Zobacz temat - angel eyes a spryskiwacze

Forum Klubu ROVERki.pl

Prawo i ubezpieczenia - angel eyes a spryskiwacze

capsoft - Pią Lis 08, 2013 22:16
Temat postu: angel eyes a spryskiwacze
Witam. Zastanawiam się nad zmianą oryginalnych lamp w moim r200 na lampy typu ANGEL EYES (przód). Z tego co wiem to lampy z żarówkami xenonowymi i soczewkami to muszą posiadać spryskiwacze lamp (gdzieś to usłyszałem/przeczytałem). Jako, że angel eyes posiadają soczewki to też chyba jest wymóg dotyczący spryskiwaczy na nie ? Jak to jest z tymi spryskiwaczami, jak i angel eyes
czy ktoś z forumowiczów orientuje się jak to wygląda podczas podbijania przeglądu technicznego (nie koniecznie na przykładzie marki ROVER)?

pozdrawiam

rafalmis1 - Pią Lis 08, 2013 22:26

capsoft napisał/a:
Jako, że angel eyes posiadają soczewki to też chyba jest wymóg dotyczący spryskiwaczy na nie

nie wymaga jeżeli nie ma światła xenonowego. Światło xenonowe posiada silniejszą wiązkę przez co każde zabrudzenie powoduję duże rozproszenie (rażenie kierowców z przeciska), dla tego potrzeba systemu oczyszczania lamp ze światłem xenonowym. Tak gdzieś kiedyś przeczytałem. Ale na pewni wiem, że spryskiwaczy nie potrzebujesz do lamp halogenowych

capsoft - Pią Lis 08, 2013 22:58

rafalmis1 napisał/a:
Ale na pewni wiem, że spryskiwaczy nie potrzebujesz do lamp halogenowych

dobrze wiedzieć :) jak dojdę do ładu z samochodem to zacznę po woli kilka modyfikacji które mam w planie zrealizować :)

leszczu - Nie Lis 10, 2013 13:28

Te lampy nie maja homologacji na stosowanie xenonu.