|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] zmiana koloru lusterek bez malowania
gintaro - Czw Sie 18, 2011 11:24 Temat postu: [R25] zmiana koloru lusterek bez malowania witam!
Czy jest możliwa przekładka plastiku na lusterkach tak żeby nic nie połamać i nie lakierować?
Kupiłem na allegro lusterko i nie dość że musiałem przekładać z RHD na LHD (na szczęście udało się! ) to jeszcze kolor nie do końca pasuje.
pozdrawiam,
gintaro
azer - Czw Sie 18, 2011 11:53
jest możliwa, ale czy znajdziesz odpowiedni kolor to wątpie. I namów jeszcze sprzedawcę aby sprzedał Ci sam plastik. Powodzenia
tutaj widać rozebrane
http://allegro.pl/lusterk...1737508897.html
gintaro - Czw Sie 18, 2011 12:25
Kolor mam ze starego więc to nie problem. Robiłeś może coś takiego? Od której strony najlepiej się do tego dobierać? Boje się po prostu połamać plastiki, że np. później odpadnie w drodze.
A tak z innej beczki kolego azer: takie coś montowałeś? warto?
azer - Czw Sie 18, 2011 12:44
gintaro napisał/a: | Kolor mam ze starego więc to nie problem. Robiłeś może coś takiego? Od której strony najlepiej się do tego dobierać? Boje się po prostu połamać plastiki, że np. później odpadnie w drodze.: | nie wiem
gintaro napisał/a: | A tak z innej beczki kolego azer: takie coś montowałeś? warto? | montowałem, pasują od cytryny C3 mgłowe. Jest o tym duży temat. Raczej warto, ale nie jest to idealne rozwiązanie
PTE - Czw Sie 18, 2011 12:59
gintaro napisał/a: | Kolor mam ze starego więc to nie problem. Robiłeś może coś takiego? Od której strony najlepiej się do tego dobierać? Boje się po prostu połamać plastiki, że np. później odpadnie w drodze. |
Kupiłem dziś nowe lusterko i też zamierzam przełożyć pokrywę ze starego. Jak dojdzie i się z tym uporam, to dam znać
gintaro - Czw Sie 18, 2011 13:50
OK, spróbowałem i udało się
Otóż wystarczy płaski śrubokręt, im cieńszy tym lepszy. Wystarczy lekko podważać OD DOŁU (tam są 4 zatrzaski mocujące ten plastik). Jak wyjdą z mocowania to reszta sama schodzi.
Tak więc można na allegro śmiało kupować lusterka od anglików i nie pod kolor, można zaoszczędzić parę groszy
|
|