|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214] Przestała chodzić przednia szyba kierowcy, ale...
miedziumaly - Pią Sty 13, 2012 01:52 Temat postu: [R214] Przestała chodzić przednia szyba kierowcy, ale... ...ale silniczek chodzi. Pewnego razu jechałem autem, opuściłem ciut szybę by wpuścić trochę świeżego powietrza i szyba już się nie podniosła, teraz mogę sobie nią ręcznie opuszczać i podnosić. Spadła z prowadnicy ?
rovek - Pią Sty 13, 2012 07:26
miedziumaly napisał/a: | teraz mogę sobie nią ręcznie opuszczać i podnosić. Spadła z prowadnicy ? |
Jak ją podniesiesz to sama nie opada? Moim zdaniem silniczek padł. Zdejm boczek i zobacz co sie dzieje.
miedziumaly - Pią Sty 13, 2012 07:50
tylko podczas jazdy po drganiach i wstrzasach na dziurach i krzywych drogach lekko (szparka) opadnie.
rovek - Pią Sty 13, 2012 07:57
Silniczek padł.
kris2828 - Pią Sty 13, 2012 09:59
lub rolka (kółeczko) które trzyma szybę-u mnie tak było
ADI-mistrzu - Pią Sty 13, 2012 10:05
W silniku jest przekładnia ślimakowa, aby to zerwać to trzeba naprawdę nie wiem co robić
Jedyna metoda to zdjąć boczek i zobaczyć co się dzieje, tak to możemy tylko wróżyć co się stało.
Ale naprawa raczej tania możliwe samodzielnie.
rovek - Pią Sty 13, 2012 12:53
Występuje coś takiego jak zmęczenie materiału także mogło się wyrobić.
ADI-mistrzu - Pią Sty 13, 2012 13:07
W przekładni ślimakowej zazwyczaj podczas zmęczenia materiału idą zęby w ślimaku które zaczynają blokować całą przekładnię, w efekcie czego przekładnia nie może się kręcić.
Ale takie gdybanie tutaj, niech autor zdejmie boczek i zobaczy co tam mu się dzieje
|
|