|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Problem z kontrolkami
kranik01 - Pon Sie 05, 2013 18:20 Temat postu: [R75] Problem z kontrolkami Witam, pojawił się u mnie problem, z którym parę osób już miało styczność, lecz w tematach nie znalazłem odpowiedzi.
Mianowicie, podczas naprawy przewodu chłodzenia, w którym zrobiła się dziura, przypadkowo dotknąłem jedną z klem karoserie samochodu i poszła mała iskra. Posprawdzałem czy wszystko ok no i faktycznie było wszystko ok, lecz niestety tylko przez godzinę. Później zgasły kontrolki kierunkowskazów oraz świateł długich oraz przeciwmgłowych, dodam, że światła na zewnątrz działają normalnie i brak tych kontrolek nie przeszkadza mi jakoś bardzo, lecz zbliża mi się przegląd i wypadało by to zrobić.
Od razu dodam, że w grodzi mam suchutko, odpływy drożne. Po zapoznaniu się z tematami forumowiczów diagnoza padła na moduł świateł, więc go wymontowałem, wyczyściłem acetonem, następnie spryskałem kontaktem ( wtyczkę również), niestety zabieg nie przyniósł poprawy
Panowie, gdzie może leżeć przyczyna?
Poniżej zdjęcia modułu, widać, że niektóre elementy są pokryte rdzą nie bardzo wiem jak mam ją usunąć tak żeby czegoś nie zniszczyć.
http://imageshack.us/a/img14/2431/adkr.jpg
http://imageshack.us/a/img843/797/2zq3.jpg
MatiNitro - Pon Sie 05, 2013 18:27
Spróbuj podmienić ten moduł na inny w weekend będę w Łaziskach, a mam luźny moduł w garażu możemy się umówić i podmienimy
kranik01 - Pon Sie 05, 2013 18:34
MatiNitro napisał/a: | Spróbuj podmienić ten moduł na inny w weekend będę w Łaziskach, a mam luźny moduł w garażu możemy się umówić i podmienimy |
Dziękuję za błyskawiczną pomoc, przegląd muszę zrobić do środy, jak diagnosta przymknie oko to możemy się umówić Mam samochód z 99 roku, więc nie powinno być problemu z errorem na liczniku, więc jeśli twój byłby sprawny to chętnie go od Ciebie odkupię
MatiNitro - Pon Sie 05, 2013 18:43
Jeśli zadziała to świetnie Tylko mój moduł nie obsługuje halogenów
kranik01 - Pon Sie 05, 2013 18:50
MatiNitro napisał/a: | Tylko mój moduł nie obsługuje halogenów |
To niedobrze, jak już ma działać, to niech działa jak należy
MatiNitro - Pon Sie 05, 2013 18:55
Aaa czy podmiana frontu nie pomnoże i na to ktoś chyba taki trik zrobił coś na temat halogenów czytałem i był taki temat
RP - Pon Sie 05, 2013 19:14
http://www.roverki.pl/zro...roverze-75.html
jak na dłoni. Pisze, że przełożenie frontu dział
jeśli zależy Ci żeby do środy sprawdzić czy to Moduł to wal jak w dym. Z Katowic to 20 km.
kranik01 - Pią Sie 09, 2013 11:16
RP, MatiNitro, dziękuję za pomoc jutro się przejadę na przegląd i w razie czego będę się z Wami kontaktować
[ Dodano: Pią Sie 09, 2013 12:16 ]
MatiNitro, Dobra przegląd zrobiony możemy się umówić na jutro?
MatiNitro - Pią Sie 09, 2013 11:30
kranik01, No niestety dopiero w niedzielę będę na śląsku
[ Dodano: Pią Sie 09, 2013 12:30 ]
chyba że mi się plany zmienią i i będę jutro Ale późnym popołudniem bądź wieczorem wyslij mi numer swój na PW to się odezwę
kranik01 - Nie Sie 18, 2013 15:04
Wymiana modułu pomogła, MatiNitro, RP, dziękuję za pomoc. Temat można zamknąć.
RP - Nie Sie 18, 2013 15:39
pamiętaj o żarówce w lewym halogenie. I udanego wyjazdu nad morze:)
|
|