Zobacz temat - [R420] brak hamulców i wspomagania kierownicy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] brak hamulców i wspomagania kierownicy

PaulaG - Pią Kwi 27, 2012 14:09
Temat postu: [R420] brak hamulców i wspomagania kierownicy
Witam
dzis moj roverek dostał jakiejś dziwnej przypadłości na zakręcie nagle cos strzeliło cos sie wylało zaczęło syczeć i nie ma wsponagania kierwonicy ani hamulców dodatkowo świeci sie kontrolka ładowania silnik chodzi bez zarzutów
pomocy nie chce zeby mnie oszwabił mechanik a całkowicie sie na tym nie znam

Remigiusz - Pią Kwi 27, 2012 14:10

Pewnie pękł pasek klinowy wielorowkowy :neutral: Albo napinacz rozdarło :neutral:
PaulaG - Pią Kwi 27, 2012 14:14

czyli mam rozumieć że hamulce i wspomaganie sa ze soba połączone??
bizon - Pią Kwi 27, 2012 14:37

Moim zdaniem pasek to jedno, by wyjasnialo wspomaganie i kontrolke alternatora, ale hamulce to drugie. nawet bez podcisnienia powinny hamowac.
PaulaG napisał/a:
cos sie wylało

Okresl blizej miejsce wycieku

Remigiusz - Pią Kwi 27, 2012 15:08

bizon, Wiesz jak nie ma podciśnienia to wdepniesz dwa razy i hamulec jest twardy jak kamień i jak się jedzie szybko to ciężko tak wyhamować. :wink: Sam jechałem kiedyś bez paska do mechanika i nie za fajnie jest np hamownie tak z górki :neutral: Mozna przyjąć ze hamowania brak prawie :wink:
bizon - Pią Kwi 27, 2012 15:15

Remigiusz, spoko, po prostu stwierdzenie "nie ma hamulcow" odebralem jako kompletny brak i probowalem polaczyc strzelenie paska z peknietym wezykiem hamulcowym. bo pekniecie paska tez nie powinno chyba spowodowac wycieku plynu od wspomagania
Remigiusz - Pią Kwi 27, 2012 15:31

bizon, Stwierdziłem to jakoś tak ze Paula jest kobieta :wink: Bo jak by był kompletny brak to by raczej nie wyhamowała autem :wink: Nie wiem jakoś tak to ująłem :wink:

Cos tam na pewno rozwaliło a co sie dokładnie stało trzeba zobaczyć pod maskę lub kilka fot porobić to będziemy mogli to ocenić :wink: :wink:

A to co się wylało jest wodniste czy raczej olejowe tłuste Paula :?:

bizon - Pią Kwi 27, 2012 15:49

Remigiusz napisał/a:
ze Paula jest kobieta :wink: Bo jak by był kompletny brak to by raczej nie wyhamowała autem

Chyba Ci sie za to oberwie od kolezanek z forum :D ja sie powstrzymalem od takich wypowiedzi na publicznym forum

Remigiusz - Sob Kwi 28, 2012 03:14

bizon, Ale nie mowie w złym sensie to :shock: :>

Sie narobiło :neutral: