|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Civic 2.0 SD 86 KM] Zapowietrzający się układ paliwowy.
schatan - Wto Cze 25, 2013 20:17 Temat postu: [Civic 2.0 SD 86 KM] Zapowietrzający się układ paliwowy. Witam,
Kupiłem Civica 2.0 86 KM niedawno. Od początku miał problem z odpalaniem. Na pierwszy ogień poszedł układ paliwowy. Wymieniłem gruszkę, dodałem zaworek zwrotny, filtr paliwa i wężyki na przeźroczyste. Moje obawy były uzasadnione. W wężykach niestety widzę powietrze. Problem jest tym większy, że gdy pompuję gruszką, to słyszę wyraźne bulgoty, czyli powietrze które jest zasysane gdzieś wcześniej.
Pozostaje pytanie tylko gdzie?
bizon - Sro Cze 26, 2013 07:28
Cytat: | Pozostaje pytanie tylko gdzie? |
jak masz przezroczyste przewody to nawet bardzo mocne zaciagniecie opasek nie gwarantuje 100%szczelnosci. przezropczyste sa twardsze i nie wpasowuja sie idealnie jak gumowce
tronsek - Sro Cze 26, 2013 07:39
schatan napisał/a: | wężyki na przeźroczyste. | W którym miejscu wpiąłeś te wężyki
schatan - Czw Cze 27, 2013 17:15
Dziękuję za sugestie. Wężyki mam wpięte od gruszki do filtra paliwa oraz od filtra paliwa do pompy. Zauważyłem jedną prawidłowość. Gdy zbiornik jest zalany do pełna to powietrza w wężykach praktycznie jest brak. Gdy zbiornik jest pełny do połowy to zaczyna się zabawa z bąbelkami (wtedy nawet ściskając gruszkę czuć, że w niej bulgocze czyli, że jest powietrze). Mam dwa podejrzenia. Niczego nie chcę sugerować. Ciekaw jestem co koledzy sądzą.
patryq - Czw Cze 27, 2013 19:16
A filtr paliwa masz dobrze założony? Nie pomyliłeś wlotu i wylotu?
schatan - Czw Cze 27, 2013 19:35
O filtr jestem spokojny, ma strzałki.
|
|