|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220 SDi] montaż ABS-u
Krakowiak - Nie Lip 31, 2011 18:30 Temat postu: [R220 SDi] montaż ABS-u Hej Chłopy i Dziewczęta.
Ponieważ "udoskonalam" roverka , gdzie z litych tarcz przeszedłem na wentylowane w dobrym zestawie GTR nawiercane , nacinane do tego klocki jurid które sprawdziły mi się wielokrotnie na torze, chciałbym zamontować ABS w który mój roverek nie był wyposażony seryjnie . Mam wersję SDi z 1998 roku z bębnami z tyłu .
Przeglądałem allegro i znalazłem bez problemu pompy absu w bardzo przystępnych cenach , wiem że jeszcze koronki na koła potrzebuję zakupić i .... co jeszcze aby dokończyć całą operację?
Remigiusz - Nie Lip 31, 2011 18:33
Krakowiak, Podciągnąć instalacje co jest największym problemem I ja dostać tez w komplecie.
Nie ma sensu tego dokładać teraz za dużo zabawy
Krakowiak - Nie Lip 31, 2011 18:36
aż tak? ale mając na myśli instalację chodzi Ci o przewody?
Remigiusz - Nie Lip 31, 2011 18:40
Krakowiak, Tak, ta wtyczka od ABs jest dość gruba i do tego dochodzą bezpieczniki oraz kable które idą do instrumentów, potem te rożne kable z tymi wtyczkami przy kolach trzeba gdzieś dorwać, i to wszystko w całości z auta wyciągnąć graniczy z cudem.
Wiem bo rozbierałem jedna 200
[ Dodano: Nie Lip 31, 2011 19:40 ]
Sam ABS podpiąć do przewodowy hamulcowych z płynem to najmniejszy problem
Ale cala reszta
Krakowiak - Nie Lip 31, 2011 18:43
przyznaję że częściowo się zniechęciłem
kamax_19 - Nie Lip 31, 2011 19:08
To cię trochę zachęcę mam MG ZR ale benzyniaka na części i ma ABS więc jak będziesz potrzebował okablowanie z wtyczkami to mogę ci się polecić.... Na pewno się dogadamy..... Mam prawie wszystko co być potrzebował....
|
|