|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] nie chce odpalic
gringo_on - Czw Sie 09, 2012 20:22 Temat postu: [R416] nie chce odpalic witam,
mam taki problem, wróciłem z pracy i auto zachowywało sie normalnie, po czym po jakichś 3 godzinach próbowałem bo odpalic i nic, rozrusznik kreci tak jak zawsze komputer dzial bo po przekreceniu kluczyja wydaje normalny dzwiek, gasnie kontrolka od ABS- u a kontrolna od oleju i ladowania gasnie przy rozruchu, tylko podczas rozruchu nie podnosi sie wskazowka od obrotów silnika. No i nie moze zagadac... mam przejechane 58 tys km na pasku rozrzadu, czy moze pasek pęknąć?? a moze pompka paliwowa siadła bo jezdza na gazie. ma ktos jakis pomysł??
Adrian - Czw Sie 09, 2012 20:27
gringo_on napisał/a: | a moze pompka paliwowa siadła bo jezdza na gazie. ma ktos jakis pomysł?? | Słychać ją po przekręceniu kluczyka?
PS. Jeśli masz LPG to możesz odpalić awaryjnie od razu na LPG (jeśli Twoja instalacja ma taką funkcję).
gringo_on - Czw Sie 09, 2012 20:35
ciężko powiedzieć bo pali a raczej próbuje normalnie, próbowałem kilka razy palic i za kazdym razem czy to jeszcze przed awaria czy teraz dzwiek jest taki sam...
[ Dodano: Czw Sie 09, 2012 21:35 ]
a co do gazu to nie mam niestety funkcji odpalania na LPG, automatycznie na benzyne przełącza
|
|