Zobacz temat - [R75] - wycieraczki wykonują 1 ruch po wyłączeniu zapłonu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] - wycieraczki wykonują 1 ruch po wyłączeniu zapłonu

Sintram - Sob Wrz 21, 2013 18:42
Temat postu: [R75] - wycieraczki wykonują 1 ruch po wyłączeniu zapłonu
Jak w temacie od kilku dni po wyłączeniu zapłonu wycieraczki wykonują jeden ruch. Dzieje się to nawet wtedy kiedy ich nie używałem . Wajcha w pozycji "zero" nie mam czujnika deszczu . Odpływy sprawdziłem w komputerze pod maską sucho. Miał ktoś taki przypadek i wie czym to jest spowodowane?
rafalmis1 - Sob Wrz 21, 2013 20:41

najpier sprawdz bezpieczniki i czy robiłeś coś przy radiu ??
Sintram - Nie Wrz 22, 2013 11:01

Montowałem włączniki podgrzewania foteli i wyciągałem radio. Co tam jest takiego co mogłem poruszyć ?
rafalmis1 - Nie Wrz 22, 2013 11:05

właśnie nie wiem ale u mnie jak złe oryginalny wzmak źle podłączyłem, to miałem taki sam efekt
spróbuj odłączyć przyciski i zobacz czy wróci do normy, a jak nie to sprawdź połączenie radia

michalie - Nie Wrz 22, 2013 18:12

miałem to samo jak montowałem radio 2 din i celowo nie podłączyłem przejściówki do sterowania z kierownicy radio pięknie działało ale po wyjeciu kluczyków wycieraczki robiły 1 ruch po podłączenie sterowania wszystko wruciło do normy .
Taka sama sytuacja jak podłączałem CB radio i jako masy użyłem masy radia i po wyjeciu kluczyka wycieraczki robią 1 ruch, musiałem mase przykręcić do kawałka żelaza które wcześniej wyczysciłem papierem ściernym z lakieru i wszystko pięknie działa.

Sintram - Wto Wrz 24, 2013 18:07

wymontowałem radio ,popatrzyłem poruszyłem kablami zamontowałem radio i jak na razie wycieraczki przestały się ruszać. Jaka była przyczyna, który kabel nie stykał nie wiem