Zobacz temat - [R25] kontrolka silnika

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] kontrolka silnika

ALTARE - Pią Wrz 27, 2013 11:19
Temat postu: [R25] kontrolka silnika
witam, w sobotę jadę kupić używanego rovera 25 2005 r 2.0 tdi. stan samochodu ogólnie bezbłędny, ładnie pali nawet zimny, nie kopci, przebieg 110 tys. Jako ze wcześniej nie miałem rovera martwi mnie jedna rzecz.. po zapaleniu samochodu jak i przez cala jazdę testowa paliła sie pomarańczowa kontrolka z silnikiem. Sprzedawca powiedział, że to niski poziom oleju... i tu moje pytanie czy ta kontrolka pokazuje również niski poziom oleju czy raczej tylko problem z ciśnieniem... Nie wiem na ile można wierzyć sprzedawcy, powiedział ze doleje oleju i nie będzie problemu... cala reszta była bez zastrzeżeń. Prosiłbym o jakąś opinie na ten temat użytkowników.
bociannielot - Pią Wrz 27, 2013 11:28

ALTARE napisał/a:
. po zapaleniu samochodu jak i przez cala jazdę testowa paliła sie pomarańczowa kontrolka z silnikiem.
to błąd a ni słabe cisnienie oleju
ku*wa ja mam starego trupa i nic mi sie nie swieci.
Z miejsca bym nie kupował tego egzemplarza.

szoso - Pią Wrz 27, 2013 11:39

Skasuje błąd lub w ogóle odłączy kontrolkę :wink:
bociannielot - Pią Wrz 27, 2013 11:54

szoso, raczej to drugie
ALTARE - Pią Wrz 27, 2013 12:10

ale z czym sie sama kontrolka wiąże ? a dwa jest mozliwe że to nic poważnego, albo jak można to zweryfikowac ? szkoda bylo by mi tego samochodu nie kupowac...
szoso - Pią Wrz 27, 2013 12:15

ALTARE napisał/a:
ale z czym sie sama kontrolka wiąże ?

To jest kontrolka silnika.
ALTARE napisał/a:
a dwa jest mozliwe że to nic poważnego, albo jak można to zweryfikowac ?

Tego nikt ci nie powie, trzeba by podłączyć pod komputer i znaleźć przyczynę.

bociannielot - Pią Wrz 27, 2013 12:47

ALTARE, jak gosc Ci taką głupotę wmawia ze to od niedoboru oleju to ewidentnie Cię okłamuje i to w wuj. Nawet !! jesli mialby racje to jazde na zbyt małej ilosci oleju była by groźna dla silnika :!: . Dodatkowo do oleju jest osobna kontrolka jak w kazdym chyba obecnie aucie ;p . Z tego co pamietam to błąd który wskoczy na chwilę po ilus tam razach potrafi zgasnac jesli to jakas tam pierdoła by była :ok: . A masz jakas aukcje tego auta? wklej linka :ok: .
ALTARE - Pią Wrz 27, 2013 13:17

http://allegro.pl/show_item.php?item=3566681626 - ogólnie gdyby nie ta kontrolka to nie miałbym zastrzeżeń...

może jeszcze jedno miejsce na kolo zapasowe nie jest w kolorze nadwozia tylko zielony metalik... sprzedawca powiedział, że wszystkie tak maja... czy to prawda ? to juz tak z ciekawości pytam...

bociannielot - Pią Wrz 27, 2013 13:29

ALTARE napisał/a:
może jeszcze jedno miejsce na kolo zapasowe nie jest w kolorze nadwozia tylko zielony metalik... sprzedawca powiedział, że wszystkie tak maja...
:lol: .

[ Dodano: Pią Wrz 27, 2013 14:29 ]
ALTARE, te zielone tak :hahaha: .

szoso - Pią Wrz 27, 2013 13:29

To już mnie do końca rozwaliło :lol:
Wszystko ma być w takim samym kolorze.

bociannielot - Pią Wrz 27, 2013 13:33

stary auto od handlarza, juz mój ulep jest bardziej wiarygodny - NIE KUPUJ TEGO KOTA BO TEN WOREK W KTORYM GO DOSTANIESZ MOZE BYC WORKIEM BEZ DNA :D .
szoso - Pią Wrz 27, 2013 13:47

Co do wyposażenia, to połowy rzeczy nie ma i nigdy nie było.
Co do tego zielonego lakieru, tył pewnie a raczej na pewno był wspawany.
Odpuść sobie bo będziesz płakał.
Jak znajdziesz coś ciekawego to zapraszam do działu "chcę kupić roverka".

ALTARE - Pią Wrz 27, 2013 14:23

dzieki wielkie, takiej pomocy oczekiwałem, ciężko było mi odpuścić ten samochód, ale teraz nie mam wątpliwości...

wiem ze teraz to już wszystko minie sie z tematem kontrolki, ale co myslicie o tej aukcji?
http://otomoto.pl/rover-streetwise-C30704130.html
pytanie on ma w dowodzie 4 czy 5 miejsc ? widziałem tylko zdjęcia...

bociannielot - Pią Wrz 27, 2013 15:02

To nie 17 tylko 16 cali alu jest ;p co oni wszystcy z tym zawyzaniem rozmiaru felg? kompleksy jakies czy co?
Pisał Ci Szoso że jest dział odpiwedni do takich pytan, co nie ? ;P .

szoso - Pią Wrz 27, 2013 16:04

ALTARE napisał/a:
ale co myslicie o tej aukcji?
http://otomoto.pl/rover-streetwise-C30704130.html
pytanie on ma w dowodzie 4 czy 5 miejsc ? widziałem tylko zdjęcia...

Cytat:
Jak znajdziesz coś ciekawego to zapraszam do działu "chcę kupić roverka".