|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Nasze auta - frydrys R45 2.0 iDT
frydrys - Sro Sty 04, 2012 02:25 Temat postu: frydrys R45 2.0 iDT Witam wszystkich Od kilku miesiecy jestem posiadaczem Roverka 45 z 2001r. Auto sprowadzone z Francji ze stanem licznika 230.000 km. Jednostka napedowa jest 2 litrowy motor turbo diesla o mocy 101KM. w wyposażeniu posiada:
ABS
4 x Airbag
wsp.kierownicy
reg.kierownicy
centralny zamek + pilot
alarm
imobilizer
klima
2x el.szyby
el.i podgrzewane lusterka
tapicerka jasny berz
dzielona tylna kanapa
halogeny
Rover posiadał kilka defektów jak wgniotka na tylnej klapie, odstajacy zderzak, urwane klamki, porysowany lakier, nie działajace nawiewy, brak podswietlenia nawiewów, palaca sie lamka airbag czy nie gaszaca sie lampka podsw.wnetrza.
R doprowadziłem do kultury choc nadal została do ogarniecia tylna klapa+zderzak z lakierem dałem spokuj bo musiałbym pewnie całego pomalowac.
Zaraz po sprowadzeniu do domu
pierwsze mody
Daraz2 - Sro Sty 04, 2012 14:27
Auto bardzo ładne, ale jeszcze ładniejsze będzie kiedy będą lusterka w chromie, sam tez chcę założyć. To szerokiej drogi i oby autko służyło bezawaryjnie
Alexi - Sro Sty 04, 2012 16:47
Bardzo Fajny bliźniaczy sedan Zajrzyj do działu Tuningu mechanicznego a znajdziesz ta jak za darmo podciągnąć mu moc o 50%
frydrys - Sro Sty 04, 2012 20:19
Daraz2 napisał/a: | Auto bardzo ładne, ale jeszcze ładniejsze będzie kiedy będą lusterka w chromie, sam tez chcę założyć. To szerokiej drogi i oby autko służyło bezawaryjnie |
Tak to prawda tylko koszt lusterek na allegro jest szokujocy jedne sa za 600zł. drugie znalazłem za 360zł. troche przesada puki co poszukuje foteli i kanapy ze skóry
Daraz2 - Sro Sty 04, 2012 20:28
kup same obudowy bo lusterka są bardzo drogie
Harry - Pią Sty 06, 2012 00:09
zaciski i bębny daj w kolor czarny
frydrys - Czw Sty 12, 2012 23:16
lustereczka dotarły
głośniki Sony Xplod XS-HA1727 na dystansach z MDFu+wygłuszenie drzwi
stickerbomb
sub z głośnikiem Boschmann v-1250 SNI 700W + wzmacniacz Carpower HPB-1502
davidp - Nie Lut 05, 2012 15:51
ładny r45 a sitcker bomb i czarny grill dla mnie na plus pozdro
Andrzej_1272 - Nie Lut 05, 2012 16:11
GRATULUJE ładnej 45,bez awaryjnej jazdy życzę.POZDRO.
leszczu - Nie Lut 05, 2012 17:38
Lustereczka na plus, ale te naklejki moim zdaniem nie pasują do wnętrza R45.
Harry - Nie Lut 05, 2012 18:12
Dziwnie wygląda sticker i drewno
chmielu - Nie Lut 05, 2012 23:35
Toyo proxes fajne oponki, dobrze sie trzymaja.. ale aby poczuc sportowego ducha auta to polecalbym dunlopki sp sport
frydrys - Pon Lut 06, 2012 14:38
leszczu napisał/a: | Lustereczka na plus, ale te naklejki moim zdaniem nie pasują do wnętrza R45. |
no własnie tez mi tak dziwnie z nimi, albo je odkleje i bedzie jak było albo na drewno kupie inną okleine np. karbon co o tym sadzicie?
leszczu - Pon Lut 06, 2012 15:04
frydrys napisał/a: | albo na drewno kupie inną okleine np. karbon co o tym sadzicie? |
W ZS tak jest i wygląda to ładnie.
frydrys - Pon Lut 06, 2012 18:45
znalazłem cos takiego http://moto.allegro.pl/ca...2050804331.html tylko jaki kolor? czarny czy srebny?
leszczu - Pon Lut 06, 2012 18:49
frydrys napisał/a: | tylko jaki kolor? czarny czy srebny? |
Srebrny.
frydrys - Pon Lut 06, 2012 23:50
leszczu napisał/a: | frydrys napisał/a: | tylko jaki kolor? czarny czy srebny? |
Srebrny. |
bedzie pasował srebny karbon do bezowego wnetrza?? musze pomyslec nad tym chyba hmm..
Harry - Sro Lut 08, 2012 16:25
ja bym dal czarny
leszczu - Sro Lut 08, 2012 18:24
frydrys napisał/a: | bedzie pasował srebny karbon do bezowego wnetrza?? musze pomyslec nad tym chyba hmm.. |
No teraz tak popatrzyłem na fotki twojego wnętrza i raczej srebrny carbon, nawet i czarny źle będą wyglądały. Zostaw drewno. tak będzie najlepiej.
Alexi - Sro Lut 08, 2012 21:47
Środek w r45 to jedyny taki do którego nie mógłbym się przyczepić w tej klasie cenowej i dlatego też go wybrałem. Moim zdaniem skrzywdziłeś wnętrze auta do którego tylko styl klasyczny pasuje.
Wygląd r45 trzeba modyfikować delikatnie. No chyba że ktoś lubi cyrkowe auta lub robi to dla jaj. Ale dla jaj to kogut kury gwałci.
frydrys - Sro Lut 08, 2012 22:00
alexi napisał/a: | Środek w r45 to jedyny taki do którego nie mógłbym się przyczepić w tej klasie cenowej i dlatego też go wybrałem. Moim zdaniem skrzywdziłeś wnętrze auta do którego tylko styl klasyczny pasuje.
Wygląd r45 trzeba modyfikować delikatnie. No chyba że ktoś lubi cyrkowe auta lub robi to dla jaj. Ale dla jaj to kogut kury gwałci. |
masz racje tez do tego doszedłem i juz jest same drewno zero pierduł nie bawie sie już z tym bo seria pasuje najlepiej, zabieram sie za przednie lampy tzn che je rozebrac i przyciemnic od srodka
pelson91 - Sro Lut 08, 2012 22:05
to w tym temacie najbardziej przydatny będzie Ci temat usera Markzo manual tutek elegancki
Alexi - Sro Lut 08, 2012 22:24
O to jak najbardziej ZA. Sam bym to zrobił gdyby nie wrodzone lenistwo
frydrys - Czw Lut 09, 2012 09:58
pelson91 napisał/a: | to w tym temacie najbardziej przydatny będzie Ci temat usera Markzo manual tutek elegancki |
dzieki
alexi napisał/a: | O to jak najbardziej ZA. Sam bym to zrobił gdyby nie wrodzone lenistwo |
u kogoś to rozumiem ze sie nie chce ale u siebie jak dobrze pójdzie to od Pn. biore sie za robote
PS. Macie jakies rady na wyczyszczenie kloszy? bo zalazły mi tzw.mlekiem
Alexi - Czw Lut 09, 2012 10:32
Ja swoje polerowałem pastą firmy meguiars specjalnie do kloszy. Pamiętaj że klosze są z pleksy nie ze szkła i nieodpowiednie ich p
otraktowanie może pogorszyć sprawę
Remigiusz - Czw Lut 09, 2012 16:33
alexi, Poka jak to wyszło
Alexi - Pią Lut 10, 2012 13:14
Sorki ze swoje wklejam w twoim temacie Ogólnie polecam te pastę. Tylko jak to robić to nie ręcznie ale mechanicznie
amasz
https://picasaweb.google.com/107715194644933795255/Rover45#5680144981919661442
Remigiusz - Pią Lut 10, 2012 14:42
alexi, Wyślij mi większa ta fote albo wstaw na swój picasa bo małe to jak coś jest
frydrys - Pią Lut 10, 2012 17:50
Niech Ci bedzie mechanicznie?? tzn. czym polerowałes?
Alexi - Pią Lut 10, 2012 17:58
Ja akurat wkrętarka podłączoną do aku + końcówka z rzepem + gąbka na ten rzep była w gratisie z pasta
frydrys - Czw Lut 23, 2012 17:23
żółte halogeny z wczorajszego dnia
greg-si - Czw Lut 23, 2012 18:47
frydrys napisał/a: | żółte halogeny |
spoko ale do czego one mają pasować?
tak samo ta naklejka
frydrys - Czw Lut 23, 2012 20:41
a to musza do czegos pasowac?? chyba nie.. naklejka do alu a halogeny tak mi sie widzialy
pelson91 - Pią Lut 24, 2012 11:25
coraz mniej mi się podoba Twój wóz Oklejasz go takimi pierdółkami, że traci zupełnie swój urok. Każda pierdółka z innej parafii. Imo zmiany na minus.
frydrys - Pią Lut 24, 2012 12:20
Wiele osób robi tak zeby innym sie podobało ja robie tak jak mi sie widzi nigdy nie patrze na innych ale dzieki za opinie
Remigiusz - Pią Lut 24, 2012 14:00
Czemu nie dałeś zółtych żarówek do halogenów tylko to folia obkleiłeś Jak świeca jest fajnie ale tak to
Zrób fote bliżej tego grilla w dobrej jakości
frydrys - Sob Lut 25, 2012 20:37
Remigiusz napisał/a: | Czemu nie dałeś zółtych żarówek do halogenów tylko to folia obkleiłeś Jak świeca jest fajnie ale tak to
Zrób fote bliżej tego grilla w dobrej jakości |
gdyż ponieważ bażant. po pierwsze lewy halogen wygladał strasznie az zmatowiały nie udało sie go doczyścic i spolerowac wiec okleiłem na żółto, po drógie tak mi sie podoba..
fotka grila
Harry - Sob Lut 25, 2012 21:16
gdyby w grilu by były pomalowane same żeberka fajnie by to wyglądało.
frydrys napisał/a: | po pierwsze lewy halogen wygladał strasznie az zmatowiały nie udało sie go doczyścic i spolerowa |
Halogeny na żółto, ąz tak tragicznie nie wyglądają, zdjął bym tą naklejkę
ale chyba lepsze żółte, niż jakiś zniszczony.
Wygląda mi na to,że próbujesz kilka pomysłów wprowadzić z "german style", "rat style" gdzie za bardzo taki typ tuningu do tego auta nie pasuje
Remigiusz - Sob Lut 25, 2012 22:45
No grill fajnie wygląda
frydrys - Sob Lut 25, 2012 23:31
jest jak jest i nic nie zmieniam
Pływak - Nie Lut 26, 2012 15:01
Powiedz mi jedno jaki związek ma nakleja portalu wheel-whores.com z twoimi felgami? Kolejny pseudo szpan wejdź może na stronkę i zobacz o co w tym wszystkim biega, a później albo zwal ta naklejkę albo załóż koło z prawdziwego zdarzenia bo inaczej to wygląda mega śmiesznie
frydrys - Nie Lut 26, 2012 20:03
o gustach sie nie rozmawia. Nie interesuje mnie co sie komu podoba i czy dla Ciebie jest to smieszne ... Nie podoba sie to nie patrz PS. fele beda w kolorze tylko nie odrazu
Pływak - Nie Lut 26, 2012 22:20
Tu się nie rozchodzi czy mi się coś podoba czy nie ale co ona ma wspólnego z tą naklejką? Naklejasz naklejkę stronki na której pewnie nawet nie jesteś zarejestrowany czyli jak pisałem "pseudo lans" no chyba, ze się mylę to chętnie zobaczę link do forum wheel-whores.com z fotkami twojego R
frydrys - Nie Lut 26, 2012 23:27
profil na stronce owszem jest ale zdjec nie ma jeszcze jakies pytania?
Pływak - Nie Lut 26, 2012 23:33
Nie, więcej pytań nie ma bo akurat brak fotek mnie nie dziwi
frydrys - Nie Lut 26, 2012 23:40
mnie tym swoim gadaniem tez nie zadziwiasz swoja opinie napisałes i przyjołem do wiadomosci wiec koniec gadki
alu ramki zegarów i na pokretła nawiewów oraz gałka zmiany biegów w skórce
stukneło 241.620 km przebiegu. Wymina rozrzadu, oleju i kpl.filtrów
montaz cb w podłokietniku znudziło mi sie ciagłe wyjmowanie
i wreszcie najlepsze lampy przednie z czrnym wkładem jak u Markizo pomalowane czarnym połyskiem klosze kierunkow pomaranczowym klerem + bezbarwny lakier i powrót do białych halogenów
Markzo - Nie Mar 25, 2012 16:36
zacnie
Remigiusz - Nie Mar 25, 2012 16:50
Zrób fote zegarów licznika w nocy Takich właśnie szukam
CB w podłokietniku nie dla mnie Bi nie ma szybkiego dostępu do gałek w czasie jazdy
leszczu - Nie Mar 25, 2012 17:09
Przeróbka lamp i aluramki na plus, ale gałka od MG nie pasuje do wnętrza R45.
frydrys - Nie Mar 25, 2012 18:57
Remigiusz napisał/a: | Zrób fote zegarów licznika w nocy Takich właśnie szukam
CB w podłokietniku nie dla mnie Bi nie ma szybkiego dostępu do gałek w czasie jazdy |
nie jest zle z pokretłami a bardziej chodziło mi zeby je ukryc
Prosze foto zegarków
leszczu napisał/a: | Przeróbka lamp i aluramki na plus, ale gałka od MG nie pasuje do wnętrza R45. |
moim zdaniem pasi a co najwazniejsze jest wygodna jeszcze kiere w skórce musze znalesc i fele pomalowac
Remigiusz - Nie Mar 25, 2012 19:01
frydrys,
Zarąbiste Nie chcesz ich sprzedać Szukam takich z R 45 po 2002 roku i Europejczyka w Dieslu znaleźć do jak 6 w loto
Chce tez takie
frydrys - Nie Mar 25, 2012 19:21
Remigiusz napisał/a: | frydrys,
Obrazek
Zarąbiste Nie chcesz ich sprzedać Szukam takich z R 45 po 2002 roku i Europejczyka w Dieslu znaleźć do jak 6 w loto
Chce tez takie |
nie bo sa swietne jak widac
leszczu - Pon Mar 26, 2012 10:07
frydrys napisał/a: | leszczu napisał/a:
Przeróbka lamp i aluramki na plus, ale gałka od MG nie pasuje do wnętrza R45.
moim zdaniem pasi a co najwazniejsze jest wygodna jeszcze kiere w skórce musze znalesc i fele pomalowac |
Tobie ma się podobać.
Remigiusz napisał/a: | Zarąbiste |
Potwierdzam. Licznik super wygląda z takimi wskazówkami.
Cytat: | Szukam takich z R 45 po 2002 roku i Europejczyka w Dieslu znaleźć do jak 6 w loto |
U mnie na szrocie stoi R45 europejczyk z takim licznikiem tylko, że tarcze maja kolor kości słoniowej i są od benzyny.
frydrys - Pon Kwi 16, 2012 22:19
planuje kupic kiere ze sterowaniem pod radio wie moze ktos jak to podłaczyc
puki co kupiłem poduszke kierownicy z nowszym logiem
Harry - Wto Kwi 17, 2012 16:40
fajne takie delikatne zmiany
leszczu - Wto Kwi 17, 2012 17:19
frydrys napisał/a: | planuje kupic kiere ze sterowaniem pod radio wie moze ktos jak to podłaczyc |
A masz oryginalne radio
frydrys - Wto Kwi 17, 2012 22:22
leszczu nie mam orginalnego ale widziałem filmik na youtube jak koles pod to radyjko alpine co ja mam własnie podłaczył nie wiem jak ale podłaczył wiec jest mozliwosc zreszta nie ma rzeczy nie mozliwych jutro wrzuce filmik
Harry - Wto Kwi 17, 2012 22:32
poczytaj sobie o podlaczeniu w r75, bo sterowanie chyba jest takie samo
Remigiusz - Wto Kwi 17, 2012 22:50
frydrys napisał/a: | planuje kupic kiere ze sterowaniem pod radio wie moze ktos jak to podłaczyc |
No normalnie wpinacz się w wtyczkę w kierownicy na taśmie i tyle Resztę kabelków idzie to wtyczki ISO w radiu
Teoretycznie wystarczy tobie poszukać same te guziki i tylko wyciąć dziurę w obecnej kierownicy i tyle Ja mam gdzieś nawet jeszcze te guziki z R25 do sterowania tylko za leniwym jestem to w montować
frydrys - Sro Kwi 18, 2012 08:13
Remigiusz napisał/a: | frydrys napisał/a: | planuje kupic kiere ze sterowaniem pod radio wie moze ktos jak to podłaczyc |
No normalnie wpinacz się w wtyczkę w kierownicy na taśmie i tyle Resztę kabelków idzie to wtyczki ISO w radiu
Teoretycznie wystarczy tobie poszukać same te guziki i tylko wyciąć dziurę w obecnej kierownicy i tyle Ja mam gdzieś nawet jeszcze te guziki z R25 do sterowania tylko za leniwym jestem to w montować |
jak tak to super kiere w skórce chce to poszukam takiej z przyciskami i gites
link do tego filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=v5-azSNivlY
Remigiusz - Sro Kwi 18, 2012 17:55
frydrys, Tylko zęby działało z tym twoim radiem trzeba jeszcze kupić przetwornice sygnału Bo rezystencja jest pod orig Radio Roverka
frydrys - Sro Kwi 18, 2012 21:49
przetwornice sygnału i gdzie to podłaczyc? jak to wogóle wyglada?
Remigiusz - Czw Kwi 19, 2012 10:13
frydrys, Ona ma wejsci i wyjscie kostki ISO wpinasz po prostu pomiedzy kostke ISO-Auta a ISO-Radia JA do Balupunkta płaciłem coś z 140zl
Kupowałem tutaj ale sa tez na allegro. Maja w sumie dane do ROvera w sensie rezystancji. Jak cos nie pasuje do odsylasz i tobie ustawiaja od nowa za free
http://www.piloty.pl/UNI20.html
frydrys - Sro Cze 20, 2012 19:58
zbieznosc ustawiona ale czeka mnie wymiana tulei na wahaczu
swiezo załozone laczki na przód DUNLOP SP SPORT 2000 E oraz nowa poducha airbag
naklejki roverki.pl od NiceMana napis ROVER na pokrywie pomalowany na zółto
[ Dodano: Sro Cze 13, 2012 22:18 ]
kolejna naprawa tym razem wyrwany fotel kierowcy nie wiem co za wieloryb jezdził tym autem wstawki zrobione troche ciecia, spawania i jest lepiej niz było fabrycznie. Na koniec zabezpieczenie podkładem plus baza i pranie wykładziny
[ Dodano: Sro Cze 20, 2012 20:58 ]
swieze graty dotarły kiera ze skórki ze sterowaniem radia stan jak nowa i tweetery ze zwrotnicami
farek - Czw Cze 21, 2012 10:23
hahaha oczy mnie mylą czy Ty masz zrobiony stolik z BBSa?
frydrys - Czw Cze 21, 2012 17:43
tak farek BBS z bmki 10Jx17 H2 z bardzo duzym rantem kupiłem kiedys na phlim targu za pare groszy z mysla własnie na stolik
farek - Pią Cze 22, 2012 09:58
ciekawie rzuciło mi się w oczy bo ojcowy rover na BBSie jeździ
frydrys - Pią Cze 22, 2012 21:55
a powiedzcie mi czym wyróżniała sie wersja R45 silverstone? bo wpadły mi w rece takie emblematy
leszczu - Sob Cze 23, 2012 11:28
Silverstone to były przeważnie najlepiej wyposażone egzemplarze z usztywnionym nieco zawieszeniem.
frydrys - Sob Cze 30, 2012 17:20
dzieki leszczu wiec duzo mi nie brakuje mysle ze juz nie długo bedzie mial wszystko
[ Dodano: Sob Cze 30, 2012 18:20 ]
i wreszcie długo oczekiwane fotele i kanapy ze skóry (z hatbacka) anglik, obydwa z rególacja góra dół i rególacja ledzwiowa.Po wyczyszczeniu wygladaja tak
Jutro montaz
leszczu - Nie Lip 01, 2012 09:48
Bardzo ładny stan ci się trafił.
frydrys - Pon Lip 02, 2012 21:43
tak to prawda wygladaja bardzo ładnie maja delikatne ryski ale mało widoczne, cena też atrakcyjna bo zaledwie 400zł. Fotele juz zamontowane i jest bajeczka jutro bede kombinował z kanapa. Oparcie w sumie zamontowałem ale na zawiasikach ze starego oparcia teraz kwestia zamontowania siedziska.
[ Dodano: Pon Lip 02, 2012 22:43 ]
cały dzien pracy kilka pomysłów i uporałem sie z siedziskiem mianowicie poszycie skóry z hatbacka załozyłem na gombke z sedana, gdzie nie gdzie podciac trzeba było gabke poniewaz jest zupełnie inna niz ta z hatbaka nastepnie ponaciagałem wszystko tak jak było opaskami trytytkami i efekt jest nie miłosierny na koniec wszystko przetarłem balsamem do skór i wyglada jak nowe
Remigiusz - Pon Lip 02, 2012 22:59
frydrys, No ładna robota Fajnie wyglądają jednak skora to skora Szkoda ze podgrzewania nie maja
Te takie faldy gdzie nie gdzie możesz potraktować opalarka delikatnie i znikną
frydrys - Wto Lip 03, 2012 07:33
Remigiusz napisał/a: | frydrys, No ładna robota Fajnie wyglądają jednak skora to skora Szkoda ze podgrzewania nie maja
Te takie faldy gdzie nie gdzie możesz potraktować opalarka delikatnie i znikną |
niby od najbogatszej wersji te fotele ale przewodów od podgrzewania nie widze bo gdzies ten przewód wystaje pod fotelem?
Remigiusz - Wto Lip 03, 2012 11:17
frydrys, To najbogatsza nie jest Mam tez takie fotele ze obydwa maja pelna regulacje w czarnej skorce ale mam podgrzewanie jeszcze bo tak tez orig. miałem Pod fotelem masz taka czarna kostkę 2 pinowa
frydrys - Wto Lip 03, 2012 19:17
Remigiusz napisał/a: | frydrys, To najbogatsza nie jest Mam tez takie fotele ze obydwa maja pelna regulacje w czarnej skorce ale mam podgrzewanie jeszcze bo tak tez orig. miałem Pod fotelem masz taka czarna kostkę 2 pinowa
Obrazek |
o to nie ma umnie takiej jak sie trafia jakies fotele podgrzewane to pomysle nad załozeniem zaden problem dla chcacego nic trudnego musze odwiedzic muj szrocik moze cos tam nowego jest puki co jutro odstawiam auto do mechanika na wymiane tulej przedniego wahacza bo strasznie sciaga jak przyspieszam
Harry - Wto Lip 03, 2012 21:50
mogłeś sobie od razu podrzewanie założyć koszt jednej maty ze sterownikiem to 100
frydrys - Nie Lip 08, 2012 21:11
Hary założyc zawsze moge nie ma sie co spuszczac czasu jeszcze wiele dzis mi ubyło z kieszenie 200PLN ale od razu inaczej sie jezdzi
[ Dodano: Nie Lip 08, 2012 22:11 ]
co sadzicie o takim grilu dokładnie chodzi mi o ta siatke zamiast zeberek i do tego siatka ori w zderzak zamiast przesełek plastikowych
pelson91 - Nie Lip 08, 2012 21:19
prawie jak MG ZS
frydrys - Nie Lip 08, 2012 21:23
ale Rover ciekawe jak by wygladało w chromowanym grilu czarna siatka lub srebna hmm..
pelson91 - Nie Lip 08, 2012 21:27
słaaaabo, bo albo idziesz w tjuning na sportowo albo w elegancje. Chrom z siatką? Dla mnie dyskoteka
frydrys - Nie Lip 08, 2012 21:43
w sumie masz racje, wiec daje sobie spokuj z tym grilem 45ka z pakietem chrom mi sie bardzo podoba wiec kupie tylko siatke w zderzak czarna i bedzie si
rafalmis1 - Nie Lip 08, 2012 22:55
a nie myślałeś o białych wskazówkach w zegarach znaczy się o podświetleniu wskazówek na biało a tarcze na pomarańczowo, tak jak masz teraz
leszczu - Pon Lip 09, 2012 12:35
Moim zdaniem siatex nie pasuje do R45.
frydrys - Pon Lip 09, 2012 16:24
rafalmis1 napisał/a: | a nie myślałeś o białych wskazówkach w zegarach znaczy się o podświetleniu wskazówek na biało a tarcze na pomarańczowo, tak jak masz teraz |
nie pomaranczowe zostaja komponuja sie ze wszystkim i mi sie podoba siatki na bok sa wazniejsze sprawy mianowicie musze kupic wzmak do napedzania przednich głosników poniewaz pozbyłem sie suba i chce zmienic radio na Clariona CZ201ER w miare tanie i ładnie wyglada, alpine sie popsuło cos płytek nie chce czytac a ze mam je dosc długo to akurat czas na nowe
Pływak - Wto Lip 10, 2012 09:51
pelson91 napisał/a: | słaaaabo, bo albo idziesz w tjuning na sportowo albo w elegancje. Chrom z siatką? Dla mnie dyskoteka |
Kilka aut z taką dyskoteka widziałem np Chlysler 300M miał grill w chromie z siatka
pelson91 - Wto Lip 10, 2012 12:35
nadal uważam że to jest dyskoteka
Pływak - Wto Lip 10, 2012 12:55
Bentley tez ma taka dyskoteke i laczy jak to piszesz auto sportowe z elegancja Oba w.w auta widzialem na zywo i imo w miare pasuje taki grill ale jak by to w roverze wygladalo to nie mam pojecia musial bym tez zobaczyc
frydrys - Sro Lip 11, 2012 13:39
zdobende gril od r45 to zrobie i ocenicie czy bedzie pasował czy nie hmm jeszcze jakby siatka była jakas inna niz ta typowo tuningowa
pelson91 - Sro Lip 11, 2012 13:45
zawsze możesz wsadzić siatkę ogrodzeniową
Raptile - Sro Lip 11, 2012 14:46
pelson91,
frydrys - Czw Sie 09, 2012 18:01
pelson91 napisał/a: | zawsze możesz wsadzić siatkę ogrodzeniową |
do takich mocarzy nie na leze i chwała bogu za to
[ Dodano: Czw Sie 09, 2012 19:01 ]
podswietlenie wnetrza jak i schowka zastapione ledami
Remigiusz - Czw Sie 09, 2012 19:12
frydrys, Fajne
leszczu - Pią Sie 10, 2012 12:19
Oryginalnie podświetlane wskazówki miażdżą.
frydrys - Pią Sie 24, 2012 20:03
tradycyjne zarówki poszły do smietnika podswietlenie tablicy i postojówki zastapione ledami jak i podswietlenie bagaznika (lampka podswietlenia z golfa II -mozliwosc wyłaczenia jej przy otwartej klapie)
[ Dodano: Pią Sie 24, 2012 21:03 ]
Tylne lampy a'la red "całe czerwone"
leszczu - Sob Sie 25, 2012 08:32
frydrys napisał/a: | Tylne lampy a'la red "całe czerwone" |
Jak dla mnie, to taki sobie efekt wyszedł.
Markzo - Pon Sie 27, 2012 08:40
leszczu napisał/a: | Jak dla mnie, to taki sobie efekt wyszedł. |
też mi się to średnio widzi, bardziej mi się podobają czorne:
frydrys - Sro Wrz 05, 2012 13:44
mam juz ciemna folie do lamp wiec na dniach moze opkleje a co sadzicie o grilu, listwach i tylnej blendzie zamiast chromu pomalowac w czrny mat badz kolor? narazie wszystko opklejone izolacja lusterka mam ori od niego wiec w kolorze by tez mogły byc
leszczu - Sro Wrz 05, 2012 13:48
Lepiej zostawić w chrom.
Markzo - Sro Wrz 05, 2012 14:56
prawie jak ZS ale sam nie wiem czy lepiej tak czy z chromem.
leszczu - Sro Wrz 05, 2012 15:00
Markzo napisał/a: | ale sam nie wiem czy lepiej tak czy z chromem. |
Lepiej zostawić w chrom, bo jak da w czarny mat, to lusterka i klamki nijak pasują do całości.
frydrys - Sro Wrz 05, 2012 15:08
klamki bym wtedy zostawił a lusterka w kolor mam zreszta obudowy lusterek w tym kolorze
Markzo - Sro Wrz 05, 2012 15:34
Jugol ma tak zrobiona 45 - wszystkie listwy chrom w kolor nadwozia + grill z mg poliftowego + dokładka z espace'a, obejzyj jego furke
frydrys - Czw Wrz 06, 2012 18:46
Markzo napisał/a: | Jugol ma tak zrobiona 45 - wszystkie listwy chrom w kolor nadwozia + grill z mg poliftowego + dokładka z espace'a, obejzyj jego furke |
dokładka mi sie nie podoba gril jeszcze jeszcze ujdzie
[ Dodano: Czw Wrz 06, 2012 19:46 ]
Gotowe
Harry - Pią Wrz 07, 2012 22:06
fajnie to wyglada,ale ciekawe jak na żywo tylk olusterka dziwnie wyglądają. może felgi tez czarne jakies ?
Alexi - Sob Wrz 08, 2012 08:29
No powiem że fajnie z tym grillem w kolor i nakładkami. Całość i moim zdaniem psują lusterka chromowane, teraz nie ma ich gdzie przypiąć i przyłatać
Markzo - Sob Wrz 08, 2012 09:57
brakuje lekkiego obniżenia i jakiejś dokładki z przodu wg mnie
frydrys - Pon Wrz 10, 2012 11:00
Harry napisał/a: | fajnie to wyglada,ale ciekawe jak na żywo tylk olusterka dziwnie wyglądają. może felgi tez czarne jakies ? |
alexi napisał/a: | No powiem że fajnie z tym grillem w kolor i nakładkami. Całość i moim zdaniem psują lusterka chromowane, teraz nie ma ich gdzie przypiąć i przyłatać |
Markzo napisał/a: | brakuje lekkiego obniżenia i jakiejś dokładki z przodu wg mnie |
według mnie efekt jest szałowy:)))) lusterka zostaja:)))))) fele beda malowane spokojnie ranty polerowane a srodek na kolor grafitowy co do zawieszenia to mysle nad zawiasem z ZS-a dokładka odpada nie widzi mi sie zupełnie nie w tym aucie
[ Dodano: Pon Wrz 10, 2012 12:00 ]
tylko ciekawe czy koła nie beda mi opcierac jak zmienie teraz wystarczy ze z tyłu siedza 2os. plus załadowany bagaznik i tylne opony opcieraja o nadkola
Harry - Pon Wrz 10, 2012 12:10
frydrys napisał/a: | tylko ciekawe czy koła nie beda mi opcierac jak zmienie teraz wystarczy ze z tyłu siedza 2os. plus załadowany bagaznik i tylne opony opcieraja o nadkola | a spręzyny sprawdzałeś ? może już mają dosyć
Pływak - Pon Wrz 10, 2012 14:30
Jakie ET felg? pewnie w okolicach 35. Szukał bym jakieś feli 17x6,5 max 7J z et 40-45 powinno ładnie leżeć na aucie bez obcierania. Niestety w R z tyłu jest bardzo mało miejsca na felgę.
Co do malowania mi się nie widzi, w chromie lepiej było bo jakoś tak się wszystko kupy trzymało, a teraz te lusterka pasują jak pięść do nosa Swoją drogą po ostatnich fotach jakie przyszły na konkurs mogę stwierdzić z pewnością, ze w R po za glebą i dobrym kołem niewiele potrzeba. Przyszły foty 75 poliftowej z obniżonym zawiasem i duuuużą felą. Nie często mi się zdarza to przyznać ale wyglądała zajebiście. Dobrze wypucowany lakier, świecące chromy plus dobre koło i to jest szał
frydrys - Pon Wrz 10, 2012 19:24
ET 35 mi te fele wystarczaja dam je w delikatny odcien grafitu i bedzie ok najwyzej zostane przy serii,
Harry nie sprawdzałem
Pływak - Pon Wrz 10, 2012 20:33
No przy ET35 i szerszej feldze w R są problemy i po obniżeniu będzie przycierać skoro nawet bez czasem przytrze. W kanciaku też się zastanawiałem nad felą i ostatecznie, żeby nie mieć problemów na glebie to kupiłem szerokość i ET takie jak w oryginale.
frydrys - Pon Wrz 10, 2012 22:12
Pływak napisał/a: | No przy ET35 i szerszej feldze w R są problemy i po obniżeniu będzie przycierać skoro nawet bez czasem przytrze. W kanciaku też się zastanawiałem nad felą i ostatecznie, żeby nie mieć problemów na glebie to kupiłem szerokość i ET takie jak w oryginale. |
myslałem tez nad kupnem ori alu 17' zobaczymy moze kiedys
Pływak - Pon Wrz 10, 2012 23:02
Na 17" z lekką glebą było by w sam raz. Teraz idzie zima powoli więc przeglądaj od czasu do czasu allegro i ogłoszenia bo czasem w sezonie jesienno-zimowym można trafić fajne fele za naprawdę śmieszną kasę. Swoje 18" właśnie wyrwałem w zimę za dobrą kasę. Miałem, nie kupować później stwierdziłem, ze ze te kasę nie ma się co zastanawiać bo najwyżej się je pogodni i już tak drugi sezon na nich śmigam bo mi się spodobały
frydrys - Czw Wrz 13, 2012 17:04
okleiłem tylne lampy folia ale jak dla mnie za ciemne i powróciłem do seryjnych
pelson91 - Czw Wrz 13, 2012 17:06
ej, dobrze wyglądały te czarne kierunki
Markzo - Czw Wrz 13, 2012 17:56
a szkoda, bo wygląda to dużo lepiej sam tak mam i gra całośc - przod bok i tył, a nie jak w serii, kazde z innej parafii
frydrys - Wto Paź 09, 2012 12:53
Markzo napisał/a: | a szkoda, bo wygląda to dużo lepiej sam tak mam i gra całośc - przod bok i tył, a nie jak w serii, kazde z innej parafii |
jak sie dobrze przyjrzeć to seryjne własnie pasuja bo sa lekko ciemne, kierunki mam tez ciemne(czarny wkład) no i lampy przednie wiadomo tez z czarnym wkładem najwyżej kupie w sprayu czarny do lamp i pomaluje delikatną mgiełka i wtedy zobaczymy
[ Dodano: Wto Paź 09, 2012 13:53 ]
Paczka doszła niby wszystko dobrze ale membrana jednego głosnika była sklejona ze stożkiem i nie było basu drugi za to charczał-krzywy stożek ocierał o membrane! Wszytsko dało sie jednak zrobic metodami profesora cycka i gra ładnie jestem zadowolony Diorki na razie chodza pod Blaupunktem GTA 480 kilka fotek z montazu
pelson91 - Wto Paź 09, 2012 20:48
dużo rzeźby z montażem głośników?
frydrys - Wto Paź 09, 2012 20:54
pelson91 napisał/a: | dużo rzeźby z montażem głośników? |
cos Ty dystanse tylko troche zeszlifowałem od wewnątrz bo te głosniki z deka szersze od poprzednich i tweteery sa duze tak ze nie wchodza do konca w trójkaty
pelson91 - Wto Paź 09, 2012 21:23
no wlasnie o tweetery mi chodzi przede wszystkim. bo tez mam kupiony ten zestaw ale nie moge sie zabrac za to
ArO - Wto Paź 09, 2012 21:28
a jak to gra?
frydrys - Sro Lip 03, 2013 19:38
Trzeba popytac kto montował ten zestaw u siebie ewentualnie fotki niech wrzuci trójkątów.
ArO szyby drżą musze delikatnie opuscic zeby słyszec czysty bas nie spodziewałem sie takiego efektu
[ Dodano: Pon Paź 22, 2012 23:54 ]
znalazłem podobne maskownice ciut mniejsze, ale nie widac Przykleiłem na poxipol i tak to sie prezentuje
[ Dodano: Sob Mar 30, 2013 12:54 ]
Alpine odeszło w niepamieć a w jego miejsce trafiło prawie nowe radyjko JVC KD-G631
[ Dodano: Sro Lip 03, 2013 20:38 ]
Na działce znalazłem zderzak z dokładka po reno 21 newada, czytałem temat o dokładce od laguny. Skoro pasi od laguny to moze i bedzie od Newady tak wyglada po spasowaniu
pelson91 - Sro Lip 03, 2013 19:41
no i Ci powiem, że ta dokładka chyba taka trochę zgrabniejsza jest o hokeja z Laguny
greg-si - Sro Lip 03, 2013 19:44
mi też się podoba
gleba i będzie dobrze
frydrys - Sro Lip 03, 2013 20:11
Nie jest taka toporna, jak dla mnie w sam raz greg-si z gleba problem bo felgi za szerokie. Już jak z tyłu mam kpl. to mi tra o ranty a co tu bedzie przy glebie
pelson91 - Sro Lip 03, 2013 20:15
zaspawać zawias
frydrys - Nie Kwi 06, 2014 17:52
Ostatnia rzecz spełniona, nabyłem klape w tym samym kolorze bez żadnych zadrapań wgniotek itp. zderzak dostał nowy lakier i jest pieknie
Nowe graty dotarły brakowało mi tego basu
Diory zastąpione zestawem odseparowanym Pioneer TS-H1703 + nowe dystanse ze sklejki wodoodpornej (dystanse z mdfu spuchły i szlag je trafił) w tylna półke trafiły woofery Pioneer TS-A171C tak że na dystansach ze sklejki
[ Dodano: Sob Mar 29, 2014 20:54 ]
lecimy z koksem powoli przygotowujemy sie do sezonu, a co najważniejsze bedzie delikatna gleba, czekam na sprężyny recaro od kolegi arczi83. Brak reklamy z tyłu zamontowałem rolete przeciwsłoneczną i siatke zderzaka z MG ZS
następnym etapem jest zwiększenie mocy silnika
[ Dodano: Nie Kwi 06, 2014 18:52 ]
Sprężyny założone przód usiadł 5cm, a tył 3,5cm. Prowadzenie bez porównania do seryjnego zawiasu
następną rzeczą było przycięcie, wypolerowanie i wspawanie końcówki wydechu od Seata TDI
teraz myślę nad rozpórką, a następnie bierzemy się za mody silnika
Remigiusz - Nie Kwi 06, 2014 22:35
od czego ta roleta jest
frydrys - Pon Kwi 07, 2014 19:29
przeciwsłoneczna głównie chodziło mi żeby nie było widać głośników w półce bo auto stoi na parkingu przy ulicy, a po drugie mniej słońca wpada na tylną kanapę na której jezdzi psiak.
gregor13 - Pon Kwi 07, 2014 19:50
eeee... Remigiuszowi chyba chodziło o to, z jakiego samochodu ta roleta jest
frydrys - Pon Kwi 07, 2014 20:32
gregor13 napisał/a: | eeee... Remigiuszowi chyba chodziło o to, z jakiego samochodu ta roleta jest |
Uniwersalna, dlugosc mocowania 1m, a samej rolety 93cm. Kupilem okazyjnie na tablicy
Pazdzioch. - Pon Kwi 07, 2014 21:17
Jest niezły kozak na tym zawieszeniu Powodzenia przy dalszych modach
Remigiusz - Pon Kwi 07, 2014 22:18
frydrys, Dokladnie chodzilo mo skad ub jakiegos modelu ta roleta jest. Jak ja u gory sie mocuje mogl bys fote zrobic Tez mysle nad roleta na tyl bo jak slonko jara to tylko nie potrzebnie wypala tylna kanape
frydrys - Wto Kwi 08, 2014 07:24
Remigiusz napisał/a: | frydrys, Dokladnie chodzilo mo skad ub jakiegos modelu ta roleta jest. Jak ja u gory sie mocuje mogl bys fote zrobic Tez mysle nad roleta na tyl bo jak slonko jara to tylko nie potrzebnie wypala tylna kanape |
Remi to uniwersalna roleta tu masz link do podobnej http://allegro.pl/rolety-...3564174419.html Mocowanie: dwa haczyki przykręcasz do podsufitki i na tym zawieszasz rolete żadnej filozofi nie ma patrz foto Ja kupiłem tą metrową, dł.mocowania 1m, a sama roleta ma 93cm pasuje swietnie. Wróce z roboty to wstawie wiecej zdjęć jak to wyglada
Remigiusz - Wto Kwi 08, 2014 11:48
Ok wszystko jasne jest A dol jak przymocowany jest Chyba się tez na taka skusze
rafalmis1 - Wto Kwi 08, 2014 13:37
zawias jest mega
frydrys - Czw Sty 29, 2015 21:41
Remigiusz napisał/a: | Ok wszystko jasne jest A dol jak przymocowany jest Chyba się tez na taka skusze |
na wkręty po jednym na stronę - do założenia musiałem wyjąć półkę.
[ Dodano: Nie Kwi 13, 2014 11:03 ]
taki bajer dzięki koledze barney79
[ Dodano: Pią Cze 06, 2014 22:42 ]
Na glebie prezentuje sie tak..
wkręta na żółte halogeny
[ Dodano: Czw Sty 29, 2015 21:41 ]
Pewnego wieczoru zaświtało mi ze mógłbym mieć MG, więc zaczęliśmy działać
Gril, przednie listwy i obudowy lusterek udało kupić się w kolorze. Klamki(zakupione od Civica), listwy tylnego zderzaka i tylna blenda były malowane. Lakier dobierany w 99% identyczny. Następnie zakup felgi aluminiowych ori 17 OZ+opony Falkena ziex ze912 215/45
Remigiusz - Czw Sty 29, 2015 22:18
Ty faktycznie jak MG
frydrys - Nie Lut 01, 2015 15:37
Brakuje jeszcze lekkiej gleby Skończyłem właśnie oklejanie elementów ala drewno , folia 3d czarna szczotkowana na żywo fajny efekt Wleciały także boczki czarne od Civika
Remigiusz - Nie Lut 01, 2015 16:19
Pięknie panie
slax - Nie Lut 01, 2015 19:29
Jak zżółciłeś halogeny?
Markzo - Nie Lut 01, 2015 21:54
Sie dzieje jeszcze kubełków brakuje
Pazdzioch. - Pon Lut 02, 2015 16:42
Jak dla mnie duży plus za wygląd. Bez chromów jest jeszcze lepiej
frydrys - Czw Mar 26, 2015 18:19
slax napisał/a: | Jak zżółciłeś halogeny? |
rozkleiłem szkła od oprawy halogenu i odbłyśniki pomalowałem żółtym clerem
[ Dodano: Czw Mar 26, 2015 18:19 ]
i tak moja historia z R45 się zakończyła, półgodzinki temu odjechał z nowymi właścicielami
Remigiusz - Nie Lip 03, 2016 23:47
Mimo to bardzo fajny woz był lub nadal jest Myślę w końcu zabrać się za montaż tej żaluzji
frydrys - Pon Lip 04, 2016 20:48
ciągle jest i śmiga w kujawsko pomorskim Kontakt z obecnym właścicielem mam, trochę po modził ogrzewanie bo w skórach zimno w dupsko było, poza tym zadowolony z auta, a ja sie ciesze że trafił w dobre ręce
|
|