Zobacz temat - [R416 96r] klekotanie w okolicy przedniego lewego koła

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416 96r] klekotanie w okolicy przedniego lewego koła

dawidd - Pon Sie 08, 2011 13:12
Temat postu: [R416 96r] klekotanie w okolicy przedniego lewego koła
Witam
Mam bardzo uciążliwą dolegliwość w moim R 416 96r. W okolicy przedniego prawego koła na dziurach dochodzi dźwięk jak by położyć garnek z pokrywka na wycieraczce przedniej pasażera i pokrywka by podskakiwała. Nie jest to nic z zawieszenie - ogólnie dbam o auto i nie ma mowy o luzach zawieszenia, czy innych tego typu usterkach. Ale przy tym się poddaje, pod schowkiem nic nie ma co mogło by robić taki hałas, zresztą rozbierałem silnik od nawiewu, przeglądałem "teren" i nic. Wiem ze to może być wszystko, ale może ktoś miał cos podobnego i cos podpowie. W komorze silnika tez nie widać żeby cokolwiek było luźne, w drzwiach raczej tez nie. Spotkał sie ktos z takim problemem?

Szymek123456 - Pon Sie 08, 2011 21:40

moze przegub.....? Sprawdzales?
dawidd - Wto Sie 09, 2011 19:35

przegub ma minimalne luzy ale to nie to. Dźwięk jak by spod schowka i nie jest tak "ciężki" jak od przegubu - to słychać jak by cienka blach się tłukła. Jak jadę i stukam palcem z obrączka o szybę to jest bardzo podobne - tyle ze z auta o większej częstotliwości