Zobacz temat - [r45] nagły problem z mocą po deszczu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r45] nagły problem z mocą po deszczu

karooo - Pon Gru 09, 2013 10:54
Temat postu: [r45] nagły problem z mocą po deszczu
Witam, Panowie wczoraj wieczorem wracając do domu padał deszcz, wpadłem w wielką kałużę i po czasie jadąc auto traciło chwilowo moc, ogólnie chodzi o to, że teraz od czasu do czasu jak jade nie przyśpiesza, brak jest mocy na dolnych i wysokich obrotach, poniżej 2 tyś w ogóle nie przyśpiesza, czasami jak minie 2 tyś to idzie jak burza a czasami do końca cały czas tak samo słabo, zamontowany wskaźnik doładowania turbiny pokazuje mi tylko 1.0 bar, a wcześniej autko zostało ustawione na 1.3 ładowania, auto nawet nie kopci jak wciskam gaz do końca, nic się dosłownie nie dzieje. auto ma zrobionego chipa od remiego wtryski od sdi i podkręconą turbinę, nie mogę powiedzieć czy check sie zapalił ponieważ pali mi się już od 2 lat bo była odłączona pompa wtryskowa.... proszę o pomoc, ponieważ przed chwilą wracałem i ciągle był słaby..
bizon - Pon Gru 09, 2013 11:13

sprawdz wiazke przy map sensorze
szoso - Pon Gru 09, 2013 11:19

Coś ci zalało, porozłączaj kostki, potraktuj kontakt sprayem.
Trzeba uważać na takie kałuże, woda potrafi się dostać nawet do silnika, zaciągnięta przez filtr powietrza.

bociannielot - Pon Gru 09, 2013 11:27

karooo, ja nie wiem, u mnie na zadupiu mam fachowca co czyta błędy i kasuje, a Ty w szczecinie nie możesz znaleźć takiego :wink: . A tak poza tym jak chłopaki piszą coś zalał, szczególnie posprawdzać wszystkie kostki łączenia przewodów itp... Jak masz dostęp do jakiegoś ciepłego garażu to też bym go wstawił na ze dwa dni coby dosechł sobie w spokoju.
szoso - Pon Gru 09, 2013 11:30

bociannielot napisał/a:
a Ty w szczecinie nie możesz znaleźć takiego :wink:

Przecież Steryd ma autocoma, no ale trzeba chcieć.

karooo - Pon Gru 09, 2013 13:09

przed chwila jechalem do sklepu i wszystko ok, poczekam jeszcze troche i sie okaze co bedzie :) dzieki szoso za info :)