|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214] wymiana reflektora
Tomek - Wto Gru 04, 2012 21:09 Temat postu: [R214] wymiana reflektora Witam serdecznie chcę wymienić reflektory w rowerku 214 i nie wiem jak sie za to zabrać? Proszę o informację. Dziękuje.
chudson - Wto Gru 04, 2012 22:20
Dwie śruby od góry , jedna nakrętka ( chyba 8 lub 7 ) od środka - mała trudno zauważyć, warto poluzować zderzak ( śruby od góry te plastikowe 4 oraz miejsca przykręcenia do błotników ) bo lampa lekko pod niego zachodzi.
Odłączasz wiązkę i powinna wyjść bez problemu.
leszczu - Sro Gru 05, 2012 14:40
chudson napisał/a: | oraz miejsca przykręcenia do błotników ) |
Tego nie trzeba ruszać. Tak jak pisałeś 4 górne i jedna środkowa za tablicą rejestracyjną i lampki bez problemu wychodzą.
chudson - Sro Gru 05, 2012 16:02
Pamiętam ,że miałem problem wcisnąć nowe lampy na miejsce bez poluzowania zderzaka na błotnikach. Ale faktem jest ,że miałem pogięte troche te metalowe "półki" co sa pod lampami.
[ Dodano: Sro Gru 05, 2012 16:02 ]
Pamiętam ,że miałem problem wcisnąć nowe lampy na miejsce bez poluzowania zderzaka na błotnikach. Ale faktem jest ,że miałem pogięte troche te metalowe "półki" co sa pod lampami.
nanab - Pią Lut 17, 2023 03:26
Odgrzeję-jak wyciągacie reflektor bez ściągania zderzaka? Siłowałem się wczoraj i nie chce wyjść, chyba dolna krawędź lampy zapiera się zderzak. Śruby od lampy 2szt u góry i jedna nakrętka od tyłu odkręcone, te 4 od zderzaka od góry też odkręciłem.
|
|