Zobacz temat - [ R45]Po wymianie akumulatora nie odpala

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [ R45]Po wymianie akumulatora nie odpala

kede7 - Wto Lut 07, 2012 16:50
Temat postu: [ R45]Po wymianie akumulatora nie odpala
Po wymianie akumulatora, kręci ale nie odpala. Może źle zazbroiłem komputer, nie wiem, pomocy bo mnie szlak trafi.
domin201 - Sob Lut 11, 2012 15:20

ja miałem podobny problem kręcił i nie odpala, wszyscy mówili że to paliwo a okazało się że to były świece. Wymieniłem świece i jak ręka odjął pali od pierwszego razu.
szoso - Sob Lut 11, 2012 15:36

domin201, co ma wspólnego wymiana akumulatora ze świecami? przeczytałeś dobrze temat?

kede7, nie zrobiłeś zwarcia? przy akumulatorze jest komputer, jeśli plus dotknął obudowy komputera to spaliła się masa i nie odpalisz
jeśli rozrusznik kręci to nie immo, bo on go odcina

tronsek - Sob Lut 11, 2012 15:40

kede7, zapodaj masę na obudowę ECU bezpośrednio od aku i wtedy spróbuj odpalić.
praktis - Sob Lut 11, 2012 15:41

A czy po wymianie akumulatora zsynchronizowałeś pilota?
Bo jeśli nie to immo blokuje.

szoso - Sob Lut 11, 2012 15:43

praktis napisał/a:
Bo jeśli nie to immo blokuje.

jak blokuje jak mu kręci rozrusznik? :wink:
przecież immo odcina rozrusznik w ogóle i nie będzie kręcił tylko będzie sygnał dźwiękowy

domin201 - Sob Lut 11, 2012 15:46

Tak przeczytałem treść tematu. Ja napisałem co mogłoby być przyczyną gdyż u mnie świece padły w momencie z dnia na dzień po wymianie akumulatora. A objawy były podobne kręcił i nie odpalał.
bizon - Sob Lut 11, 2012 18:35

poluzuj jeden wtrysk i zobacz czy leci paliwo przy kreceniu. A jesli to komputer jak pisza koledzy to na przyszlosc najpierw odkrecamy minus a przykrecamy minus jako drugi
kede7 - Nie Lut 12, 2012 10:50

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Jednak tutaj można liczyć na pomoc, jeszcze raz dzięki. Bizon, miałeś rację zbieg okoliczności zapchany parafiną filtr paliwa, po wymianie filtra wszystko ok. A tak na marginesie to zwarcia nie zrobiłbym nawet przez nieuwagę najpier zakładam + a następnie - . Jeszcze raz dzięki Wszystkim.