|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Alarm wyje po zmnięciu dzwi.
arczi220 - Sob Cze 15, 2013 10:17 Temat postu: [R75] Alarm wyje po zmnięciu dzwi. Witam
Mam problem z alarmem po zamknięciu auta kluczykiem i tak samo z pilota wyje alarm.natomiast gdy zostawię jedno drzwi otwarte i zamkne auto to niewyje ?/
dziwna sytuacja miał ktoś taki problem stało się to nagle..
wschodni - Sob Cze 15, 2013 11:10
Myłeś auto, albo mocno padało?
Jeśli tak to możliwe, że będziesz miał to co ja...wilgoć dostała się do siłownika lewych drzwi kierowcy, i jakieś zwarcie się robiło, że po zamknięci blokowały się drzwi i otwierały.
arczi220 - Sob Cze 15, 2013 11:25
po załączeniu silnika co jakiś czas miga kontrolka o otwarciu prawych drzwi przednich i tylnych czy to ma jakiś związek??
rafalmis1 - Sob Cze 15, 2013 17:42
artmati, sam sobie odpowiedziałeś. Jak zamykasz samochód z otwartymi drzwiami, to alarm nie uzbraja sie dlatego nie wyje
arczi220 - Nie Cze 16, 2013 12:38
rafalmis1 napisał/a: | artmati, sam sobie odpowiedziałeś |
Tak gdybym wiedział że pytanie jest odpowiedzią to się zgodzę
rafalmis1 - Nie Cze 16, 2013 13:11
co jakiś czas miga ci kontrolka od otwartych drzwi. Dlatego zamykasz samochódi pech chce ze wwówczas do alarmu dociera taka informacja i alarm się włącza
arczi220 - Wto Cze 18, 2013 02:24
Zostawiłem otwarte dzwi na słońcu przez cały dzień w taki upał i na razie to znikło mam nadzieje że na zawsze narazie jest OK.
dawidd - Wto Cze 18, 2013 06:48
U mnie tez od wczoraj pojawił sie problem z alarmem - gdy zamykam pilotem auto to słychać 1 pikniecie z syreny, tak jak by któreś drzwi lub klapa nie była zamknięta. Ale na komputerku pokazuje po przekręceniu klucza ze wszystko jest domknięte. Poza niedomkniętymi drzwiami czy klapami co jeszcze możne powodować 1 pikniecie syreny przy zamykaniu auta?
MatiNitro - Wto Cze 18, 2013 10:09
czujnik otwarcia maski na pasie przednim. Ale powinno sygnalizować to na zegarach. Jeśli po zamknięciu z pilota syrena zatrąbi a światło w kabinie zgaśnie to na pewno ten czujnik.
dawidd - Wto Cze 18, 2013 12:53
no własnie nic mi nie sygnalizuje na kompie. Sprawdzę ten czujnik bo w sumie on dość awaryjny jest
MatiNitro - Wto Cze 18, 2013 14:57
odepnij go, zamknij drzwi i bagażnik i zamknij samochod z kluczyka. Tylko przy wyciąganiu go, bądź delikatny bo lubi się łamać.
dawidd - Wto Cze 18, 2013 20:05
dziś auto zamknęło sie normalnie - pewnie usterka wróci to sie nia zajmę
dzięki za pomoc
MatiNitro - Sro Cze 19, 2013 05:45
Ale grzebałeś przy tym czujniku? Z forum się dowiedziałem właśnie że odłączenie tego czujnika działa jak zamknięcie maski gdy czujnik sprawny jest.
dawidd - Sro Cze 19, 2013 05:54
nic nie ruszalem bo nie mialem czasu, tylko sprawdziłem jak się zamyka. Do tematu pewnie wrócę. Dzieki za pomoc
|
|