Zobacz temat - [r420] Rozrusznik pada?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r420] Rozrusznik pada?

haxigi - Sro Lis 14, 2012 16:18
Temat postu: [r420] Rozrusznik pada?
Uuuu źle się chyba dzieje z autem. Przypuszczam, że rozrusznik siada ;/

W czerwcu/lipcu miałem problem z odpaleniem. Winę miał przekaźnik rozrusznika (przy pomocy forum :D ). Dzisiaj zaczęło dziać się coś takiego: Kluczyk na pozycji do zapłonu, kontrolki się świecą, przekręcam i tylko pyknęło po czym cisza (kluczyk pozostał w tej pozycji do odpalania, nie musiałem na nowo go przekręcać), a kontrolki świeciły się dalej. Przekręciłem jeszcze raz i zaskoczył. Czym prędzej ruszyłem po nowy przekaźnik, zamontowałem ale problem nadal pozostał ;/ Boję się, że za jakiś czas jak gdzieś pojadę to kompletnie będę unieruchomiony ;/

Dobrze rozkminiam że to rozrusznik siada? Ile kosztuje regeneracja rozrusznika?

praktis - Sro Lis 14, 2012 20:55

Może to tylko uszkodzony automat rozrusznika, to nie jest droga część. Objawy sa podobne do tego co piszesz.
naprawpc - Sro Lis 14, 2012 21:15

Czasem wystarczy wymienić tulejki 2szt na których obraca się wirnik koszt ok 5-10zł. Wyjmij rozrusznik masz link na stronie http://www.roverki.pl/zro...ch-serii-k.html w instrukcji nie ma najważniejszego, pokazanych tulejek. Jak weźmiesz ten rozrusznik do serwisu to od ręki ci je wymienią to roboty na 2 minuty resztę robisz według instrukcji na stronie. U mnie jak rozrusznik przycinał przyczyną były własnie wytarte tulejki.
mirwin - Czw Lis 15, 2012 07:31

Jak już wyjmiesz rozrusznik to pewnie i styki będą zużyte i do wymiany. ja przerabiałem latem tez regenerację. Zapłaciłem 200 PLN i dostałem taki jak ze sklepu. Wymienione łożyska, styki i czyściutki. Objawy miałem takie same. Teraz inna bajka.