|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R220 CT]Przekładnia kierownicza-regenerować?używke kupić?
Rhos - Czw Lip 05, 2012 11:33 Temat postu: [R220 CT]Przekładnia kierownicza-regenerować?używke kupić? Witajcie,
mam dosyć irytujący luz na przekładni kierowniczej.wg mechaników nie da się go wyregulować śrubą,bo jak skasują luz na wprost to będzie się blokowała kierownica w skrętach.luźno jest na jakiejś tam "listwie" i tam gdzie kolumna ma się składać w czasie wypadku.generalnie trzeba ją zregenerować albo wymienić.i teraz dwa pytania:
1.regenerować?jeśli tak to gdzie i ile to naprawdę może kosztować?mechanik mówił o 1000zl za regenerację+koszt montażu/demontażu a to strasznie dużo kasy...
2.kupić używaną?da się to jakoś sprawdzić przed zakupem,czy po montażu dopiero i się okaże że jest gorzej niż było?przekładnia w coupe jest jakaś specyficzna czy pasuje normalnie od innych kanciaków?albo w ogóle może od innego rovera da się dopasować?bo stricte od coupe to będzie ciężko znaleźć...
tronsek - Czw Lip 05, 2012 12:28
Rhos napisał/a: | mechanik mówił o 1000zl za regenerację+koszt montażu/demontażu a to strasznie dużo kasy... | Sama regeneracja to koszt 700-800zł.
Rhos napisał/a: | kupić używaną? | To jest zawsze ryzyko. Mam w garage przekładnie od R216Coupe, odziedziczoną razem z autem (ponoć była kupiona na wymianę, ale nie było potrzeby jej wymieniać), ale nie wiem czy podejdzie do Twojego R. Trzeba to sprawdzić.
Gonia - Czw Lip 05, 2012 15:03
tronsek napisał/a: | Rhos napisał/a: | mechanik mówił o 1000zl za regenerację+koszt montażu/demontażu a to strasznie dużo kasy... | Sama regeneracja to koszt 700-800zł.
Rhos napisał/a: | kupić używaną? | To jest zawsze ryzyko. Mam w garage przekładnie od R216Coupe, odziedziczoną razem z autem (ponoć była kupiona na wymianę, ale nie było potrzeby jej wymieniać), ale nie wiem czy podejdzie do Twojego R. Trzeba to sprawdzić. |
Hondowska przekładnia jest inna i nie pasuje. Szybciej podejdzie taka od 214-ki.
Rhos - Czw Lip 05, 2012 17:12
W którymś wątku znalazłem ten link:
http://www.maglownice.pol...CFZEo3wodumf1iA
ktoś go polecał w temacie regeneracji.na ich stronie po wybraniu modelu wychodzi mi koszt regeneracji 299zl+czesci...to one kosztują 500zl aż?jakie elementy są do tego potrzebne?
|
|