Zobacz temat - [R600SDI] Konsola srodkowa - jak wymienić przełącznik ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R600SDI] Konsola srodkowa - jak wymienić przełącznik ?

bazyl1218 - Wto Paź 30, 2012 20:08
Temat postu: [R600SDI] Konsola srodkowa - jak wymienić przełącznik ?
Witam.

Zniszczyłem sobie przełącznik wentylacji wnętrza samochodu ten u góry z zieloną diodą.
Jakiś czas temu powiesiłem sobie liścia zapachowego który zakrywał ten przełącznik.
Po czasie gdy chciałem go wymienić zaskoczenie.Farba pokrywająca przełącznik złuszczyła się.Czy można jakoś wyjąć przycisk czy cały przełącznik ?

Pozdrawiam.

tomii620si - Wto Lis 13, 2012 22:29

Tak da się. Bo nawet wyciągałem takie przesłony z tych przycisków aby one mocniej świeciły. Trochę rozkręcania ale się da. Chętnie bym Ci zrobił tutka ale mam tak porypane godziny pracy, że nie jestem w stanie.
Wyjmujesz cały panel sterowania klimą/nawiewami. (przed odepnij linki i pamiętaj jak one były zamontowane (ułatwisz sobie montaż który jest i tak prosty)). Potem trochę rozkręcania co skutkuje możliwością rozebrania na kawałki tych przycisków.

2. opcja. Chyba też tak mi się udało zdjąć to w panelu z angola (połamały mi się uchwyty od kręcenia nawiewami ;/ . Z czasem wszystkie 3 i musiałem kupić inny więc angol posłużył jako zabawka). I tam chyba wyciągałem te przyciski po prostu je podważając. Jeśli nie jest to dla Ciebie nic pilnego to w piątek będę miał trochę czasu to to sprawdzę na angolu abyś nie musiał ryzykować na swoim panelu (Panel w garażu lezy także nie mam jak na już sprawdzić). Jak coś to pisz czy udało Ci się do tego dobrać czy czekasz do piątku ;]

bazyl1218 - Sro Lis 14, 2012 18:34

Poczekam do piątku nie pali się.A już miałem to zamalować jakimś lakierem tak aby został obrys samochodu na przycisku.
tomii620si - Pią Lis 16, 2012 21:22

Niestety szukałem tego panelu i nie znalazłem go. Ale postanowiłem poświęcić swój i niestety nie udało mi się wyjąć przycisków bez rozbierania.
Także raczej czeka Cie rozkręcanie deski itd :)

bazyl1218 - Pią Lis 16, 2012 22:38

Upps.

Mimo wszystko dzięki.

tomii620si - Pią Lis 16, 2012 23:58

Jeszcze poszukam bo może gdzieś w piwnicy albo w domu leży. Będę walczył bo dla mnie to chwila a tobie to może pomóc w końcu
bazyl1218 - Nie Lis 18, 2012 22:36

Dzięki kolego.Jak możesz to poszukaj, nie pali mi się.
Pozdrawiam.

tomii620si - Nie Lis 18, 2012 22:39

Będę kopał bo mnie to bardzo zastanawia gdzie to jest. Cały czas go widzę gdzieś i wiem, że miałem go wcześniej w zasięgu oczu a teraz odkopac go nie mogę. Ani w domu ani w garażu. Ale nic w naturze nie ginie. Łopata i będę szukał ;)
bazyl1218 - Wto Lis 27, 2012 18:20

Dzięki.Teraz mam problem z pompą wtryskową.Zaczeła się pocić.Zauważyłem mokrą tę drugą uszczelkę od góry.No i ciężko odpala.może to ma jakiś związek,gdzieś na forum mi się przewineło.Ale przycisk i tak muszę wymienić dzięki wielkie.

[ Dodano: Sob Lis 24, 2012 17:15 ]
tomii620si czy znalazłeś może ten przełącznik ?
Pozdro.

[ Dodano: Wto Lis 27, 2012 18:20 ]
Witam.
Pompa uszczelniona dawka ustawiona na pompie.Zabieram się za ten przełącznik.
tomii620si czy znalazłeś ten przełącznik ?

tomii620si - Czw Gru 13, 2012 04:22

bazyl1218 szukałem ale nie znalazłem. A potem na śmierć zapomniałem o tym całym temacie.. Wielkie przepraszam.

Może przypadkiem gdzieś mi się nawinie to dam znać ale straciłem nadzieje.

bazyl1218 - Czw Gru 13, 2012 18:21

Nic się nie stało.
maciej1 - Sob Gru 15, 2012 11:20

Bazyl1218 możesz coś więcej napisac o uszczelnieniu pompy - koszty, jak to robiłeś sam czy fachowcy. Będe wdzięczny
bazyl1218 - Sob Gru 15, 2012 18:47

OK.
A więc zauważyłem wilgotną uszczelkę 2 od góry.Tej sam nie zmienię.Dałem autko do pompiarza bo sam dawki nie ustawię.I bardzo dobrze wybrałem,bo gosciu mi tak dawkę ustawił ( 3 ) że ato sie fajniej zbiera i odpala. Koszt 150 zeta.

Pozdrawiam.