|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover214Si1,4 16v97] Kable Bosch a NGK
shirokaba - Sro Mar 28, 2012 10:21 Temat postu: [Rover214Si1,4 16v97] Kable Bosch a NGK Pytał ktos kiedys jaki jest problem z kablami Bosch. Po wymianie świec i kabli zaczęły się duże kłopoty z odpalaniem silnika. Duży problem był po deszczu, po zimnej nocy a później to juz wogóle był problem. Wymieniona kopułka, palec, nawet regeneracja rozrusznika i wszystko na nic. Winne były kable. Po około 2,5 miesiąca od założenia kabel idący do cewki zaczął po prostu wypadać. Po wielkich trudach udało mi się w końcu kupić kable NGK, wielkie dzięki Tomiemu114 czyli firmie FHU - Delta z Pilzna.
Jak mi się uda to załączę zdjęcia. Kabel Bosch ma 80 cm długości i badziewną wtyczkę, która za cholerę nie trzyma, kabel NGK ma 40cm i porządną wtyczkę. Kable Bosch na kopułce też nie trzymały się tak jak powinny, więc auto odpalało "po kolei" słychać było jak cylindry załapują po kolei ppo dość mocnym dodaniu gazu.
Harry - Sro Mar 28, 2012 13:57
ja mam boscha i dobrze sie trzyma cewki i kopułki
shirokaba - Sro Mar 28, 2012 15:34
Harry napisał/a: | ja mam boscha i dobrze sie trzyma cewki i kopułki |
Widocznie miałeś szczęście, ja takiego nie miałam. Kabel wypadał w trakcie jazdy.
|
|