Zobacz temat - [Wszystkie] Piloty samokopiujące dostępne na Allegro.

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [Wszystkie] Piloty samokopiujące dostępne na Allegro.

KKamil - Czw Lip 14, 2011 22:43
Temat postu: [Wszystkie] Piloty samokopiujące dostępne na Allegro.
Nie wiem czy zauważyliście, ale na Allegro pojawiły się piloty samokopiujące. Sprzedawcy zapewniają, że dzięki nim można skopiować o stałym kodowaniu 433.92 Mhz. Zapewniają również, że można za pomocą tego pilota skopiować pilot do centralnego zamka czy alarmu samochodowego.

Jak udało mi się wyczytać w Internecie np. pilot 17TN działa na częstotliwości 433.92 Mhz.

Czy istnieje taka techniczna możliwość, aby udało się skopiować taki pilot od Rovera za pomocą oferowanego na Allegro pilota samokopiującego ?

darek_wp - Czw Lip 14, 2011 23:18

Nie ma takiej możliwości. 600-ki mają piloty na podczerwień a pozostałe R mają piloty ze zmiennym kodem. Sama częstotliwość to za mało do skopiowania pilota.
W fabrycznych zabezpieczeniach nie spotyka się już praktycznie pilotów ze stałym kodem.

marthinez - Pią Lip 15, 2011 06:59

darek_wp napisał/a:
600-ki mają piloty na podczerwień
Tylko modele przed liftingiem. :smile:
kruszan - Pią Lip 15, 2011 08:14

marthinez napisał/a:
darek_wp napisał/a:
600-ki mają piloty na podczerwień
Tylko modele przed liftingiem. :smile:

przecież darek_wp, napisał:
darek_wp napisał/a:
a pozostałe R mają piloty ze zmiennym kodem.

:razz:

kodowanie/programowanie odbywa się za pomocą pewnego algorytmu, częstotliwość pracy to inna bajka :)

marthinez - Nie Lip 17, 2011 19:50

Wydaje mi się, że pisząc:
darek_wp napisał/a:
a pozostałe R mają piloty ze zmiennym kodem.
chodziło mu o pozostałe modele Rovera.
Nie napisał "pozostałe modele R600"

Niezrozumienie czytanego tekstu lub błędne pisanie może byc przyczyna częstych nieporozumień. :razz: