Zobacz temat - [R420] Malo miejsca na radio

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Malo miejsca na radio

gacek - Czw Lip 28, 2011 19:15
Temat postu: [R420] Malo miejsca na radio
Witam! Posiadam 2 radia sony oraz alpine. Wszystkie posiadają przejściówki przez co radio wystaje ze swego miejsca. Jak wy upchaliście te kable? :roll: :P
PS tam gdzie wkłada się radio z tyłu widziałem znajduje się plastik, myślę nad jego wycięcie aby pomieścić się z kablami. Czy to dobry pomysł?
Pozdrawiam

Koju - Czw Lip 28, 2011 19:18

gacek napisał/a:
PS tam gdzie wkłada się radio z tyłu widziałem znajduje się plastik, myślę nad jego wycięcie aby pomieścić się z kablami

Ja wycinałem,miałem ten sam problem ;)

keczu - Pią Lip 29, 2011 07:30

gacek napisał/a:
PS tam gdzie wkłada się radio z tyłu widziałem znajduje się plastik, myślę nad jego wycięcie aby pomieścić się z kablami. Czy to dobry pomysł?

Ja jakos swoje upchalem ,ale na pewno juz go nie chce drugi raz wyciagac :roll: Wsadzic sie da ,ale trzeba sie nakombinowac gdzie te kable popchnac za radiem (da sie do dolu , w kieszeni sa jakies otwory) . Mam JVC ,ale pod Alpina w kolegi Civicu musielismy wyciac :/ .

borek88 - Pią Lip 29, 2011 17:54

trzeba wyciągać kable od tyłu
ja ostatnio powiększałem te otwory z tyłu żeby kable miały swobodniej przechodzić

driftdreamer - Pią Lip 29, 2011 19:35

Kolego wymontuj schowek i będzie Ci łatwiej je upchnąć tzn pociągnać za kable może nie będziesz musiał wycinać :mrgreen: ja nic nie wycinałem ale problem był radio to kenwood.
des - Pią Lip 29, 2011 22:34

U mnie wystaje, niestety za dużo kabli, nie chce mi się wycinać żadnych palstików i zostawiłem lekko wystające.
Jugol - Pią Lip 29, 2011 22:35

Montowałem u siebie dwa radia, raz Sony, ostatnio Clariona, podpinałem wsio+ sygnałówki do wzmaka i nic nie wycinałem, pomocne było zdemontowanie schowka pasażera, jak już napisał driftdreamer, więc da się ;p
greg-si - Pią Lip 29, 2011 23:02

Nie trzeba nic wycinać i iść na łatwiznę. Wystarczy dobrze ułożyć kable po obu stronach tego plastiku.
Najlepiej wyjąć to co jest pod nogami kierowcy i schowek po stronie pasażera. Wtedy wsadza się rękę od tyłu i ciągnie za kable.
Ja zmieściłem oprócz wiązki i kabli do woltomierza, kabel od zmieniarki oraz 8xRCA. Więc miejsca jest aż nad to ;)

borek88 - Pią Lip 29, 2011 23:33

greg-si, z ciekawosci co ty masz tam za radio?? ze masz 4pary rca
ja szukam jakiegos uzywanego alpine w dobej cenie zadbany panel i 3pary rca

greg-si - Sob Lip 30, 2011 09:26

borek88 napisał/a:
greg-si, z ciekawosci co ty masz tam za radio?? ze masz 4pary rca

Clarion DXZ 928/938. 3 pary RCA do wzmacniacza i jedna para to AUX

Koju - Nie Lip 31, 2011 14:00

Panowie,wszystko zależy od gabarytów radia.Ja mam dodatkowo na kablach dość sporą puszkę zabezpieczającą przed ewentualnymi zwarciami w instalacji itp. wiec nie miałem możliwości jej ulokować za radiem lub gdzieś z boku.
bizon - Nie Sie 07, 2011 17:27

Mozna tez zdjac czarna oprawke zegarow i tam gmerac reka. Ja poszedlem na latwizne i kupilem radio tylko na karty pamieci i usb
shilus82 - Wto Sie 09, 2011 13:34

ja mam radio LG i w stosunku do soniaka podłącza się go odwrotnie, to znaczy gniazdo od głośników i zasilania jest po przeciwnej stronie niż wychodzi kabel i z gniazdem anteny jest tak samo ( gniazdo po stronie zegarów, a kabel po stronie schowka) wyjąłem uchwyt kabla antenowego żeby był dłuższy, kable od zasilania przedłużyłem i wszystko przeciągnąłem na krzyż na samym końcu kieszeni ( za tym czymś z dużym otworem na śrubę) i radio chowa się głębiej, ale brakuje mu jakieś 0,5 cm żeby całkiem weszło. Jak będę zakładał filtr kabinowy to może to poprawię, na razie mam brak weny :)