYD - Wto Lip 05, 2011 10:00
Przekaźnik znajduje się w skrzynce bezpieczników pod maską, a bezpiecznik jest i pod maską i przy nogach kierowcy.
Raczej mało prawdopodobne, żeby padł przekaźnik, raczej któryś z bezpieczników.
marcin333 - Wto Lip 05, 2011 13:35
Usterka znaleziona, cienki niebieski przewod przerwny, skrzynka z bezpiecznikami pod maska.
Jeszcze dwie male usterki mi zostaly.
Podgrzewanie tylnej szyby i przeciwmgielne tyl.
Przeciwmgielne przod wciskam przycisk, pozostaje wcisniety, przeciwmgielne tyl wciskam przycisk puszczam i pozostaje w stanie jakby niewcisnietym, tak samo zachowuje sie przycisk podgrzewania tylnej szyby.
Jest to normalne zachowanie tych przyciskow, czy powinny byc wcisniete jak ten pierwszy?
driftdreamer - Wto Lip 05, 2011 15:41
marcin333 napisał/a: | Jest to normalne zachowanie tych przyciskow, czy powinny byc wcisniete jak ten pierwszy? |
To normalne w tych autach. Na przyciskach jest światełko które sugeruje o włączeniu, ogrzewanie wyłącza się automatycznie po kilkunastu minutach z tego względu żeby nie grzało cały czas bez sensu. Nie wiem jak jest ze światłem ale pewnie po zgaszeniu auta też się wyłącza.
|
|