|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [r600]Jak zdjac boczek drzwi przednich
mateooo25 - Sob Lut 18, 2012 13:14 Temat postu: [r600]Jak zdjac boczek drzwi przednich witam jak zdjac boczek drzwi ? zaczal mi stukac ogranicznik drzwi i doprowadza mnie to do szalu bo odglos taki jakby ktorys ze sworzni nawalal a mam nowe.
KRYS - Sob Lut 18, 2012 14:53
Dwie śruby w rączce boczku, jedna pod zaślepką w klamce i jedna na dole po przeciwnej stronie zawiasów
I około 8 zatrzasków po dwa po bokach i cztery na dole
Po odkręceniu śrub i wypięci z zatrzasków pchasz boczek od dołu ku górze
mateooo25 - Sob Lut 18, 2012 15:00
a jakie to zatrzaski moglby ktos podac najlepiej allegro zeby dokupi bo chyba jak zdejme to sie one nie beda nadawac juz ?
Matheeo - Sob Lut 18, 2012 15:43
Powinny się nadawać zacznij od dołu złap go i pociągnij do siebie później tą samą czynność powtórz w innych miejscach boczka ja rozbierałem już kilka razy i są całe.
Pozdrawiam:)
maciej1 - Sob Lut 18, 2012 16:50
Mateooo25 a jak chcesz naprawic ten ogranicznik, bo mi tez trzeszczy. To cos pomoze jak zdejmiesz ten boczek?
mateooo25 - Sob Lut 18, 2012 17:32
maciej1 napisał/a: | Mateooo25 a jak chcesz naprawic ten ogranicznik, bo mi tez trzeszczy. To cos pomoze jak zdejmiesz ten boczek? |
nie wiem czy cos pomoze,nie wiem jak to wszystko w srodku wyglada przekonam sie jak zdejme czy tam od srodka jakis dostep jest czy zabudowane a jak nie to inaczej bede kombinowal
slax - Sob Lut 18, 2012 20:30
1. Uchwyt boczka, są tam dwie śruby. Tu sprawa jest prosta odkręcić i wsio.
2. Teraz klamka, pod czarną małą zaślepka jest jedna śruba - odkręcamy. teraz trzeba odhaczyć cięgno od klamki, jest tam takie plastikowe zabezpieczenie, trzeba uważać żeby nie połamać - delikatnie przy pomocy małego śrubokręta.
3. Plastikowa spinka, w górnym prawym rogu boczka, pod trójkątem lusterka - trzeba delikatnie podważyć płaskim śrubokrętem.
4. Spinki po obwodzie boczka, jest ich pewnie z 10. Najlepiej zacząć od prawego górnego rogu, tam gdzie była plastikowa spinka - wkładamy szeroki płaski śrubokręt pomiędzy blachę a boczek i podważamy, delikatnie ale zdecydowanie.
Przed zdjęciem boczka warto zdjąć trójkątną zaślepkę lusterka, trzeba ja pociągnąć do siebie, jest tam jeden metalowy zatrzask. Montujemy wszystko w odwrotnej kolejności, dodam jeszcze, że łatwiej zakłada się tapicerkę przy opuszczonej szybie.
No i to na tyle
KRYS - Sob Lut 18, 2012 23:01
Bez rozbierania drzwi napryskałem wd40 na zawiasy i ogranicznik
Pomogło nie trzeszczy
mateooo25 - Nie Lut 19, 2012 12:32
KRYS napisał/a: | Bez rozbierania drzwi napryskałem wd40 na zawiasy i ogranicznik
Pomogło nie trzeszczy |
ale u mnie stuka taki metaliczny stukot chyba katowka wytne ten ogranicznik bo mnie wkurza a od srodka dzrzwi nie ma dostepu
|
|