|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416Si] Problem z Układem Chłodzenia :/
Siwyxd - Wto Sie 20, 2013 16:51 Temat postu: [R416Si] Problem z Układem Chłodzenia :/ Witam.
Mam Problem ze swoim Roverkiem.. Problem jest taki ze niedawno spuszczalem z układu chłodzenia wode.. jak wszystko spusciłem to woda była aż pomarańczowa .
Wlałem mu Płynu chłodniczego i to dosyc sporo bo aż 7 litrów.. na drógi dzień przychodze i zbiornik wyrównawczy pusty dokupiłem jeszcze litr i wlałem..
po przejechaniu niecałego kilometra temperatura mi wskoczyla prawie na czerwone pole.. Do tego nie włącza mi sie wiatrak chłodnicy.. Co może być tego powodem? Wina czujnika Temperatury? jak tak to którego? Od Klimatyzacji wiatraki tez nie pracują.. Co moze byc tego powodem? Prosiłbym o radę bo juz nie wiem co mam Robić
leszczu - Wto Sie 20, 2013 17:02
Do pustego układu wchodzi około 6 litrów, a ty wlałeś 7 ciekawe.
Sprawdź jak wygląda olej.
Siwyxd - Wto Sie 20, 2013 17:03
No własnie olej wygląda normalnie.. Mały wyciek dojrzalem przy kolektorze ssącym.. to niedlugo bede robił.. ale co moze byc z tym wiatrakiem..?
leszczu - Wto Sie 20, 2013 17:07
Siwyxd napisał/a: | ale co moze byc z tym wiatrakiem..? |
Zapowietrzony układ. Jeśli w układzie znajdzie się bąbel powietrza to wentylator na pewno ci się nie uruchomi.
Odłącz wtyczkę od czujnika temp i odpal auto jak wentylator się uruchomi to znaczy, że sam z siebie działa. Potem dobrze odpowietrz układ.
http://www.roverki.pl/tec...ch-serii-k.html
Siwyxd - Wto Sie 20, 2013 17:12
Tego jeszcze nie robiłem.. Ale spróbuje i mam nadzieje, ze zadziała bo jak nie to sie chyba wsciekne Dzieki za podpowiedz
|
|