|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [r620] zawór sterujący podciśnieniem
Slepiecc - Nie Lis 18, 2012 10:27 Temat postu: [r620] zawór sterujący podciśnieniem czy ten zawór może być odpowiedzialny za błąd 34
kadzaf - Nie Lis 18, 2012 16:04 Temat postu: Re: [r620] zawór sterujący podciśnieniem
Slepiecc napisał/a: | czy ten zawór może być odpowiedzialny za błąd 34 |
proponuje zalepic EGR (jesli tego nie zrobiłes jeszcze ) i ewent skasowac byki i dalej cieszyc sie z przyjemnosci jazdy a tak po za tym zawor który jest na zdjeciu to jebst własnie od EGRu. a bład 34 wskazuje na cewke czasu wtrysku wiec raczej nie zniknie ten błąd.
karol6376 - Nie Lis 18, 2012 18:18
kadzaf, a czemu proponujesz zaślipić EGR? Aż taka jest różnica w jeździe z zaślepionym? Ja u siebie planuje zaślepić, ale jedni polecają a drudzy odradzają i sam nie wiem.
kadzaf - Nie Lis 18, 2012 18:26
karol6376 napisał/a: | u siebie planuje zaślepić, ale jedni polecają a drudzy odradzają i sam nie wiem. |
Odkrec kolektor ssacy to zobaczysz ile jest w nim syfu (co wpływa negatywnie na osiagi ) ,to samo odma w parze z EGR robia brud. dlatego odradzam.
karol6376 - Nie Lis 18, 2012 18:30
kadzaf napisał/a: | karol6376 napisał/a: | u siebie planuje zaślepić, ale jedni polecają a drudzy odradzają i sam nie wiem. |
Odkrec kolektor ssacy to zobaczysz ile jest w nim syfu (co wpływa negatywnie na osiagi ) ,to samo odma w parze z EGR robia brud. dlatego odradzam. |
No wlaśnie miałem ostatnio przyjemność odkręcania tego kolektora i był cały zasyfiony taką czarną mazią, troche go wyczyściłem, czyli mowisz, że to wszystko dzięki EGR cały ten syf trafia tam?
szoso - Nie Lis 18, 2012 18:31
jest co czyścić po tylu latach, w dolocie zmniejsza się prześwit przez ten syf a co za tym idzie spadają osiągi
warto wszystko wyczyścić i zaślepić egr i syfu już nie będzie
kadzaf - Nie Lis 18, 2012 18:37
karol6376 napisał/a: | czyli mowisz, że to wszystko dzięki EGR cały ten syf trafia tam? |
EGR,odma ,turbina
Tego trzeciego nie da sie wykluczyc troszke zawsze bedzie ,ale te dwie pierwsze mozna inaczej zastapic(egr zaslepic ,odme puscic gdzies indzieJ)
|
|