|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [418 SD] Zanikające światła
Owocek41 - Nie Sie 12, 2012 23:57 Temat postu: [418 SD] Zanikające światła Witam
Mam upierdliwy problem a mianowicie co jakiś czas zapala mi się kontrolka bagażnika.Jednocześnie tracę oświetlenie w samochodzie zewnątrz jak i w środku Nie działa radio,oświetlenie deski zapalniczka,lampka w środku oraz przerywany tryb wycieraczek. Odpinałem kabel od bagażnika ale nic to nie daje. Kontrolka zapala się mocniej kiedy pròbuje włączyć światła.Problem ustępuje sam po kilku godzinach i powraca zwykle po kilku dniach.Wyłącznie w cieple dni.Normalnie meksyk. Jak myślicie zwarcie czy jakaś kostka nawala?
Może ktoś miał podobny problem?Mieszkam w UK i mechanik ze mnie zedrze,więc próbuje jakoś zlokalizować problem.
Pozdrawiam
Darek
[ Dodano: Pon Lip 09, 2012 16:49 ]
Chyba rozwiązałem problem.Przyczyna tkwiła w przełączniku świateł.Robiło się zwarcie.Przeczyścilem i narazie wszystko ok.
[ Dodano: Pon Sie 13, 2012 00:57 ]
Niestety problem powrócił,czyli ta manetka to był przypadek. Po kilkudniowym szukaniu znalazłem przyczynę . Jedna z wtyczek wchodzących od spodu skrzynki z bezpiecznikami pod maską.Poczyściłem to i jest ok.
Może się komuś przyda w przyszłości
|
|