Zobacz temat - [R45] stan płynu chłodniczego

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] stan płynu chłodniczego

bolus85 - Pią Lis 16, 2012 21:08
Temat postu: [R45] stan płynu chłodniczego
witam mam problem z płynem do chłodnicy mianowicie jak rano podnoszę maskę to w zbiorniczku go nie ma ale jak tylko sie auto nagrzeje to zaczyna sie pojawiać sprawdzałem uszczelka pod głowicą jest git płyn nie poszedł do oleju z rury tez płyn nie idzie wycieku żadnego nie ma i nie wiem oco sie rozchodzi prosze o jakąs mądrą porade a moze jest po prostu zapowietrzony no nie wiem bede próbował go odpowietrzac
kadzaf - Pią Lis 16, 2012 21:47

bolus85 napisał/a:
zbiorniczku go nie ma ale jak tylko sie auto nagrzeje to zaczyna sie pojawiać

Zasadnicze pytanie w momencie rozgrzania silnika ile wzrasta płyn w zbiorniczku?
Czy przy dopełnieniu ubytku do stanu jaki powinien znajdowac sie w nim po rozgrzaniu silnika wyrzuci ja na zewnatrz(chodziu mi czy jesli bedzie zalany do polowy po zlapaniu temp wyrzuca) ?

szoso - Pią Lis 16, 2012 21:47

odpowietrz go, dolej płynu na zimnym silniku do stanu max i zobacz czy korek zbiorniczka trzyma ciśnienie
bolus85 - Pią Lis 16, 2012 21:55
No jak sie nagrzeje i odkręcam korek to nie wyzuca płynu ani nie ma takiego ciśnienia zeby syczało czy podchodził do góry wczoraj dolałem do poziomu między max a min i dzisiaj rano nie było prawie ze nic w zbiorniczku nie wiem juz nic nie czaje

[ Dodano: Pią Lis 16, 2012 21:54 ]
a ogrzewanie działa elegancko chwilkę pochodzi i już jest ciepło także nagrzewnicy nie biorę pod uwagę bo mowie nigdzie nie cieknie ani nic pod autem sucho rano

[ Dodano: Pią Lis 16, 2012 21:55 ]
a co jak korek nie trzyma ciśnienia ?? ?

kadzaf - Pią Lis 16, 2012 22:01

Nalezy go wymienic > :grin:
bolus85 - Pią Lis 16, 2012 22:04
ok jutro będę próbował :grin: :grin: