|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Zgubiony laptop, pomocy...
Markzo - Czw Mar 22, 2012 18:39 Temat postu: Zgubiony laptop, pomocy... Heja!
Moja Ela zgubiła dziś laptopa I teraz mam pytanie, laptop jest zarejestrowany na stronie Toshiby, Młoda ma wszystkie kwity na niego i przez strone Toshiby dodaliśmy go do rejestru skradzionego sprzętu. Czy da rade sprawdzić gdzie laptop się znajduje? Ma on oryginalny system i wiele programów równiez ori, które się aktualizują i pobierają różne dane z internetu, da się jakoś go zlokalizować? Na policji już byłe, kartki z informacją (nagroda) również rozwieszone... Co robić?
SyntaX - Czw Mar 22, 2012 18:47
Szczerze to wątpię, ja miałem Asusa z zabezpieczeniami i mi się do mieszkania włamali przez uchylone okno w kuchni.
Wystarczy ze zrobi taki format dysku i po sprawie.
Dlatego w nowym laptopie z pozycji BIOS powyłączałem opcje startu z napędów, a sam BIOS zrobiłem na hasło i ustawiłem go tak że przy każdym połączeniu z Internetem loguje się automatycznie na mój serwer i nie da się tego wyłączyć.
Remigiusz - Czw Mar 22, 2012 19:00
Markzo, Nie odzyskasz już tego. To ze masz kwitki to nic, jedynie jak się komputer loguje gdzieś to zostaje numer MAC ale po tym odszukać komputera to jest raczej mało możliwe Da się to tez łatwo zmienić.
Markzo napisał/a: | Co robić? |
Kupic nowego.
A jak to można laptopa zgubić
ADI-mistrzu - Czw Mar 22, 2012 19:34
U mnie wiszą ogłoszenia o zgubionym laptopie, ktoś go w pociągu zostawił...
Więc można po prostu zapomnieć go wziąć i tak raczej jest najczęściej.
Blokady w bios także nie mają sensu, wyjmiesz baterię wewnętrzną na kilka sekund i po blokadach, laptop jak nowy.
Mundekk - Czw Mar 22, 2012 20:04
Dokladnie hasła na bios niemają najmniejszego sensu i szkoda czasu na ich wpisywanie. Kupiłem raz komputer z hasłem na bios i nie mogłem go włączyć, to koleś od którego kupiłem powiedział żebym wyjął baterie od biosu na chwile i hasła nie będzie. Zadziałało wystarczy wyjąc na chwile baterie i wszystkie ustawieina w tym hasło sie kasują
mzas - Czw Mar 22, 2012 21:38
Jeżeli masz MAC adres karty sieciowej tego laptopa to możesz próbować Colasoft MAC Scanner ...policja powinna sobie z tym poradzić ale różnie to bywa
Pływak - Pią Mar 23, 2012 10:16
ADI-mistrzu i Mundekk, z tego co mi wiadomo niektóre lapki nie mają możliwości kasowania pamięci cmos w normalny sposób po przez wyciągnięcie bateryjki i pozostaje kombinacja albo serwis. Spotkałem się z czym takim przy bodajże jakimś modelu Dell'a. Ale zgubić laptopa?
Markzo - Sob Cze 30, 2012 06:55
Generalnie o sprawie zapomniałem, wczoraj zadzwoniła znajoma rodziców laptop się znalazł, jej syn wracał z Przemyśla i znalazł go na drodze podobno jest cały i zdrowy troche zajęło dojście czyj jest, bo mieszkają parenaście km od nas. Nie myślałem, że taki bedzie finał
bizon - Sob Cze 30, 2012 07:07
Markzo napisał/a: | i znalazł go na drodze |
dziwny zbieg okolicznosci
kadzaf - Sob Cze 30, 2012 10:27
Laptop został na drodze ? WOW
SyntaX - Sob Cze 30, 2012 11:41
Laptop to nic ja zostawiłem kiedyś koło na parkingu przebite.
Wracam po 3 dniach a ono tam stoi jak stało o drzewo oparte.
rovek - Sob Cze 30, 2012 14:03
SyntaX, mieszkasz na na odludziu czy w bogatej dzielnicy ze strzeżonym parkingiem?
SyntaX - Sob Cze 30, 2012 15:28
Mieszkam w Łodzi.
A koło zostawiłem na parkingu w środku lasu w kierunku na Bełchatów.
Tam gdzie można atrakcyjny zwierz leśny spotkać przy tej głównej trasie.
Yog-Sothoth - Sob Cze 30, 2012 16:05
Gumę złapałeś?
rovek - Sob Cze 30, 2012 16:43
To wszystko tłumaczy, po prostu wszyscy uważali że kiedy podniosą tą felgę to uruchomi się mechanizm pułapki. W moich okolicach nie do pomyślenia.
kadzaf - Sob Cze 30, 2012 17:12
Yog-Sothoth napisał/a: | Gumę złapałeś? |
Wypadek przy pracy...
Alexi - Sro Lip 04, 2012 10:38
W totka zacznijcie grać bo z takim fartem to można szybko 20 baniek ustrzelić
|
|