|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
MGF i MG TF - [MGF] Zawieszenie hydragas
Kuba_MGF - Pią Lut 24, 2012 16:50 Temat postu: [MGF] Zawieszenie hydragas Po zimowej przerwie pora na powrót mg na drogi. Mam problem lewa strona auta jest niżej domyślam się że wynika to z usterki zawieszenia. Teraz moje pytanie czy prawą stronę da się opuścić na wysokość lewej i prześmigać tak trochę dopóki nie skompletuje części? Dodam że zawieszenie było nabite przed zimą. Wysokość od osi koła do nadkola z prawej strony jest w normie z lewej strony różnica wynosi naprawdę niewiele. Może 0,5-1 cm. Auto nie siedzi na glebie jak większość MG z alegro
7Tomi - Pon Lut 27, 2012 11:12
Tak da sie tylko trzeba to zrobic delikatnie i ostrożnie żeby nie przesadzić i nie posadzić auta na ziemi.
Zaworki są pod maską pod osłoną za kołem zapasowym. Najlepiej zastosować taki kapturek jaki był w pompkach rowerowych i delikatnie zakładac na zawor az popłynie płyn. Nie za duzo bo tutaj pare ml naprawdę robi róźnicę. Upuść trochę po czym pobujaj samochód i sprawdz wysokosc.
Możesz też jechać na serwis i sprawdzać Ci jakie masz ciśnienie po niższej stronie i wtedy upuszczą po drugiej do takiego samego ciśnienia.
Kuba_MGF - Pon Lut 27, 2012 17:56
Tomi_114 napisał/a: | Możesz też jechać na serwis i sprawdzać Ci jakie masz ciśnienie po niższej stronie i wtedy upuszczą po drugiej do takiego samego ciśnienia. |
serwis mg? jak to sprawdzić?
7Tomi - Pon Lut 27, 2012 19:33
Kuba_MGF napisał/a: | Tomi_114 napisał/a: | Możesz też jechać na serwis i sprawdzać Ci jakie masz ciśnienie po niższej stronie i wtedy upuszczą po drugiej do takiego samego ciśnienia. |
serwis mg? jak to sprawdzić? |
Sprawdż w dziale części i warsztaty w Twojej miejscowości.
Pompe napewno maja w Morgan Car System, ECC Babice i jak sie nie myle kolega Mariusz418 też ma.
MaReK - Pon Lut 27, 2012 22:44
Kuba, wpadnij w końcu na spota
Umówisz się z mariuszem i będziesz miał dobry serwis dla swojego zielonego szerszenia
A jak nie chcesz czekać, to masz link http://www.roverki.pl/czc...2Id=219&start=0 i umów się telefonicznie.
Pozdrawiam i do zobaczenia na drogach
Kuba_MGF - Wto Lut 28, 2012 17:10
wpadne wpadne, MG przechodzi teraz metamorfozę Będę walczył z tym zawieszeniem
MaReK napisał/a: | Pozdrawiam i do zobaczenia na drogach |
No właśnie ja Cię pozdrawiam a Ty nic. Czarny saab 95 kombi
Lucyfer - Sro Lut 29, 2012 15:33
Witam , poczytałem troszkę , problemów z zawiasem w MGF i muszę przyznać że temacik już ogarnąłem Dodam skromnie ze od tygodnia w rodzince przybył Roverek MGF z 2002 roku . Jak widać w profilu jestem z Olsztyna , dla tego jeśli ktoś z okolic ma problem z pompowaniem zawieszenia , zapraszam lub jest przejazdem
[ Dodano: Sro Lut 29, 2012 15:33 ]
Po zapoznaniu się z MGF , zauważyłem że rurki od płynu chłodzącego zaczynają delikatnie korodować ( te długie pod podłogą ) długość około 160 cm i średnica 32mm. Jest to dość poważna sprawa bo w razie przecieku wiadomo co się dzieje . Temat wygląda w ten sposób że zakupiłem dwa kawałki po 170 cm rury z kwasówki, metr płaskownika na uchwyty i kolanko, koszt 110zł plus spawanie i napawanie końcówek max 50 zł . Temat zamknięty raz na zawsze za 160 zł Pozdrowionka
MaReK - Sro Lut 29, 2012 18:43
Kuba_MGF napisał/a: | No właśnie ja Cię pozdrawiam a Ty nic. Czarny saab 95 kombi |
Kiedy? Gdzie, co jak ? Ja saaby zauważam (wspólnik to ujeżdża)
Nie kojarzę sytuacji
info2 - Pią Gru 13, 2013 13:24
sTERYD - Pią Gru 13, 2013 14:54
info2,
1- Brawo za górnictwo.
2- Już się chwaliłeś, więc jakby kolega szukał pewnie by Cię znalazł.
3- Takie ogłoszenia w dziale giełda.
|
|