Zobacz temat - [Honda Civic VII] Urwana osłona silnika

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Honda Civic VII] Urwana osłona silnika

Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 13:48
Temat postu: [Honda Civic VII] Urwana osłona silnika
Witam,

Wczoraj najechałem na krawężnik przeceniając wysokość nadwozia z przodu i zerwało osłonę silnika. Podjechałem do mechanika próbowali to zakręcić blachowkrętami ale nic z tego wyjechałem i spadła całkiem, więc nie było innej możliwości jak demontaż.

Teraz pytanie na ile konieczna jest ta osłona i czy zamiennik za ok 120 zł będzie dobrze służył przez jakiś czas, oczywiście jak znów nie będę jeździł po krawężnikach :)

Czy można gdzieś nabyć metalową osłonę do Mojej Hondy (Honda Civic VII 2.0 iTD) MB7 rocznik 1998, 86 KM? Jaki byłby jej koszt?

Dzięki z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam

bizon - Pon Mar 12, 2012 14:19

ja mam zamiennik z allegro i jestem zadowolony. Bez niej byl problem w kazdy deszcz, co kaluza to szyby parowaly. No i zawsze chroni to jakos silnik i miske przed fizycznymi uderzeniami i odlamkami
Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 14:31

bizon napisał/a:
ja mam zamiennik z allegro i jestem zadowolony. Bez niej byl problem w kazdy deszcz, co kaluza to szyby parowaly. No i zawsze chroni to jakos silnik i miske przed fizycznymi uderzeniami i odlamkami

Orientujesz się może czy taka osłona będzie w porządku :) ?

http://allegro.pl/oslona-...2119094674.html

--
Pozdrawiam

szoso - Pon Mar 12, 2012 14:36

http://allegro.pl/civic-9...2182100483.html
wolałbym tą bo jest okienko na wymianę oleju

Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 14:37

W tej wyżej co podałem też chyba jest albo mi się wydaje :) Bo właśnie koniecznie by się taka przydała bo odkręcać ją przy wymianie to będzie udręka nie ziemska :)

Ale pasują te osłony do Hondy z tego co zdjęliśmy i kojarzę to chyba tak to wyglądało :)

szoso - Pon Mar 12, 2012 14:41

w tej twojej jest jakieś dziwne małe a w mojej to jak w oryginale :smile:
Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 14:42

Ok dzięki za pomoc a nie orientujecie się jak z gąbką która łapie olej z miski olejowej bo taką miałem w oryginalne chyba oryginalnej :)
szoso - Pon Mar 12, 2012 14:45

pierwsze słyszę by taka gąbka była w oryginalnej osłonie, może ktoś ci dołożył :wink:
Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 14:48

Nie wiem Hondę nabyłem prawie rok temu :) dzisiaj jak zdarliśmy tą osłonę to była taka gąbka jakby chłonąca ten olej całą upaćkana Olejem :) A ile ta osłona była i czy oryginalna nie wiem ja podejrzewam że nie było to oryginalna osłona i już kiedyś ktoś ją zmieniał :) Zastanawiam się co ta gąbka dawała i czy by się przydał montaż takiej.
Remigiusz - Pon Mar 12, 2012 14:58

To nie jest gąbką na łapanie oleju tylko gąbka wygłuszenia. taka sama jak masz w pokrywie górnej silnika :wink:

Kazda orig osłona dolna i górna taka ma :roll: :wink:

Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 17:05

Dzięki :) Mam jeszcze pytanko jeżeli mam popękane zaczepy (miejsca do przykręcenia) przy niej a ogólnie cała jest dobra. To czy da się coś z nią jeszcze zrobić.

Mam jeszcze pytanie czy ma ktoś w sprzedaży taką osłonę oryginalną - używkę?

Remigiusz - Pon Mar 12, 2012 17:26

Zuzinho7, Da się :wink:
bizon - Pon Mar 12, 2012 17:37

wszystko sie da, wystarczy dobry pomysl na sklejenie badz zlaczenie urwanych elementow.

A co do gabki to ja ta z allegro wylozylem sobie tasma akustyczna, nie wiem czy cos to dalo czy nie, ale mialem jej w nadmiarze

Zuzinho7 - Pon Mar 12, 2012 18:09

Wiem że jest coś takiego jak spawanie plastiku, jak myślicie dali by rade to tak zrobić aby można było ją przykręcić na nowo i aby było w porządku :) ?

Pozdrawiam

Remigiusz - Pon Mar 12, 2012 18:19

Zuzinho7, Nie spawanie nie zda egzaminu za chwile się znów rozpadnie. Albo dokręcić większy kawałek plastiku z jakieś plexy albo blachy nowe koluszka dorobić :wink: