|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Inne (np. Polonez 1.4, MG Maestro, Rover SD1 itp.) - [Polnez 1.4 16V] Biał iskra na świecach i koniec pomysłów
Poldi98 - Sob Lis 12, 2011 20:54 Temat postu: [Polnez 1.4 16V] Biał iskra na świecach i koniec pomysłów Witam, mam od dosyć dawna problem ze swoim polonezem 1.4.
Ostatnio postanowiłem powalczyć i wreszcie usunąć problem bardzo ciężkiego odpalania po dłuższym przestoju. Wymieniłem z kolegami komputer,przekaźnik pompy paliwa,przepustnicę, CPWK na nowe, kopułkę, kable,świece i nadal kaplica. Dzisiaj zauważyliśmy ze świece zamiast fioletowej iskry dają białą...:( Wiecie może w czym leży problem ? Bo mu już nie mamy pomysłów co mu dolega.:(
Kozik - Nie Lis 13, 2011 07:55
a czy jeździsz na dobrym paliwie?
jak spróbowałem paliwa gorszej jakości to kiepsko mi auto odpalało, jeździło w miarę ok
czy masz gaz? jaki?
jeśli któryś wtryskiwacz (przy sekwencji) popuszcza będzie na zimnym mocno ciężko odpalał, to samo się tyczy gazu podciśnieniowego tyle że inne urządzenia tam są
Poldi98 - Nie Lis 13, 2011 18:59
Paliwo dobre z orlenu. Auto nie ma gazu, Zastanawiające jest czemu iskra jest biała a nie fioletowa (mocna), Może aparat zapłonowy?, bo kable, cewkę, kopułkę już wymieniłem i nie pomogło
ADI-mistrzu - Nie Lis 13, 2011 19:16
Raczej aparatu zapłonowego nie masz.
Najprościej podmienić cewkę na jakąś inną, nawet z malucha.
flapjck1 - Nie Lis 13, 2011 21:36
jak odpali to jakie ma obroty?
ponizej 1000 ? jak tak to wymien czujnik temp silnika
Poldi98 - Pon Lis 14, 2011 20:57
wymieniliśmy główny przewód cewka - kopułka i po 2 godzinnym postoju jest tak samo ja było.
http://www.youtube.com/watch?v=0xFuDJZsX7o
flapjck1 - Pon Lis 14, 2011 21:20
biala iskra jest ok, w koncu masz uklad wysokonapieciowy
jakie masz cisnienie paliwa? on dziwnie przyspiesza, wlasnie jakby sie konczyla pompa paliwa, ew filtr niemozebnie zapchany
|
|