|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [MG 1.8 VCC] Proszę o opinie
canzar - Nie Lis 04, 2012 10:50 Temat postu: [MG 1.8 VCC] Proszę o opinie Witam
Znalazłem dzisiaj to ogłoszenia i jestem ciekawy czy ktoś oglądał ten samochód. Prezentuje się dość przyzwoicie ale chciałbym żeby ktoś bardziej obeznany w temacie wypowiedział się na jego temat
Oto link: http://otomoto.pl/rover-mg-C26537496.html
Raptile - Nie Lis 04, 2012 10:58
9 tys i do opłat ? wyjdzie ci z 11-12 tys troche drogo z zewnątrz wygląda aż za dobrze. Mało zdjęć środka.
-niema esp
-przebieg tez miedzy bajki mozna wlozyc
kzrr - Nie Lis 04, 2012 11:01
Przebieg na pewno do jakiejś weryfikacji.
Fajne felgi, na pewno nie ma ESP , trochę przód srednio spasowany ale to wiadomo ze w R/MG zawsze był problem - ale chyba auto całkiem godne zainteresowania
leszczu - Nie Lis 04, 2012 11:01
Chyba był już opisywany na naszym forum, ale mogę się mylić. ogólnie na fotach wygląda w porządku, ale jak będzie na żywo Na pewno na wyposażeniu niema ESP i podgrzewanych foteli, chyba że ktoś oddzielnie maty wsadził.
canzar - Nie Lis 04, 2012 11:02
W sumie ostatni rok kiedy wyglądał ciekawie, bo dla mnie te po ostatnim lifcie są nie do przyjęcia.
W przebiegu pewnie brakuje 1 z przodu ale to i tak nie jest dużo, no chyba że brakuje 2...
Wygląda znakomicie tylko, że to 350 km ode mnie i nie chciałbym ryzykować, ponoć ma niemiecką książkę serwisową do końca, ale tak jak napisałes pewnie to książka z bajkami
Pawkaz - Nie Lis 04, 2012 11:03
Raptile napisał/a: | wyjdzie ci z 11-12 tys troche drogo |
A wedlug mnie cena jest ok
canzar - Nie Lis 04, 2012 11:14
Jest może ktoś z okolic Lwówka Śląskiego/Legnicy i chciałby ten pojazd zweryfikować?
kzrr - Nie Lis 04, 2012 12:28
Cytat: | A wedlug mnie cena jest ok |
Według mnie też cena jest ok - tymbardziej jeśli to jest 2004r.
No ale jak wiadomo Raptilowi się nie dogodzi
brkzzz - Nie Lis 04, 2012 14:45
Kurde, piękny jest... Felunek dobrany wzorowo
Myślę, że za dobrą sztukę cena po opłatach będzie ok. 11 tys.zł to obecnie trzeba zapłacić za dobrą sztukę MG ZR, tylko że z 1.4 na pokładzie.
Na pewno wart jest zainteresowania i oględzin, ale przy VVC to trzeba mieć oczy dookoła głowy.
Jedyne co wypatrzyłem to odpadająca maskownica głośnika i chyba inny odcień poduszki pasażera.
leszczu - Nie Lis 04, 2012 15:04
brkzzz napisał/a: | i chyba inny odcień poduszki pasażera. |
Rzeczywiście. Prawdopodobnie będzie od modelu "200". Ogólnie był walony w przód, bo zderzak przedni ma z modelu przed 2003. Ale oczywiście tego egzemplarza nie przekreślajmy, bo jak wiadomo w Polsce zaleźć bezwypadek jest ciężko.
canzar - Nie Lis 04, 2012 15:24
Z tymi zaślepkami to różnie chyba bywało, ale bardziej mnie ciekawi co jest z tym zderzakiem bo oglądałem kilka takich MG z lat 2002-2004 i wszystkie miały analogiczny zderzak do tego, w czym tkwi różnica?
leszczu - Nie Lis 04, 2012 15:28
canzar napisał/a: | w czym tkwi różnica? |
Różnica tkwi w tym, że modele ZR w latach 2001- połowa 2003 miały przednią i tylna dokładkę oddzielnie dokładana do zderzaków. W następnej połowie 2003, aż do końca produkcji przed liftowej wersji, dokładki były zintegrowane razem ze zderzakami.
canzar - Nie Lis 04, 2012 15:30
Może to jest rocznik 2003 a rejestracja 2004, to by wtedy pasowało
leszczu - Nie Lis 04, 2012 15:32
Cytat: | Może to jest rocznik 2003 a rejestracja 2004, to by wtedy pasowało
|
Raczej nie. Przedni zderzak w tym modelu ma zdejmowalna dokładkę, a już tylny ma zintegrowaną.
pelson91 - Nie Lis 04, 2012 15:36
ale wy jesteście drobiazgowi
mnie osobiscie autko sie bardzo podoba, jest dobrze spasowane, ladnie utrzymane. a to, ze poduszka pasazera jest w innym kolorze czy ze dokladki zderzakow nie sa zintegrowane to wg mnie malo znaczacy detal. aut bezwypadkowych nie ma lub jest BARDZO mało, i ich zakup graniczy z cudem. auto po dzwonku jak jest dobrze wyklepane dla mnie sie bardzo dobrze nadaje do jazdy i nie ma co wybrzydzac przy aucie za 9tys zł z rocznika 2003 czy 2004
leszczu - Nie Lis 04, 2012 15:45
pelson91 napisał/a: | ale wy jesteście drobiazgowi |
Temat jest po to, aby ocenić autko i wykryć jakieś wady itp.
Wyżej napisałem
Cytat: | Ale oczywiście tego egzemplarza nie przekreślajmy, bo jak wiadomo w Polsce zaleźć bezwypadek jest ciężko.
|
Więc, ja nie wybrzydzam tylko pisze jak autko prezentuje się na fotkach.
pelson91 - Nie Lis 04, 2012 15:53
jak bede szukal sobie auta to Ci nawet zaplace zebys ze mna pojechal i ocenil czy sie nadaje : D
leszczu - Nie Lis 04, 2012 16:28
pelson91 napisał/a: | jak bede szukal sobie auta to Ci nawet zaplace zebys ze mna pojechal i ocenil czy sie nadaje : D |
A proszę bardzo. Nie musisz nawet płacić.
pelson91 - Nie Lis 04, 2012 16:29
Git, zapamiętam od teraz szukam też w woj. podlaskim
brkzzz - Nie Lis 04, 2012 20:11
pelson91 napisał/a: | ale wy jesteście drobiazgowi |
Wymieniamy takie pierdoły, bo poskładane do kupy mogą dać obraz tego, co się działo z samochodem, a baaaaaaaaardzo często pozwalają stargować cenę
|
|