|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R216 Cabrio] Kody błędów ABS/ odczyt. D16A8
bear007 - Pon Lip 11, 2011 19:28 Temat postu: [R216 Cabrio] Kody błędów ABS/ odczyt. D16A8 Witajcie,
szukam, przeglądam i żadnego opisu nie mogę dopasować do swojego modelu.
Silnik hondy D16A8.
Jak odczytać błędy ABS?
Mam kontrolkę Check Engine oraz mam diodę na ECU pod wycieraczką, ale nigdzie nie widzę złącza żeby zewrzeć piny ( chyba go nie ma). Jest jedynie jakieś obsługowe złącze pod maską z tego co wyczytałem ( i z tego co widzę) ale ono ma 3 piny.
Mam problem z ABS, jak się włącza silnik jest ok ale po przejechaniu kilkudziesięciu metrów zapala się kontrolka.
Co to? jak to?
tronsek - Pon Lip 11, 2011 19:37
bear007 napisał/a: | mam diodę na ECU pod wycieraczką, ale nigdzie nie widzę złącza żeby zewrzeć piny | Ta dioda zacznie wybłyskiwać błędy, po włączeniu zapłonu.
http://web.archive.org/we...iagnostyka.html
bear007 - Pon Lip 11, 2011 19:52
widziałem to
obrazki się nie ładują i dalej nie wiem gdzie mam złącze żeby zewrzeć piny bo tak to mi nic nie wymruguje dioda.
tronsek - Pon Lip 11, 2011 20:05
A jak się zachowuje dioda po włączeniu zapłonu
U mnie w Coupe po włączeniu zapłonu, dioda miga jeden raz (przywitanie). Następnie jak są jakieś błędy to zaczyna błyskać tyle razy ile wynosi błąd, chwilka przerwy i następny błąd itd.
Jeśli się nie mylę to błędy ABS-u nie będą w ECU. ABS ma osobny komputer.
bear007 - Wto Cze 05, 2012 16:23
Dioda miga raz jak to określiłeś "na przywitanie".
Zatem jak zdiagnozować ABS?
[ Dodano: Wto Cze 05, 2012 17:23 ]
Powracam do tematu, czy ktoś mi pomoże?
W zasadzie wystarczy mi zlokalizowanie złącza samodiagnostyki (najlepiej zdjęcie
|
|