|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] ogrzewanie tylnej szyby
madmips - Pon Lis 26, 2012 21:39 Temat postu: [R45] ogrzewanie tylnej szyby doczytałem się już jak zregenerować ścieżki, nawet zakupiłem już lakier przewodzący, chciałbym się jednak dopytać / upewnić, że dobrze robię... nie grzeją mi centralne ścieżki, tylko kilka od góry i kilka od dołu... czy to na bank może być wina ścieżek? Jutro wybiorę się do garażu z miernikiem... ale czy np. jakieś luźne wtyczki mogą powodować takie "strfowe grzanie" ?
[ Dodano: Pon Lis 26, 2012 21:39 ]
dodam, że wizualnie nie widać żadnych przerwanych ścieżek
jerzy53 - Wto Lis 27, 2012 13:52
Zapamiętaj które ścieżki nie grzeją ( na zaparowanej szybie włącz ogrzewanie , to widać które zepsute ). Potem kolejno przejrzyj dokladnie ( najlepiej przez lupę ) to znajdziesz przerwy . U mnie cztery ścieżki nie grzeją , po dokładnym obejrzeniu widać gdzie są przerwy . Nie mialem jednak kiedy się tym zająć . Jak zrobisz , to napisz , czy lakier zdał egzamin .
darek_wp - Sro Lis 28, 2012 21:35
madmips napisał/a: | jakieś luźne wtyczki mogą powodować takie "strfowe grzanie" ? |
Nie
madmips napisał/a: | dodam, że wizualnie nie widać żadnych przerwanych ścieżek |
Jak dobrze sie przyjrzysz zobaczysz pęknięcia lub nawet dość spore ubytki ścieżek.
madmips - Czw Lis 29, 2012 11:26
sprawdzę dokładnie w takim razie, niestety dopiero w sobotę...
mirwin - Czw Lis 29, 2012 13:10
Ja kiedyś stosowałem taki lakier w mojej Toyotce i zdawał egzamin. Tylko tak jakby ta naprawiona ścieżka wolniej odmrażała/osuszała szybę.
|
|