|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR 105] problem z odpalaniem
robertos - Nie Wrz 25, 2011 15:25 Temat postu: [MG ZR 105] problem z odpalaniem Witam serdecznie,mam problem ze swoim złomem jest taki problem,po odpaleniu na poczatku strasznie szarpie i nie wchodzi na obroty nawet jak dusze gaz do dechy-przerywa-zauwazyłem ze jak nagrzeje sie to problem znika i mozna juz normalnie jezdzic-co tp moze byc.Teraz nastepny problem,wymieniłem rozrusznik nie dawno i zas mi niechce odpalac na kluczyk-musze go zapchac zeby odpalił.help.help
darek_wp - Nie Wrz 25, 2011 20:10
Odnośnie rozrusznika - czy silnik nie odpala a rozrusznik kręci czy też rozrusznik nie działa po przekręceniu kluczyka?
Co do silnika - do sprawdzenia (czyszczenia) po kolei - przewody zapłonowe, kopułka + palec, świece, silnik krokowy, czujnik temperatury płynu (ten podłaczony do kompa), przepustnica.
Przy okazji - nie stwierdziłeś przypadkiem ubytku płynu chłodzącego?. Jeśli tak to może być uszczelka kolektora ssącego.
A tak na koniec - to wszystko już było opisane - wystarczy skorzystać z wyszukiwarki.
PTE - Pon Wrz 26, 2011 09:26
Sprawdź też sondę lambda (pierwszą). Miałem podobne objawy, tyle że u mnie silnik pracował poprawnie przez około 30-60 sekund po czym zaczynał się strasznie dusić. Po przejechaniu około 1 km problem ustępował. Powodem była uszkodzona grzałka sondy.
|
|