|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Webasto - nie działa na włączonym silniku
tomaszlenka - Pon Lut 06, 2012 12:53 Temat postu: [R75] Webasto - nie działa na włączonym silniku WITAM MAM PROBLEM.otoz webasto zalacza mi sie ponizej 5 stopni na postoju a gdy wlaczam silnik to ono gasnie i nie pracuje przy pracy silnika co to moze byc
VMatas - Pon Lut 06, 2012 13:05
Masz domajstrowane coś do tego webasto że ci się włącza na postoju?? Mógłbyś napisać więcej - nie mamy mocy jasnowidzów żeby zgadnąć co tam może być
Zacznij od wyszukiwania i czytania na forum, a dopiero wtedy napisz zrozumiałe pytanie.
tomaszlenka - Pon Lut 06, 2012 13:18
chodzi o to ze wsiadam do auta wlaczam kluczyk i webasto zaczyna dzialac po 2 minutach a gdy odpalam silnik wylacza sie i juz nie chodzi nic nie mam robionego standardowe webaost
VMatas - Pon Lut 06, 2012 13:33
Wygląda na to, że musisz odłączyć przewód od pin 2 na sześciopinowej wtyczce i wtedy sprawdzić, czy piec będzie chodzić normalnie.
tomaszlenka - Pon Lut 06, 2012 13:59
dobra zabieram sie zaraz za to tylko jak bys mogl to od czego jest ten kabel i z ktorej strony patrzec pod wzgledem kierunku
VMatas - Pon Lut 06, 2012 14:06
Piny są ponumerowane, przewód biało-czerwony z żółtymi kropkami. To jest przewód K-bus - możliwie że piec rozumie komunikacje na K-bus jako polecenie dla włączenia się po przekręceniu kluczyka - to nie jest normalne, sterownik jest jakoś walnięty. K-bus nie jest potrzebny dla normalnej pracy. Więcej poczytasz na forum - wszystko to już wiele razy jest opisane.
P.S. Pisz po polsku, bo zaraz przyjdzie moderator i źle się skończy
|
|