|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Cykanie podczas hamowania
kalixt - Pią Lis 23, 2012 14:00 Temat postu: [R75] Cykanie podczas hamowania Witam
Od pewnego czasu - tydzień dwa, podczas hamowania słyszę delikatny "Cyk" w okolicach popielniczki, skrzyni biegów, a być może i okolicy pedału hamulca. Próbowałem zlokalizować dokładnie ten dźwięk, ale nie bardzo mi to wychodzi. Co może oznaczać ten dźwięk?
V6 2.0 Automat.
Dziadek - Pią Lis 23, 2012 14:45
Musisz bardziej szczegółowo zlokalizować ten dźwięk. U mnie jakiś czas temu było coś podobnego i okazało się że to klapka od nadmuchu od strony kierowcy.Dostałem się do silniczka,nasmarowałem wszystko smarem silikonowym i jest cisza.
kalixt - Czw Lis 29, 2012 15:48
Próbowałem bardzo szczegółowo, klima wyłączona, nawiewy tez, by usłyszeć te "cykniecie" trzeba troszkę szybciej jechać, i hamować, sprawdzałem pedał hamulca ale jest bez luzu. dźwięk wydaje się wydobywać z okolicy drążka zmiany skrzyni biegów, poduszki wymienione.
automechanik - Pią Lis 30, 2012 07:16
kalixt, sprawdż dolną poduszkę zespołu napędowego. Na dużej tulei przeważnie widać spękania lub przerwanie. By dokładnie ustalić czy zużyta jest mała najlepiej wymontować całą poduszkę.
kalixt - Pią Lis 30, 2012 18:33
jesli chodzi o tą "łapę" to dopiero co wymieniona, cała.
|
|