|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] ucieka płyn, ciężko odpala i dymi strasznie
panwilli - Pon Lis 05, 2012 16:38 Temat postu: [R45] ucieka płyn, ciężko odpala i dymi strasznie Witam
Przez jakiś czas miałem spokój z moim roverkiem ale ostatnio jakoś dziwnie się zachowuje,a mianowicie
1 ucieka mi gdzieś płyn i nie wiem gdzie on się podziewa
2.jak samochód postoi 8 godzin to jest problem z odpaleniem tak jak by nie palił na wszystkie gary, muszę zakręcić na 2 razy zanim załapie . Dodam że zanim się rozkręci to z rury wydechowej wali normalną świece dymną, oleju ani nie przybywa ani nie ubywa, majonezu ani kawy też nie ma HGF miałem jakieś 30 tys km temu
Proszę o pomoc i jakieś sugestie
leszczu - Pon Lis 05, 2012 16:39
Do wymiany masz uszczelkę kolektora ssącego.
panwilli - Pon Lis 05, 2012 16:41
Ale o to chodzi, że jakiś miesiąc temu ją wymieniałem czy to możliwe że już się zużyła??
leszczu - Pon Lis 05, 2012 16:49
panwilli napisał/a: | Ale o to chodzi, że jakiś miesiąc temu ją wymieniałem czy to możliwe że już się zużyła?? |
Może gdzieś się podwinęła, albo za słabo został dokręcony kolektor. Tego nie wiem, ale ewidentnie wina stoi właśnie po tej uszczelce.
latoking - Pon Lis 05, 2012 17:23
Według mnie to niestety wina uszczelki pod głowicą; objawy typowe dla HGF
leszczu - Pon Lis 05, 2012 17:27
latoking napisał/a: | Według mnie to niestety wina uszczelki pod głowicą; objawy typowe dla HGF |
Mylisz się kolego.
|
|