|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 220 sdi] Załozenie pompy ABS
visionperfect - Pon Mar 25, 2013 10:36 Temat postu: [R 220 sdi] Załozenie pompy ABS witam,
mam pytanko, czy jest możliwość dołożenia układu ABS do Rover 220 w którym tego systemu nie było? Co by trzeba było zrobić i jak?
Jazda bez ABS przy większych prędkościach daje dyskomfort psychiczny
leszczu - Pon Mar 25, 2013 11:04
Powiem tak. Jest to nie opłacalne.
Sirk - Pon Mar 25, 2013 13:01
leszczu napisał/a: | Powiem tak. Jest to nie opłacalne. |
Kolega visionperfect nie pyta się czy to jest opłacalne, tylko jak i co trzeba zrobić.
leszczu - Pon Mar 25, 2013 13:08
Sirk napisał/a: | leszczu napisał/a: | Powiem tak. Jest to nie opłacalne. |
Kolega visionperfect nie pyta się czy to jest opłacalne, tylko jak i co trzeba zrobić. |
Dobra to już mowie jak. Trzeba kupić już R200 z ABS-em.
kadzaf - Pon Mar 25, 2013 15:58
Cytat: | Kolega visionperfect nie pyta się czy to jest opłacalne, tylko jak i co trzeba zrobić. |
ale od drugiej strony tez trzeba podchodzic do sprawy. Aby uswiadomic ze forma przerasta nad trescia
Kozik - Pon Mar 25, 2013 18:39
visionperfect, dumałem nad tematem i z tego co wydumałem to:
1. pompa ABS +kawałek wiązki
2. pompa hamulcowa (jest inna)
3. wężyki hamulcowe od kół do pompy i od pompy jednej do drugiej
4. czujniki ABS + wymiana piast (na takie z ABS)
5. jak masz niewentylowane z przodu to pasowaloby wymienić na wentylowane tarcze
z pewnością jest jeszcze coś czego nie wymieniłem
visionperfect - Wto Mar 26, 2013 11:29
Dzięki za odpowiedzi chłopaki, mam z przodu zwykłe tarcze - nie wentylowane, nie opłaca się bo koszt około 500 zł? czy pracy przy tym tyle, że dużo trzeba przerabiać?
Czy trzeba zmieniać komputer czy wystarczy podpiąć te wszystkie rzeczy i to będzie działać, można z anglika przełożyć?
Kozik - Wto Mar 26, 2013 15:33
visionperfect napisał/a: | Czy trzeba zmieniać komputer czy wystarczy podpiąć te wszystkie rzeczy i to będzie działać, można z anglika przełożyć? |
można, ale nie wszystko
visionperfect napisał/a: | nie opłaca się bo koszt około 500 zł? |
koszt 500zł jakbyś sam robił to może dałoby radę i jakbyś większość części miał
visionperfect napisał/a: | czy pracy przy tym tyle, że dużo trzeba przerabiać? |
sporo pracy, a można się narobić i nie zadziała bo np pompa ABSu przy przeróbce coś nie halo, albo ułamiesz któryś przewód hamulcowy, albo czujnik ABS będzie uszkodzony albo wiele albo...
kruszan - Wto Mar 26, 2013 22:27
kolego visionperfect, mała dygresja ale było by to rzeźbiarstwo na dużą skale, dużo części, dużo pracy...
visionperfect - Sro Mar 27, 2013 08:47
Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji, przeróbki na ABS nie będzie.
Pozdrawiam forumowiczów temat można zamknąć.
|
|