Zobacz temat - Rover 75 2.0 v6 rzućcie okiem;)

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - Rover 75 2.0 v6 rzućcie okiem;)

lluoj - Sro Lut 01, 2012 17:21
Temat postu: Rover 75 2.0 v6 rzućcie okiem;)
Na początku witam Wszystkich posiadaczy Rovera. Chciałbym,abyście rzucili okiem na to Auto i napisali parę słów czy jest godne uwagi.Wiem,że ze zdjęć za dużo nie można wywnioskować,ale proszę o opinie przynajmniej "z grubsza". i jeszcze pytanie dla posiadaczy tych aut...
Ile mniej więcej gazu może spalić takowy silnik?
Czy cena jak na to auto nie jest zbyt niska?

Oto auto, które mnie interesuje...
http://otomoto.pl/rover-7...-C22511979.html

mzas - Sro Lut 01, 2012 18:19

Wspaniała rdza przy nieudolnie założonym korku od LPG :cry:

Lampy przednie chyba oryginalne ,przebieg może być realny..
Pewnie cena odzwierciedla stan faktyczny :wink:

PawelSki99 - Sro Lut 01, 2012 18:46

wlew gazu z tej samej strony co wydech coś ostatnio słyszałem że tak nie może być do tego ta rdza dookoła korka, czujniki cofania nie wyglądają na oryginale, brak kratki pod tablicą w przednim zderzaku. Mógł byś napisać żeby wysłał Ci zdjęcie silnika warto zobaczyć jak ta gazówka jest założona
lluoj - Sro Lut 01, 2012 18:52

Dzwoniłem do niego,jutro powinien mi przesłać fotki silnika, od razu wstawię na forum...
Stanislaw - Sro Lut 01, 2012 19:41

mzas gdzie w tym ogloszeniu masz podany przebieg tego auta?
PawelSki99 - Sro Lut 01, 2012 20:38

widać na liczniku 255tyś km
SeniorA - Sro Lut 01, 2012 21:17

Nie ma bogatego wyposażenia , wręcz b.ubogie. Nie ma kontroli trakcji, brak kratki wlotu powietrza w zderzaku, nie oryginalne czujniki cofania.

[ Dodano: Sro Lut 01, 2012 21:17 ]
mzas napisał/a:
Pewnie cena odzwierciedla stan faktyczny
też tak myślę.
komik88 - Sro Lut 01, 2012 22:36

ten r75 stoi w allegro już od tamtego roku, był gdzieś opisywany na forum już.. ogólnie podobno kupa..
lluoj - Sro Lut 01, 2012 23:13

Do tej pory jeździłem golfem 3 bez wspomagania,elektryki...ogólnie bez niczego:D także jak dla mnie to wersja nie jest tak uboga:D a rdza to raczej nie jest duży problem,najważniejszy jest silnik,wybiore się tam w Piątek ze znajomym mechanikiem i zobaczymy czy jest wart uwagi...dzięki za pomoc i jeżeli wie ktoś z Was kto chce sprzedać takiego Rovera za rozsądną cenę dajcie znać,pozdrawiam
mimo66 - Sro Lut 01, 2012 23:49

Kolego myślę że jesteś w błędzie myśląc że silnik jest najważniejszy, jest oczywiście ważny, ale w tym samochodzie jest sporo "mniej" ważnych rzeczy które naprawdę słono kosztują.

Myślę że warto obejrzeć kilka/kilkanaście Rover-ków 75 najlepiej z kimś kto ma większe pojecie i wybrać dobrego, niż wdepnąć w kupę.
Co dwie głowy to nie jedna.

W/w R-75 na All..ro to już chyba korzenie zapuścił :mrgreen:

Gość który pozwolił sobie tak zamontować wlew gazu musiał chyba się wcześniej czegoś nawąchać :shock: Co za .... tak spieprzyć autko.

gringo10 - Czw Lut 02, 2012 07:49
Temat postu: Re: Rover 75 2.0 v6 rzućcie okiem;)
lluoj napisał/a:
Na początku witam Wszystkich posiadaczy Rovera. Chciałbym,abyście rzucili okiem na to Auto i napisali parę słów czy jest godne uwagi.Wiem,że ze zdjęć za dużo nie można wywnioskować,ale proszę o opinie przynajmniej "z grubsza". i jeszcze pytanie dla posiadaczy tych aut...
Ile mniej więcej gazu może spalić takowy silnik?
Czy cena jak na to auto nie jest zbyt niska?

Oto auto, które mnie interesuje...
http://otomoto.pl/rover-7...-C22511979.html

Tanie mięso psy jedzą.

mike-l - Czw Lut 02, 2012 07:58

gringo10 napisał/a:
Tanie mięso psy jedzą.

hehe dobre.
Warto poszukać innego R75 chociażby dla porównania.

lluoj - Czw Lut 02, 2012 12:05
Temat postu: Rover 75 2.0 i 1.8rzućcie okiem cz.2
Więc co myślicie o tych:
http://otomoto.pl/rover-7...-C22655306.html
http://otomoto.pl/rover-7...-C21920722.html

xROnx - Czw Lut 02, 2012 13:57

ten ciemniejszy to albo było ciemno albo głowice ma strasznie zapoconą od oleju a co za tym idzie wróży to HGFem...
dośc słabo wyposażony... praktycznie golas. oczywiście ma to swoje plusy - mniej się będzie psuło ;)
zniszczona klamka od pasażera z przodu (brak ramki)
ten jasny brak oznaczenia "75" na tylnej klapie - możliwa historia pt: "bum bum"
też golas ale ma przynajmniej 4x szyby elektryczne.
no i ma V6 które jest w automacie to duży plus :)
strasznie brzydkie koła fuuuu :>

Stanislaw - Czw Lut 02, 2012 19:43

mzas zwracam honor, nie dopatrzylem sie tego na zdjeciach,a tak nawiasem co to za kontrolka pali sie na gornym wyswietlaczu przy zapalonym silniku- temat dotyczy tego pierwszego Roverka
sash997 - Czw Lut 02, 2012 19:54

wydaje sie że kontrolka spalonej żarówy
pawelnovia - Czw Lut 02, 2012 22:26

http://otomoto.pl/rover-7...-C22500110.html Moim zdaniem ten Roverek jest godny obejrzenia. Jeżeli przebieg jest prawdziwy to wydaje się ciekawe :)
lluoj - Pią Lut 03, 2012 11:54

Hehe jak już widzę te "nic nie puka nic nie stuka" to mnie szlag trafia:D,ale wezmę go pod uwagę.
gringo10 - Pią Lut 03, 2012 12:45

lluoj napisał/a:
Hehe jak już widzę te "nic nie puka nic nie stuka" to mnie szlag trafia:D,ale wezmę go pod uwagę.

To Ci przecież napisałem że tanie mięso to psy jedzą.
W takim aucie co nie ma nic do roboty,to trzeba zapłacić o wiele więcej niż Ci się wydaje.
No ale Ty nie chcesz wydać więcej na auto,tylko wolisz kupić łupę i potem wkładać jak w skarbonkę i siać potem opinię jaki ro Rover75 syf.
To co linkujesz to same śmieci wyeksploatowane..

lluoj - Pią Lut 03, 2012 13:41

Nie każdego stać na auto za 20 tysięcy kolego,a pisząc tak o samochodach, których nie widziałeś na oczy też nie jest zbyt mądre.Czasem zdarzy się dobra okazja...I może napisałbyś dlaczego sądzisz,że te auta są do niczego tak jak robili to inni koledzy,a nie piszesz tylko głupie docinki, tym mi nie pomożesz i jeśli masz wypowiadać się w taki sposób to prosiłbym Cie żebyś nie pisał więcej w tym temacie.
Lukas28 - Pią Lut 03, 2012 17:38
Temat postu: Zapraszam do Bydzi...
Widzę,że Kolega z Inowrocławia, zapraszam do Bydgoszczy do obejrzenia mojego R75, którego chcę sprzedać w dobre ręce..
szoso - Pią Lut 03, 2012 18:37

Lukas28, jak chcesz sprzedać auto to daj ogłoszenie w dziale giełda :evil:
kodin - Pią Lut 03, 2012 20:51

Warto kupić...mam takiego samego rok młodszy...zaprawdę warto... :wink: