Zobacz temat - Prosze o ocene rover 45

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - Prosze o ocene rover 45

kaza2 - Pon Sie 19, 2013 19:09
Temat postu: Prosze o ocene rover 45
Witam ponownie.
Po dość długim czasie wraca temat kupna auta, może dlatego że kochana krakowska komunikacja miejska daje mi popalić.

Moją uwagę przykuł rover 45. Na pewno nie ma 150 tys przejechane jak to jest w aukcji. A reszta?

Poproszę was specjalistów o ocene.
Link poniżej.
http://allegro.pl/rover-4...3467735435.html

jeszcze znalazłem takiego
http://otomoto.pl/rover-4...-C30232369.html

falar - Pon Sie 19, 2013 22:37

Pierwszy wygląda względnie dobrze, tylko jak dla mnie to za czysto pod maską. Poza tym wnętrze nie wygląda na zużyte, tylko gałka od zmiany biegów jest niefabryczna. No i nie ma anteny.

Czarny wygląda IMHO jak jakaś sklejka, tylny zderzak jest chyba z R400, dziwnie wygląda lakier na tylnych błotnikach, jest w środku upi*dolony jak stół z tvnu, też ma niefabryczną gałkę, kierownica wskazuje na duży przelot, cieknie zbiornik płynu od wspomagania, górny wąż od intercoolera przepuszcza olej więc będzie do wymiany. Nie ma klimy.

kaza2 - Wto Sie 20, 2013 16:52

zuk napisał/a:
Pierwszy wygląda względnie dobrze, tylko jak dla mnie to za czysto pod maską. Poza tym wnętrze nie wygląda na zużyte, tylko gałka od zmiany biegów jest niefabryczna. No i nie ma anteny.

Czarny wygląda IMHO jak jakaś sklejka, tylny zderzak jest chyba z R400, dziwnie wygląda lakier na tylnych błotnikach, jest w środku upi*dolony jak stół z tvnu, też ma niefabryczną gałkę, kierownica wskazuje na duży przelot, cieknie zbiornik płynu od wspomagania, górny wąż od intercoolera przepuszcza olej więc będzie do wymiany. Nie ma klimy.

Głównie to mi zależy na tym srebnym :)

kezmanq - Wto Sie 20, 2013 16:56

jak dla mnie to nie ma płynu w zbiorniczku oraz ewidentnie uwalony olejem. Ale słaba jakoś zdjęcia więc na 100% nie jestem pewien
kaza2 - Wto Sie 20, 2013 16:58

kezmanq napisał/a:
jak dla mnie to nie ma płynu w zbiorniczku oraz ewidentnie uwalony olejem. Ale słaba jakoś zdjęcia więc na 100% nie jestem pewien

masz racje teraz zawuważyłem mówisz o czarnym. Bardziej zależy mi na opini o tym srebrnym

kezmanq - Wto Sie 20, 2013 17:02

ja mówię o srebrnym :wink:
kaza2 - Wto Sie 20, 2013 17:12

kezmanq napisał/a:
ja mówię o srebrnym :wink:

to mi dałeś do myślenia umówiłem się z Tunersem , bardziej kumaty niż ja :grin:
Musze ustalić termin i podjedziemy zobaczyć co to jest

kezmanq - Wto Sie 20, 2013 17:18

zwróć na to uwagę żebyś nie kupił od razu z HGFem tak jak ja :wink:

a i z tego co mi wiadomo to w R45 nie było kontroli trakcji

kaza2 - Sro Sie 21, 2013 06:52

poczytałem napewno zapamiętam

[ Dodano: Sro Sie 21, 2013 07:52 ]
kezmanq napisał/a:
zwróć na to uwagę żebyś nie kupił od razu z HGFem tak jak ja :wink:

a i z tego co mi wiadomo to w R45 nie było kontroli trakcji

ile tak średnio kosztuje wymiana uszczelki pod głowicą ?

kezmanq - Sro Sie 21, 2013 08:53

około 1000zł
kaza2 - Sro Sie 21, 2013 10:28

i co ile tak średnio trzeba zmieniać mówie o KM
kezmanq - Sro Sie 21, 2013 11:11

http://forum.roverki.eu/v...%EAsto&start=40
kaza2 - Sro Sie 21, 2013 14:30

poprosiłem go o zdjęcia silnika z bliska .... Ciekaw jestem odpowiedzi i czy wogóle wyśle. Na oględziny w stacji się zgodził to może nie ma nic do ukrycia
staffer - Czw Sie 22, 2013 11:55

Brak płynu na zdjęciu to ewidentny sygnał ostrzegawczy.
Może to być uszczelka pod kolektorem dolotowym, ale niestety braki płynu mocno wspomagają problemy z uszczelką i głowicą..
Na pewno warto zbadać auto pod tym kątem. Jeśli na spotkaniu będzie płyn nalany idealnie pod poziom to warto o to spytać.
Co do zgody na oględziny na stacji - jeśli ktoś się nie zgadza to odpada od razu, może myśli że nakręcisz się tak mocno, że i tak weźmiesz...

Co do ceny porządnej naprawy uszczelki dla kogoś kto nie ma własnej robocizny to cena jest raczej 1200-1500 niż 1000. (myślę od razu o wymianie szpilek, bez nowej magistrali olejowej).

@zuk
Faktycznie zderzak kombinowany, R45 miały chrom i pasek się zwężał po bokach, tak jak np. tu: http://img01-otomoto.sogastatic.pl/C30217591_5.jpg
Widać że ktoś po prostu przemalował plastik..