|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Sezonowa praca za granicą
pajda - Sro Cze 13, 2012 18:47 Temat postu: Sezonowa praca za granicą Witam,
jako że jestem studentem medycyny i chciałbym być 'choć' trochę samodzielny postanowiłem w wakacje poprawcować. Myślę nad wyjazdem do pracy za granice- Niemcy, Holandia itd. Ma ktoś jakiekolwiek informację nad ten temat. Na co zwracać uwagę. Gdzie szukać oferty. Na ile trzeba wyjechać, żeby cokolwiek zarobić ? itd itp
Znalazłem choćby cos takiego
www.pracaholandia.info/of...arni-1-2-lipca/
Może ktoś ma namiary na jakaś konkretna firmę/prace ?
Dzięki za wszelkie rady
Ponad to praca miałaby być dla 2osób- Chłopak (ja) i dziewczyna
Pawkaz - Sro Cze 13, 2012 19:19
Z tego co ostatnio slyszalem w tv to najlepiej szukac w agencjach pracy tymczasowej
greg-si - Sro Cze 13, 2012 19:43
Cytat: | Z tego co ostatnio slyszalem w tv to najlepiej szukac w agencjach pracy tymczasowej |
Mam znajomych którzy wyjeżdżali z takich agencji i nikt nie narzekał. Potrafią załatwić również zakwaterowanie. Wiadomo prowizja musi kosztować i oferta pod względem kasy nie będzie tak atrakcyjna jak w jakiś innych opcjach.
Remigiusz - Sro Cze 13, 2012 19:47
Jak umiesz spawać to mam robotę dla ciebie
Ale jak powyżej z agencji warto pojechać bo zagospodarują cały pobyt tylko zarobki będą czasem o polowe mniejsze jak bez nich bo prowizja musi byc
kris-tofer - Sro Cze 13, 2012 21:57
trzeba na neonazistów uważać, kiedyś mi mało kolegi nie zaciukali...
bioly - Czw Cze 14, 2012 06:04
Jaka ta robota spawacza ?:P
rovek - Czw Cze 14, 2012 07:55
Spawanie mostów pod wodą. Żartuje nie wiem nic.
Na początku roku miałem propozycje wyjazdu ze szkoły kumpla do holandii, zarobki fajne bo 7-9e zależnie od tego co sie tam robi oraz godzin pracy (jeżeli 8-10 to 7e, jeżeli więcej niż 10 to 8-9e) ale no właśnie okazało się że to przez agencję i po odliczeniu kosztów wyszło około 4, może 4,5e a do tego dochodzą wydatki czyli wyjazd na dwa, trzy miesiące jest nieopłacalny.
Ostatnio coś szukałem ale nikt nie chce wziąć od połowy wakacji.
ArO - Czw Cze 14, 2012 09:12
Jest oplacalny dwa lata temu wyjechalem do holandii, pracowalem w firmie posredniczacej( zalatwiaja prace, mieszkanie, dojazd) i dzieki temu kupilem sobie tam roverka
Remigiusz - Czw Cze 14, 2012 11:02
Trzeba nam spawacza żeby umiał dobrze spawać inwerterem z elektrodami i Tigiem nierdzewke Ogólnie to spawanie konstrukcji windowych i balustrad
wiciu2xlc - Czw Cze 14, 2012 21:08
Dużo mógłbym pisać o temacie wyjazdów wakacyjnych i nie tylko. Ale napisze tylko tyle, że nie można ufać żadnej firmie i temu co się podpisuje i bo i tak na końcu wychodzi inaczej co nie oznacza, że wszyscy będą nas dymać na lewo i prawo oczywiście. Ale wyjazd zaczyna się opłacać jak się jedzie przynajmniej na 3 miesiące, moim zdaniem oczywiście. Jeździłem do pracy do Holandii chyba od 2002 roku, ostatni raz byłem 2 lata temu i wszystko zależy od tego gdzie trafisz, do jakiej pracy, do jakiej firmy i między jakich ludzi. Nie da się powiedzieć gdzie jest dobrze, a gdzie nie. To trzeb przeżyć i już... Tyle moich przemyśleń
|
|