|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 ] AKUMULATOR PADŁ??
EMERYT19 - Sob Lis 26, 2011 21:09 Temat postu: [R25 ] AKUMULATOR PADŁ?? Witam..ponownie ja i moj Roverek... autko w zeszlym roku mi nie zapalilo po nocy na dworze... ok normalka duzy mroz aku padlo... plynow brak wiec zalazlem kwasem[nie wiem czy to nie byl blad] caly czas palil na dotyk bez problemow... teraz stal jakies dwa tygdnie odpalany na krotkie trasy... w czwartek rano start do klienta 25 km drogi...zaparkowalem wybilem bieg i lekko podswietlila sie kontrolka od przeciwmgielnych tynych...ruszlym jeszcze raz drazkiem i wszytsko wrocilo do normy... po 6 godz wsiadam d auta i klapa...aku wyladowane.... zapalilem na kable z drugiego auta...wrocilem do domu...zgasilem i zapalilem normalnie...rano juz nie zapali...wczoraj dalem na prostownik adowal sie 20 godz i zakrecil 3/4 razy i koniec... alternator raczej laduje bo specjalnie teraz pojechalem do francji zeby zobaczyc czy cos sie bedzie dzialo[swiatla przygasay,spadek mocy] ale nie wszystko ok a zrobilem jakies 150 km...mozliwe zeby aku od tak padlo?? pytam bo tu wolaja 180 euro...
chudson - Sob Lis 26, 2011 21:18
Jeżeli zalałeś kwasem zamiast wodą destylowaną to mógł paść
Druga możliwość to zwarcie jakieś
Trzecia to obie te sprawy na raz.
Mój roverek sie rozładowywał przez noc i nie mialem pojęcia czemu , ostatnio przestał a jedyne co przez ten czas zrobiłem to wymiana wahacza i naprawa zamka tylnej klapy to zardzewiał i trzeba było nieźle trzasnąc by sie zatrzasneła. ( mozliwe ,że lampa w bagażniku nie gasła )
EMERYT19 - Sob Lis 26, 2011 21:31
chudson napisał/a: | aprawa zamka tylnej klapy to zardzewiał i trzeba było nieźle trzasnąc by sie zatrzasneła. ( mozliwe ,że lampa w bagażniku nie gasła ) |
a to tez mialem przez chwile i pieprzlem ostro i teraz sie zamyka...ale wlasnie wtedy to bylo... ide zerkne do bagaznika:]
[ Dodano: Sob Lis 26, 2011 21:31 ]
nie no klapa nadal ciezko sie zamyka... zamek do wymiany cz wystarczy wyczyscic bo szczerze nigdy tam nie zagladalem i nie wiem jak jest zlozony... dwie godz po trasie zapalil jak dawnej...zero oznak slabosci... a wczesniej 3/4 razy obrocil i takie trrrrrrrrrrrr z rozusznika bo nie mial sily obrocic....
chripal - Sob Lis 26, 2011 23:25
moim zdaniem aku jest do wymiany, nie ma pojemności
EMERYT19 - Pon Lis 28, 2011 10:18
poki co wzialem aku z forda.... wlozylem i zobaczymy...jesli jest zwara to aku padnie do jutra..no i zobaczymy czy ford zapali wieczorem:]
[ Dodano: Nie Lis 27, 2011 14:22 ]
chyba jednak zwara:] sprzatam sobie mojego zlomka w bagazniku a tu wycieraczka pracuje:] czemu??
[ Dodano: Pon Lis 28, 2011 10:18 ]
dziwno to bylo... nie no aku do wymiany...chociaz ford jeszcze cos zakreci na nim...moze ze mniejszy silnik i ma lzej...
Szymon199010 - Pon Lis 28, 2011 13:10
Sprawdź wiązkę w tylnej klapie pewnie kabelki się poprzecierały
EMERYT19 - Pon Lis 28, 2011 19:28
Szymon199010 napisał/a: | Sprawdź wiązkę w tylnej klapie pewnie kabelki się poprzecierały |
nie wszystko tam ok...zaraz to sprawdzalem... po prosstu aku padlo tak nagle...ford ma mniejszy silnik to jeszcze jakos zakreci...ale nie zawsze... za dwa tyg jade do pl to kupie nowe i po problemie
|
|