|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] brak hamulców i wspomagania kierownicy
PaulaG - Pią Kwi 27, 2012 14:09 Temat postu: [R420] brak hamulców i wspomagania kierownicy Witam
dzis moj roverek dostał jakiejś dziwnej przypadłości na zakręcie nagle cos strzeliło cos sie wylało zaczęło syczeć i nie ma wsponagania kierwonicy ani hamulców dodatkowo świeci sie kontrolka ładowania silnik chodzi bez zarzutów
pomocy nie chce zeby mnie oszwabił mechanik a całkowicie sie na tym nie znam
Remigiusz - Pią Kwi 27, 2012 14:10
Pewnie pękł pasek klinowy wielorowkowy Albo napinacz rozdarło
PaulaG - Pią Kwi 27, 2012 14:14
czyli mam rozumieć że hamulce i wspomaganie sa ze soba połączone??
bizon - Pią Kwi 27, 2012 14:37
Moim zdaniem pasek to jedno, by wyjasnialo wspomaganie i kontrolke alternatora, ale hamulce to drugie. nawet bez podcisnienia powinny hamowac.
PaulaG napisał/a: | cos sie wylało |
Okresl blizej miejsce wycieku
Remigiusz - Pią Kwi 27, 2012 15:08
bizon, Wiesz jak nie ma podciśnienia to wdepniesz dwa razy i hamulec jest twardy jak kamień i jak się jedzie szybko to ciężko tak wyhamować. Sam jechałem kiedyś bez paska do mechanika i nie za fajnie jest np hamownie tak z górki Mozna przyjąć ze hamowania brak prawie
bizon - Pią Kwi 27, 2012 15:15
Remigiusz, spoko, po prostu stwierdzenie "nie ma hamulcow" odebralem jako kompletny brak i probowalem polaczyc strzelenie paska z peknietym wezykiem hamulcowym. bo pekniecie paska tez nie powinno chyba spowodowac wycieku plynu od wspomagania
Remigiusz - Pią Kwi 27, 2012 15:31
bizon, Stwierdziłem to jakoś tak ze Paula jest kobieta Bo jak by był kompletny brak to by raczej nie wyhamowała autem Nie wiem jakoś tak to ująłem
Cos tam na pewno rozwaliło a co sie dokładnie stało trzeba zobaczyć pod maskę lub kilka fot porobić to będziemy mogli to ocenić
A to co się wylało jest wodniste czy raczej olejowe tłuste Paula
bizon - Pią Kwi 27, 2012 15:49
Remigiusz napisał/a: | ze Paula jest kobieta Bo jak by był kompletny brak to by raczej nie wyhamowała autem |
Chyba Ci sie za to oberwie od kolezanek z forum ja sie powstrzymalem od takich wypowiedzi na publicznym forum
Remigiusz - Sob Kwi 28, 2012 03:14
bizon, Ale nie mowie w złym sensie to
Sie narobiło
|
|