|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Prawo i ubezpieczenia - angel eyes a spryskiwacze
capsoft - Pią Lis 08, 2013 22:16 Temat postu: angel eyes a spryskiwacze Witam. Zastanawiam się nad zmianą oryginalnych lamp w moim r200 na lampy typu ANGEL EYES (przód). Z tego co wiem to lampy z żarówkami xenonowymi i soczewkami to muszą posiadać spryskiwacze lamp (gdzieś to usłyszałem/przeczytałem). Jako, że angel eyes posiadają soczewki to też chyba jest wymóg dotyczący spryskiwaczy na nie ? Jak to jest z tymi spryskiwaczami, jak i angel eyes
czy ktoś z forumowiczów orientuje się jak to wygląda podczas podbijania przeglądu technicznego (nie koniecznie na przykładzie marki ROVER)?
pozdrawiam
rafalmis1 - Pią Lis 08, 2013 22:26
capsoft napisał/a: | Jako, że angel eyes posiadają soczewki to też chyba jest wymóg dotyczący spryskiwaczy na nie |
nie wymaga jeżeli nie ma światła xenonowego. Światło xenonowe posiada silniejszą wiązkę przez co każde zabrudzenie powoduję duże rozproszenie (rażenie kierowców z przeciska), dla tego potrzeba systemu oczyszczania lamp ze światłem xenonowym. Tak gdzieś kiedyś przeczytałem. Ale na pewni wiem, że spryskiwaczy nie potrzebujesz do lamp halogenowych
capsoft - Pią Lis 08, 2013 22:58
rafalmis1 napisał/a: | Ale na pewni wiem, że spryskiwaczy nie potrzebujesz do lamp halogenowych |
dobrze wiedzieć jak dojdę do ładu z samochodem to zacznę po woli kilka modyfikacji które mam w planie zrealizować
leszczu - Nie Lis 10, 2013 13:28
Te lampy nie maja homologacji na stosowanie xenonu.
|
|