|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 220] Problem z wycieraczkami...
marcin5xd - Sob Sty 07, 2012 10:06 Temat postu: [R 220] Problem z wycieraczkami... Witam od pewnego czasu z nie wiadomych przyczyn właczają mi sie same wycieraczki na zimnym silniku czesto a na cieplym juz prawie wogole. Zauwazylem ze na zimnym silniku nie właczą sie wycieraczki dopoki nie włącze swiatel, po właczeniu swiatel widze ze sie włacza regulacja lamp i razem z tym wycieraczki przod i tył. miał ktos podobny problem? czy moglby mi ktos pomoc z tym? gdzie szukac problemu albo gdzie z tym jechac?
leszczu - Sob Sty 07, 2012 10:35
Patrzyłeś wiązkę kabli tylnej klapy
marcin5xd - Sob Sty 07, 2012 10:40
nie patrzylem jeszcze... ale popatrze. tylko dziwi mnie to ze jest to zalezne od swiateł. jak włacze swiatla to dopiero jest ten problem z wycieraczkami
leszczu - Sob Sty 07, 2012 10:49
Różne jaja w samochodzie mogą się dziać z tą poprzecierana wiązka, więc na początek należy ją sprawdzić, a jak będzie w porządku to potem trzeba będzie sprawdzić przełączniki zespolone przy kierownicy.
marcin5xd - Nie Sty 08, 2012 12:17
obawiam sie ze nie jest to wina wiązki kabli... moze jakis przekaznik? albo cos co łączy swiatla i wycieraczki jakies zwarcie sie moze robic?
leszczu - Nie Sty 08, 2012 12:19
Cytat: | albo cos co łączy swiatla i wycieraczki jakies zwarcie sie moze robic? |
Musisz tam zajrzeć niema innego wyjścia.
marcin5xd - Czw Sty 12, 2012 15:55
nie jest to wiazka tylnej klapy... co prawda kilka kabelkow bylo przetartych ale zaizolowalem a problem ten jest w dalszym ciągu.. czy jest ktos mi w stanie pomoc?
leszczu - Czw Sty 12, 2012 15:56
Przecież pisałem ci, że musisz dostać się do przełącznika zespolonego.
marcin5xd - Czw Sty 12, 2012 16:01
tzn przy kierownicy? tez jest ok. jest jakies zwarcie ktore obniza lampy i wlacza wycieraczki jak wyciagne bezpiecznik nr 13 od wycieraczek to tylko tył sie włacza..
leszczu - Czw Sty 12, 2012 16:06
Ciężka sprawa A wyciągałeś bezpiecznik od tylnej wycieraczki i sprawdzałeś czy problem się powtarza
marcin5xd - Czw Sty 12, 2012 16:08
nie tylnej nie ale to jak wyciagne bezpiecznik o tylnej to pewnie sama regulacja lamp sie włączy. pojade do jakiegos elektryka z tym. ja sam nie wiem co robic bo sie na tym nie znam
|
|