Zobacz temat - [R400] Problem z zamykaniem szyby

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Problem z zamykaniem szyby

Greg90 - Sob Cze 23, 2012 16:34
Temat postu: [R400] Problem z zamykaniem szyby
Witam, od razu mówię, że przejrzałem kilkanaście tematów związanych z el. szybami lecz mojego problemu nie znalazłem. Otóż zamykając szybę od strony pasażera gdy dojdzie ona do końca strasznie coś przeskakuje, od razu rozebrałem boczek i to coś oczywiście okazało się zębatką z silniczka napędzającego. Wrażenie sprawia jakby nie wyczuwał, że szyba się domknęła i dalej silnik pracuje. Szyba się też nie dociska do uszczelki zewnętrznej tak jak np przy szybie kierowcy. Problem rozwiązuje puszczając przełącznik podnoszenia szyby zaraz gdy dojdzie ona do końca(no i ta luka między szybą a uszczelką z zewnątrz) ale czasami się człowiek zapomni i się wystraszę :twisted: Rozbierając boczek, na spodzie drzwi znalazłem coś jakby plastikową tulejkę zaślepioną z jednej strony (taki nupel). Jest tam może jakiś czujnik, który informuje ze szyba się zamknęła? Tak szybka chodzi idealnie ale to trochę uciążliwy problem więc chciałbym go rozwiązać.
bizon - Sob Cze 23, 2012 17:18

najpierw dostosuj temat do regulaminu forum bo zaraz Ci administratorzy zablokuja post
adams91 - Wto Lip 03, 2012 19:36

masz luz miedzy zebatka podnosnika a silniczka a luz znajdziesz na laczeniu dwoch ruszajacych sie elementow wyglada taka jakby gwiazdka z aluminium lub cos w silniczku ale obstawiam to pierwsze bo u siebie to mam..