|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [r75] Padła elektryka po wizycie u mechanika
grregg - Pią Kwi 27, 2012 16:50 Temat postu: [r75] Padła elektryka po wizycie u mechanika Mam pewien spory problem z roverem. Dzisiaj odebrałem auto od mechanika i niestety dopiero po odbiorze zauważyłem, że przestała działać elektryka tzn. nie działa: sterowanie klimą, sterowanie szybami, sterowanie lusterkami. Wszystkiego jeszcze nie sprawdziłem. Niestety mechanik nie poczuwa się do odpowiedzialności naprawienia usterek tzn. może naprawić usterki, ale bardzo niechętnie i odpłatnie
W aucie było wymieniane koło pasowe i kasowane jakieś błędy. Po kasowaniu wystąpił jakiś problem z odpaleniem i podobno mechanik musiał ponownie do programować do komputera kluczyk.
Czy ktoś może ma pomysł co to może być? Może zostały odłączone jakieś kostki podczas naprawy?
Z góry dzięki za pomoc!
********************* dodane po dokładniejszym sprawdzeniu...
Sprawdziłem jeszcze raz dokładnie auto i wygląda, że nie działa tylko:
- panel do sterowania ogrzewaniem/klimatyzacją (w ogóle się nie włącza)
- radio
- cały boczny panel w drzwiach kierowcy (sterowanie szybami, sterowanie lusterkami) za to działa otwieranie szyb w innych drzwiach
markozalko - Pią Kwi 27, 2012 16:54
Jak ja to dobrze znam niestety
apples - Pią Kwi 27, 2012 17:09
grregg napisał/a: | W aucie było wymieniane koło pasowe i kasowane jakieś błędy. Po kasowaniu wystąpił jakiś problem z odpaleniem i podobno mechanik musiał ponownie do programować do komputera kluczyk.
Czy ktoś może ma pomysł co to może być? Może zostały odłączone jakieś kostki podczas naprawy?
| Ewidentnie jego wina. Namieszał coś komputerem którym kasował błędy. Wskazuje że grzebał coś w BCU. Zapytaj czym kasował.
grregg - Pią Kwi 27, 2012 17:20
apples napisał/a: | grregg napisał/a: | W aucie było wymieniane koło pasowe i kasowane jakieś błędy. Po kasowaniu wystąpił jakiś problem z odpaleniem i podobno mechanik musiał ponownie do programować do komputera kluczyk.
| Ewidentnie jego wina. Namieszał coś komputerem którym kasował błędy. Wskazuje że grzebał coś w BCU. Zapytaj czym kasował. |
Kasował jakimś serwisowym komputerem rovera. Podobno tylko trzy takie są w całej Warszawie.
Na razie do rozwiązania całej sprawy nie upubliczniam nazwy serwisu, ale na forum większość opinii miał bardzo pozytywnych. Ja niestety jestem bardzo zawiedziony. Ułamali mi klamkę i kazali mi za nią zapłacić 50zł, bo nie powiedziałem im, że trzeba otwierać pilotem, dodatkowo ułamali kluczyk i nawet nie przeprosili... brak słów.
jesse - Pią Kwi 27, 2012 17:25
lo matko ale mechanik
sash997 - Pią Kwi 27, 2012 18:56
takich gnoi to do sądu...poprostu masakra z tego co piszesz...
ARTUR1983 - Pią Kwi 27, 2012 19:45
A usługa prócz nerwów ile cię kosztowała jeśli można wiedzieć?
Kamil79 - Pią Kwi 27, 2012 20:19
Ja bym nie podarował dla tego mechanika, skoro się podjął i spartaczył to niech naprawia.
|
|