|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Honda Civic VII] Urwana osłona silnika
Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 13:48 Temat postu: [Honda Civic VII] Urwana osłona silnika Witam,
Wczoraj najechałem na krawężnik przeceniając wysokość nadwozia z przodu i zerwało osłonę silnika. Podjechałem do mechanika próbowali to zakręcić blachowkrętami ale nic z tego wyjechałem i spadła całkiem, więc nie było innej możliwości jak demontaż.
Teraz pytanie na ile konieczna jest ta osłona i czy zamiennik za ok 120 zł będzie dobrze służył przez jakiś czas, oczywiście jak znów nie będę jeździł po krawężnikach
Czy można gdzieś nabyć metalową osłonę do Mojej Hondy (Honda Civic VII 2.0 iTD) MB7 rocznik 1998, 86 KM? Jaki byłby jej koszt?
Dzięki z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam
bizon - Pon Mar 12, 2012 14:19
ja mam zamiennik z allegro i jestem zadowolony. Bez niej byl problem w kazdy deszcz, co kaluza to szyby parowaly. No i zawsze chroni to jakos silnik i miske przed fizycznymi uderzeniami i odlamkami
Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 14:31
bizon napisał/a: | ja mam zamiennik z allegro i jestem zadowolony. Bez niej byl problem w kazdy deszcz, co kaluza to szyby parowaly. No i zawsze chroni to jakos silnik i miske przed fizycznymi uderzeniami i odlamkami |
Orientujesz się może czy taka osłona będzie w porządku ?
http://allegro.pl/oslona-...2119094674.html
--
Pozdrawiam
szoso - Pon Mar 12, 2012 14:36
http://allegro.pl/civic-9...2182100483.html
wolałbym tą bo jest okienko na wymianę oleju
Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 14:37
W tej wyżej co podałem też chyba jest albo mi się wydaje Bo właśnie koniecznie by się taka przydała bo odkręcać ją przy wymianie to będzie udręka nie ziemska
Ale pasują te osłony do Hondy z tego co zdjęliśmy i kojarzę to chyba tak to wyglądało
szoso - Pon Mar 12, 2012 14:41
w tej twojej jest jakieś dziwne małe a w mojej to jak w oryginale
Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 14:42
Ok dzięki za pomoc a nie orientujecie się jak z gąbką która łapie olej z miski olejowej bo taką miałem w oryginalne chyba oryginalnej
szoso - Pon Mar 12, 2012 14:45
pierwsze słyszę by taka gąbka była w oryginalnej osłonie, może ktoś ci dołożył
Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 14:48
Nie wiem Hondę nabyłem prawie rok temu dzisiaj jak zdarliśmy tą osłonę to była taka gąbka jakby chłonąca ten olej całą upaćkana Olejem A ile ta osłona była i czy oryginalna nie wiem ja podejrzewam że nie było to oryginalna osłona i już kiedyś ktoś ją zmieniał Zastanawiam się co ta gąbka dawała i czy by się przydał montaż takiej.
Remigiusz - Pon Mar 12, 2012 14:58
To nie jest gąbką na łapanie oleju tylko gąbka wygłuszenia. taka sama jak masz w pokrywie górnej silnika
Kazda orig osłona dolna i górna taka ma
Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 17:05
Dzięki Mam jeszcze pytanko jeżeli mam popękane zaczepy (miejsca do przykręcenia) przy niej a ogólnie cała jest dobra. To czy da się coś z nią jeszcze zrobić.
Mam jeszcze pytanie czy ma ktoś w sprzedaży taką osłonę oryginalną - używkę?
Remigiusz - Pon Mar 12, 2012 17:26
Zuzinho7, Da się
bizon - Pon Mar 12, 2012 17:37
wszystko sie da, wystarczy dobry pomysl na sklejenie badz zlaczenie urwanych elementow.
A co do gabki to ja ta z allegro wylozylem sobie tasma akustyczna, nie wiem czy cos to dalo czy nie, ale mialem jej w nadmiarze
Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 18:09
Wiem że jest coś takiego jak spawanie plastiku, jak myślicie dali by rade to tak zrobić aby można było ją przykręcić na nowo i aby było w porządku ?
Pozdrawiam
Remigiusz - Pon Mar 12, 2012 18:19
Zuzinho7, Nie spawanie nie zda egzaminu za chwile się znów rozpadnie. Albo dokręcić większy kawałek plastiku z jakieś plexy albo blachy nowe koluszka dorobić
|
|