|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r214i] Immobilaizer.. krótkie pytanie
hasterer - Pon Wrz 17, 2012 18:42 Temat postu: [r214i] Immobilaizer.. krótkie pytanie Mam pytanie... bo juz mnie to zaczyna wkurzac... Odnośnie immobilaizer wariuje czasem... Pilot sprawdzony, immo też.. niby dobrze.. A zauwazyłem, że głosnik w drzwiach lewych nie dziala czasem.. dopiero po ruszeniu zaczyna i przestaje.. problemem jest ta wiązka kabli w gumowym przewodzie od auta do drzwi.. Sprawdzałem i niby po ruszaniu tego auto odpala i jest ok.. ale czy w tej wiązce nie ma zadnego przewodu od immobilaizera, centralnego?? z gory dziekuje za odpowiedzi..
Czy moze być to powiazane z centralnym zamkniem? Jak zaczyna wariowac, pilotem auta otworzyć sie nie da... dlatego pytam
Harry - Pon Wrz 17, 2012 19:01
lewymi drzwiami przy głośniku idą przewody sterowania siłownikiem master, przewody od zamka, które umożliwiają wyłączenie immo
hasterer - Pon Wrz 17, 2012 19:04
Harry napisał/a: | lewymi drzwiami przy głośniku idą przewody sterowania siłownikiem master, przewody od zamka, które umożliwiają wyłączenie immo |
są, podciągałem właśnie szybe.. opadła na prowadnicy.. i tam był sterownik od szyb.. Pytnie jest takie, czy przez tą wiazke, jesli jest zalamana czy cokolwiek innego, czy może tak byc? że dziala dziala, a nagle immo i centralny nie chce dzialac? czy ktoś słyszał o takim przypadku?
Harry - Pon Wrz 17, 2012 19:09
no to rozbierz boczek i zobacz w czym jest problem. Może prowadnica jak została uszkodzona to przewody pociągnęła. Ciężko stwierdzić to bez precyzyjnego opisu
hasterer - Pon Wrz 17, 2012 19:13
Harry napisał/a: | no to rozbierz boczek i zobacz w czym jest problem. Może prowadnica jak została uszkodzona to przewody pociągnęła. Ciężko stwierdzić to bez precyzyjnego opisu |
opisać moge niezbyt duzo, bo pewnie wiesz ze niezbyt dużo tam widac.. jak na ironie, własnie po demontażu i ponownym zamontowaniu boczku, immo tez zgłupiało... Dobre 3 godz nie chciał odpalić.. A pytanie i odp było krótkie, czy moze mieć to coś wspolnego, bo rozbieranie i składanie na marne średnio mi sie usmiecha, zwyczajny brak czasu;) ale jesli wiem że może tam byc przyczyna.. zabiore sie za to;)
Harry - Pon Wrz 17, 2012 19:16
tak czy siak musisz boczek ściągnąć. Może izolacja przewodu została uszkodzona. ew. przewód się wysunął z kostki połączeniowej drzwi-karoseria
hasterer - Pon Wrz 17, 2012 19:21
Harry napisał/a: | tak czy siak musisz boczek ściągnąć. Może izolacja przewodu została uszkodzona. ew. przewód się wysunął z kostki połączeniowej drzwi-karoseria |
dzieki;) a zauważyłem że to gumowe polaczenie jest jakby delikatnie załamane... Może w końcu to będzie koniec jakże uciążliwej usterki...
tylko jeszcze takie pytanie.. ostatnie. Czy wiazka wychodzaca z karoserii idzie tylko do drzwi, czy jeszcze do tak jakby komory silnika? bo tak że tak powiem to wymacałem.. ale pewien nie jestem
Harry - Pon Wrz 17, 2012 19:35
od immo idzie do kabiny (chyba)do takiego czarnego podułeczka
hasterer - Pon Wrz 17, 2012 19:40
Harry napisał/a: | od immo idzie do kabiny (chyba)do takiego czarnego podułeczka |
dzięki, jutro będe szperał;) pkt dla Ciebie;)
Harry - Pon Wrz 17, 2012 19:45
pomarańczowy i fioletowy sa od centralnego, reszta może iść do komory silnika do bezpieczników i do komputera dalej( dokładnie nigdy nie śledziłem jak idą te przewody, więc tak może będą szły
|
|