|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Prawo i ubezpieczenia - PZU Minicasco
GaDo - Sob Lut 04, 2012 21:09 Temat postu: PZU Minicasco Zastanawiam się nad minicasco w PZU co o tym sądzicie ? kwota rozsądna za mojego R75 190zł na rok, więcej info http://www.pzu.pl/produkty/minicasco
polofix - Nie Lut 05, 2012 09:21 Temat postu: Re: PZU Minicasco
skoro tyle kasy płacisz im za OC, bo PZU to jedna z najdroższych firm, to takie minicasco 190zł to fajna sprawa. musisz sie dowiedzieć jak jest z wypłacalnością. poprostu ile płacą. jak to mini, to mogą np 40% wypłacić faktycznej szkody, albo coś innego wymyślili.
GaDo - Nie Lut 05, 2012 09:38
ja nie mam u nich OC, mam OC w AXA direct i zapłaciłem za rok 540zł , a w PZU chce sobie kupić tylko minicasco , najlepsze jest to że przy zgłoszonej szkodzie w minicasco żadnych zniżek się nie traci
Pawkaz - Nie Lut 05, 2012 12:26
Nie wiedzialem ze jak ma sie OC w innej firmie to AC mozna zawrzec w innej.
Ciekawe czy zgodzili by sie na moja 600tke z 99 roku
[ Dodano: Nie Lut 05, 2012 12:26 ]
Sprawdzilem i jednak nie moge-mozna miec maksymalnie 10 latka.
GaDo - Nie Lut 05, 2012 17:17
nie prawda ja mam z 2000roku i moge
machi12 - Pon Lut 06, 2012 00:30
Nie chcę tu reklamować firmy w której pracuje...
ale informacyjnie... Warta ma AC dla auto powyżej 10lat... i jest AC MINI
A propo AC MINI ... jest wypłacalność całej kwoty, oczywiście wyłączając udział własny który można uruchomić.
Warto przeczytać tutaj OWU lub porównać z innymi firmami.
NP w WARCIE AC MINI działa tylko
-jak auto nie jest w ruchu od zdarzeń losowych
-od kradzieży
-szkody całkowitej w ruchu
Czyli jadąc autem... i szkoda wyniesie 300 zł przy wartości 3000 zł... to nie wypłacą ... ale jeśli już 2200 to wypłacą (pow. 70 proc)
Oczywiście przykład to jest o co pytać
des - Pon Lut 06, 2012 19:17
Ja mam swojego R 400 rok 1999 w PZU minicasco. Składka na rok 54zł (wartość wyliczyli na 5400zł - masakra jednym słowem). Wypłacają po przekroczeniu 70% uszkodzenia auta w jakimś zdarzeniu losowym np. stłuczka ze zwierzakiem lub w przypadku kradzieży.
Opłacam tylko dlatego, że idą mi zniżki na AC.
machi12 - Pon Lut 06, 2012 20:35
Według rozdziału 3 OWU PZU MINICASCO...
PZU odpowiada za szkodę całkowitą (70%)
-w trakcie ruchu ze zderzeniem zwierzątka i człowieczka
I częściową
-dewastacji i kradzieży
-zdarzeń losowych
-kradzieży auta lub wyposażenia
- podczas użyczenia jeśli ktoś sobie przywłaszczy.
Aczkolwiek pisze że udział własny jest 20%...
Jeżeli się mylę proszę o korektę
parasite - Wto Mar 13, 2012 12:30
Korzystał ktoś z Minicasco w YouCanDrive? Wyszło mi 126zł za auto o wyliczonej wartości 10 600zł. Przeglądałem warunki ubezpieczenia i nie wiedzę nigdzie żadnych haczyków. Hmm
machi12 napisał/a: | Nie chcę tu reklamować firmy w której pracuje...
ale informacyjnie... Warta ma AC dla auto powyżej 10lat... i jest AC MINI
A propo AC MINI ... jest wypłacalność całej kwoty, oczywiście wyłączając udział własny który można uruchomić.
Warto przeczytać tutaj OWU lub porównać z innymi firmami.
NP w WARCIE AC MINI działa tylko
-jak auto nie jest w ruchu od zdarzeń losowych
-od kradzieży
-szkody całkowitej w ruchu |
Nigdzie na stronie Warty nie mogę znaleźć tego ubezpieczenia.
szylozbi - Pon Kwi 14, 2014 13:22
Odkopuję temat, bo nie chcę zakładać podobnego Mam bardzo ważne dla mnie pytanie w związku z tym. Czy przy kupnie takiego miniAC obojętnie jakiej firmy, agent przyjeżdża robić zdjęcia tak jak przy zakupie zwykłego AC?
parasite - Pon Kwi 14, 2014 13:29
szylozbi napisał/a: | Odkopuję temat, bo nie chcę zakładać podobnego Mam bardzo ważne dla mnie pytanie w związku z tym. Czy przy kupnie takiego miniAC obojętnie jakiej firmy, agent przyjeżdża robić zdjęcia tak jak przy zakupie zwykłego AC? | Do mnie po zakupie w Hestii (YouCanDrive) miniAC przyjechał oglądnąć i zrobić zdjęcia.
bociannielot - Pon Kwi 14, 2014 13:44
Ja miałem AC z YCD, generalnie polecam. Nie brałbym nawet pod uwagę w życiu mini casco, albo AC albo bez, ale to tylko i wyłącznie moje zdanie .
kezmanq - Pon Kwi 14, 2014 14:25
bociannielot napisał/a: | Nie brałbym nawet pod uwagę w życiu mini casco, albo AC albo bez, ale to tylko i wyłącznie moje zdanie . |
bo ?
bociannielot - Pon Kwi 14, 2014 14:32
bo mini casco ma marny zakres ochrony a AC wbrew temu co ludzie mysla to jedna szkoda parkingowa i masz do przodu na iles tam lat, długo by pisac, ale nie znam nikogo kto by korzystał z mini casco a z AC dużo ludzi korzysta, taka pozorna ochrona to mini casco
marthinez - Pon Kwi 14, 2014 16:27
bociannielot napisał/a: | Nie brałbym nawet pod uwagę w życiu mini casco | A ja korzystam. W sylwestra ktoś rzucił mi petardę na przednia szybe w wyniku czego pękła.
Z tego właśnie ubezpieczenia dostałem 1050 zł.
Szybę wymieniłem za 450.
toksyn - Pon Kwi 14, 2014 20:08
Na szyby to czasami nie osobno?
Tata korzysta z miniAC, auto wycenili dobrze, zdjęcia porobili - ogolnie moim zdaniem dobra opcja z tym, że on brał pod uwage kradzież auta a nie np kolizje ze swojej winy:)
marthinez - Pon Kwi 14, 2014 20:36
To jest na szyby oraz akty wandalizmu. Kolizja nie wchodzi w grę, chyba, że wie sie jak postąpić.
magneto - Wto Kwi 15, 2014 20:31
mini casco obejmuje również kradzież i np. gradobicie.za szyby wypłacają z mini casco tylko wtedy jeśli zgłosisz to jako akt wandalizmu. ja zgłosiłem jako włamanie bo skradziono mi kamerę do monitoringu i nic nie dostałem. dowiedziałem się o tym po czasie
szoso - Sro Kwi 16, 2014 15:23
magneto napisał/a: | za szyby wypłacają z mini casco tylko wtedy jeśli zgłosisz to jako akt wandalizmu. |
Gdzie tak jest? Bo na pewno nie w PZU
Mi szyba pękła od kamienia i miałem wymienianą z ubezpieczenia.
magneto - Sob Kwi 19, 2014 11:16
szoso napisał/a: | Gdzie tak jest? Bo na pewno nie w PZU |
właśnie w PZU
szoso napisał/a: | Mi szyba pękła od kamienia i miałem wymienianą z ubezpieczenia. |
taki przypadek mnie jeszcze nie spotkał, więc się nie wypowiadam
Rom - Pią Maj 02, 2014 12:12
W PZU szyba dodatkowe ubezpieczenie przy mini, przynajmniej tak mi prawił przedstawiciel.
|
|