Zobacz temat - [R75] Nagrzewnica

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Nagrzewnica

pieknylolo - Wto Wrz 20, 2011 19:11
Temat postu: [R75] Nagrzewnica
Witam wszystkich!Mam problem z nagrzewnica...tzn.po kupnie auta nieuzywalem ogrzewania bo nie bylo mi potrzebne(lato),ale któregos pieknego dnia chcialem uzyc cieplego grzania a tu leci zimne powietrze,pomyslalem ze zasyfiona nagrzewnica wiec zabralem sie za jej wymontowanie i czyszczenie.Jakie bylo moje zdziwienie gdy po zdjeciu tego boczka po prawej stronie przy nogach okazalo sie ze nie ma nagrzewnicy :cry: ,ktos ja wyjal i zlaczyl gumowymi rurkami :mrgreen: No-ok,kupilem nagrzewnice w prawdzie urzywke,ale w bardzo dobrym stanie i nie moge jej teraz zamontowac tzn.nie chce wejsc w ten otwór po starej nagrzewnicy-wyglada jak by byla za duza.Powiedzcie mi czy w kazdym roverku byly montowane takie same nagrzewnice,czy robie cos zle???Bardzo bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi.Zbliza sie zima a w aucie przydalo by sie cieple powietrze.
Ps.dołączam zdjecie nagrzewnicy która kupilem.

mkowals5 - Wto Wrz 20, 2011 19:23

Witam z tego co widzę to zakupiona nagrzewnica nie będzie pasowała do autka. Mogę się mylić ponieważ ja mam diesla i u mnie wygląda inaczej ale nie sądzę aby nagrzewnica była inna dla różnych wersji silnikowych. Temat zasyfionej nagrzewnicy już przerabiałem poprzedniej zimy i wygrałem!!! Mimo wszystko przed montażem zalej ją na kilka godzin kamixem do czajników, unikniesz w ten sposób niespodzianki
SeniorA - Wto Wrz 20, 2011 20:09

pieknylolo, kupiłeś parownik klimatyzacji ,a nie nagrzewnicę. Nagrzewnicę wkłada się od strony kierowcy.

[ Dodano: Wto Wrz 20, 2011 21:09 ]
tak wygląda nagrzewnica http://moto.allegro.pl/ro...1826244985.html
Nagrzewnica od anglika nie pasuje do europy .

pieknylolo - Wto Wrz 20, 2011 20:57

SeniorA napisał/a:
pieknylolo, kupiłeś parownik klimatyzacji ,a nie nagrzewnicę. Nagrzewnicę wkłada się od strony kierowcy.

[ Dodano: Wto Wrz 20, 2011 21:09 ]
tak wygląda nagrzewnica http://moto.allegro.pl/ro...1826244985.html
Nagrzewnica od anglika nie pasuje do europy .

dlaczego nie pasuje od anglika do europy???

kris-tofer - Wto Wrz 20, 2011 21:55

pewnie ma rurki z innej strony
SeniorA - Sro Wrz 21, 2011 08:04

kris-tofer napisał/a:
pewnie ma rurki z innej strony
tak i w angliku jest wkłdana z prawej strony panelu .
manuel - Sro Wrz 21, 2011 08:44

czyli wychodzi na to, że taniej będzie kupić farelkę :D