Zobacz temat - [Polnez 1.4 16V] Biał iskra na świecach i koniec pomysłów

Forum Klubu ROVERki.pl

Inne (np. Polonez 1.4, MG Maestro, Rover SD1 itp.) - [Polnez 1.4 16V] Biał iskra na świecach i koniec pomysłów

Poldi98 - Sob Lis 12, 2011 20:54
Temat postu: [Polnez 1.4 16V] Biał iskra na świecach i koniec pomysłów
Witam, mam od dosyć dawna problem ze swoim polonezem 1.4.
Ostatnio postanowiłem powalczyć i wreszcie usunąć problem bardzo ciężkiego odpalania po dłuższym przestoju. Wymieniłem z kolegami komputer,przekaźnik pompy paliwa,przepustnicę, CPWK na nowe, kopułkę, kable,świece i nadal kaplica. Dzisiaj zauważyliśmy ze świece zamiast fioletowej iskry dają białą...:( Wiecie może w czym leży problem ? Bo mu już nie mamy pomysłów co mu dolega.:(

Kozik - Nie Lis 13, 2011 07:55

a czy jeździsz na dobrym paliwie?

jak spróbowałem paliwa gorszej jakości to kiepsko mi auto odpalało, jeździło w miarę ok

czy masz gaz? jaki?

jeśli któryś wtryskiwacz (przy sekwencji) popuszcza będzie na zimnym mocno ciężko odpalał, to samo się tyczy gazu podciśnieniowego tyle że inne urządzenia tam są ;)

Poldi98 - Nie Lis 13, 2011 18:59

Paliwo dobre z orlenu. Auto nie ma gazu, Zastanawiające jest czemu iskra jest biała a nie fioletowa (mocna), Może aparat zapłonowy?, bo kable, cewkę, kopułkę już wymieniłem i nie pomogło
ADI-mistrzu - Nie Lis 13, 2011 19:16

Raczej aparatu zapłonowego nie masz.
Najprościej podmienić cewkę na jakąś inną, nawet z malucha.

flapjck1 - Nie Lis 13, 2011 21:36

jak odpali to jakie ma obroty?

ponizej 1000 ? jak tak to wymien czujnik temp silnika

Poldi98 - Pon Lis 14, 2011 20:57

wymieniliśmy główny przewód cewka - kopułka i po 2 godzinnym postoju jest tak samo ja było.
http://www.youtube.com/watch?v=0xFuDJZsX7o

flapjck1 - Pon Lis 14, 2011 21:20

biala iskra jest ok, w koncu masz uklad wysokonapieciowy
jakie masz cisnienie paliwa? on dziwnie przyspiesza, wlasnie jakby sie konczyla pompa paliwa, ew filtr niemozebnie zapchany